Câți ani are cel mai tânăr român care a fost imunizat împotriva Covid-19. S-a vaccinat în această seară

  • Tânărul are 16 ani și a fost imunizat cu vaccinul de la Pfizer.

Cel mai tânăr român care s-a vaccinat împotriva noului coronavirus este un adolescent de 16 ani care locuiește în Bucureşti. Acesta a primit vaccinul sâmbătă seară, la un centru din judeţul Prahova.

Anunțul a fost făcut pe pagina de Facebook a prefecturii din Prahova. Tânărul i-a îndemnat pe cei de vârsta lui să se informeze în legătură cu vaccinul și să aibă încredere în specialiști. Vaccinarea a decurs fără probleme, iar tânărul nu a avut reacții adverse.

După perioada de supraveghere post-imunizare, adolescentul a avut parte și de o surpriză din partea prefectului Cristian Ionescu, care i-a oferit o diplomă pentru curajul său.

Iată anunțul de pe pagina oficială de Facebook a prefecturii Prahova!

Cel mai tânăr român a fost vaccinat la un centru din Prahova.

Victor Gabriel Antonescu a marcat astăzi o premieră în lupta împotriva noului coronavirus. La cei 16 ani și trei zile a devenit cel mai tânăr român care s-a imunizat împotriva SARS-CoV-2. Din dorința părinților, nu vom detalia problemele medicale pe care le are și care l-au făcut să fie eligibil în cea de-a doua etapă a imunizării anti COVID-19, se arată pe pagina de Facebook a prefecturii.

Pentru Victor, anul pandemiei a fost unul lung și plictisor, în care a stat cu teama că ar putea contacta virusul la orice pas, dar și unul în care a tot sperat că va apărea vaccinul care să ne redea speranța revenirii la viața de dinainte. Odată cu aprobarea vaccinului Pfizer, Victor s-a documentat și a ales să meargă pe mâna oamenilor de știință, informându-și părinții că atunci când va împlini vârsta de 16 ani, va dori să se numere printre persoanele imunizate.

Astfel, a fost programat la centrul de vaccinare amenajat la Liceul „Ludovic Mrazek“ din Ploiești, unde a fost primit cu toată căldura și profesionalismul personalului implicat în această campanie.

Vaccinarea a decurs fără probleme, adolescentul nu a avut niciun fel de reacție adversă, iar ca sfat pentru cei de vârsta lui care sunt sceptici în privința unui astfel de demers, Victor le-a spus să se informeze și să aibă încredere în cercetările specialiștilor.După perioada de supraveghere post-imunizare, Victor a avut parte și de o surpriză. A fost felicitat de domnul prefect Cristian Ionescu, care i-a înmânat, în semn de apreciere pentru curajul și exemplul oferit celor de seama lui, și nu numai, o diplomă și un buchet de flori, urându-i multă sănătate și exprimându-și dorința de a-l revedea peste 21 de zile, la cea de-a doua doză.

Potrivit medicului coordonator al centrului de vaccinare din Ploiești, dr. Denisia Arsene, aici a mai fost imunizată, recent, o persoană foarte tânără, în vârstă de numai 17 ani.

Sursa foto: Facebook/Prefectura Prahova

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

#rovaccinare O nouă tranșă de vaccin Pfizer BioNTech ajunge luni în țară

18 Apr 2021 562

O nouă tranșă de vaccin Vaxzevria (AstraZeneca) sosește mâine în țară

17 Apr 2021 795

Acțiunile de sprijin oferite autorităților din Republica Moldova în eforturile de combatere a pandemiei COVID-19, continuă

17 Apr 2021 686

CNCAV 51.841 persoane, vaccinate cu prima doză, în ultimele 24 de ore

16 Apr 2021 472

CNCAV, precizări privind administrarea rapelului pentru persoanele vaccinate cu prima doză în străinătate

16 Apr 2021 647

Coronavirus Persoanele vaccinate ar putea avea nevoie și de a treia doză

16 Apr 2021 798

De mâine, începe vaccinarea fără programare cu Vaxzevria (AstraZeneca)

15 Apr 2021 620

Vaccinarea anti-Covid în România Situația actualizată. 136 de reacții adverse, în curs de investigare

15 Apr 2021 574

Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene, s-a vaccinat astăzi împotriva COVID-19

15 Apr 2021 447

ZIUA LIVE Andreea Bugescu, studentă la Facultatea de Medicină - La cât timp după vaccin se poate consuma alcool?

15 Apr 2021 925

Au intrat în România primele 60.000 de doze de vaccin Johnson&Johnson (video)

14 Apr 2021 451

MApN 20 de centre mobile de vaccinare vor acționa în localitățile greu accesibile

13 Apr 2021 579

Anunț important pentru năvodăreni A fost suplimentat numărul dozelor de vaccin Moderna la centrul de vaccinare de la Năvodari

13 Apr 2021 462

Vaccinarea anti-Covid în România Situația actualizată. 157 de reacții adverse, în curs de investigare

12 Apr 2021 593

O nouă tranșă de vaccin AstraZeneca ajunge mâine în țară

12 Apr 2021 329