Coronavirus - ultimele stiri despre epidemia de coronavirus

CJC a alocat 4,4 milioane lei pentru achiziționarea de echipamente medicale, materiale sanitare și dezinfectanți

În contextul actual al răspândirii infecțiilor cu noul Coronavirus – COVID–19, Consiliului Județean Constanța a adoptat astăzi rectificarea bugetelor de venituri și cheltuieli, a listelor de investiții a Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” precum și a Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Constanța. Au fost alocați 4,4 milioane lei pentru achiziționarea mai multor echipamente medicale, materiale sanitare și dezinfectanți.

 „Ne-am întâlnit astăzi, în condiții speciale, având în vedere răspândirea infectării cu COVID – 19. În contextul actual este esențial să venim în sprijinul tuturor celor care depun eforturi uriașe pentru a salva vieți - și mă refer la medici, asistenți și întregul personal din sistemul sanitar. Sunt cei care, de multe ori, pun viața pacienților mai presus de cea proprie. Singura modalitate prin care putem ajuta este prin alocarea de sume care să fie utilizate pentru a achiziționa materiale de protecție și aparatură medicală performantă, deosebit de importantă în salvarea vieților omenești.
Scopul ședinței de astăzi a fost cel de a suplimenta bugetele de venituri și cheltuieli stabilite inițial pe anul 2020 pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” și pentru Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie. Mai exact, majorarea bugetului Spitalului Clinic Județean „Sf. Apostol Andrei” Constanța cu 3 milioane de lei și al Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Constanța cu suma de 1,4 milioane lei. Aceste sume vor fi folosite pentru achiziționarea mai multor aparate deosebit de necesare atât testării în vederea diagnosticării coronavirusului COVID-19, cât și tratării pacienților.
În această perioadă este foarte important pentru noi toți să ne protejăm, să urmăm întocmai indicațiile transmise de către autorități, să stăm acasă și cel mai important să conștientizăm că numai împreună putem limita răspândirea virusului și, astfel, minimaliza riscul de infectare a fiecăruia dintre noi și a celor din jurul nostru.
Vă îndemn să fiți responsabili, să abordați situația cu calm și să stați acasă”, a declarat președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu.


Astfel, cele 3 milioane de lei alocate Spitalului Clinic Județean „Sf. Apostol Andrei” Constanța vor fi folosite pentru următoarele materiale și echipamente:

Injectomat Agilia SP MC  - 60 bucăți – acestea asigură administrarea intermitentă sau continuă de lichide parenterale, tratamente medicamentoase, sânge şi derivate din sânge, precum şi medicaţii prin căi de administrare acceptate clinic;
Aparat de ventilaţie mecanică – 10 bucăți – care vor asigura suplinirea parţială sau totală a respiraţiei în tratamentul insuficienţelor respiratorii acute;
Monitor funcţii vitale  - 10 bucăți – ce vor fi folosite pentru măsurarea şi monitorizarea funcţiilor vitale ECG, SpO2, temperatură, NIBP, frecvenţă respiratorie etc. atât în timpul tratamentului cât şi în situaţia în care pacienţii sunt transportaţi la investigaţii;
Sistem real-time PCR – 1 bucată – care detectează cu o precizie de aproximativ 99% existența virusului în organism;
Extractor automat acizi nucleici – 1 bucată - Capacitate: 1-12 probe biologice, reduce timpul de lucru, elimină erorile cauzate de pipetarea manuală, asigurând o extracţie reproductibilă a ADN-ului sau a ARN-ului, previne contaminarea probelor între ele şi a mediului de lucru şi a persoanelor care efectuează manevra.
Congelator 1 bucată - Temperatura de operare: - 25°C to - 41°C ; îngheţare directă şi rapidă cu ajutorul spiralelor de răcire situate în interiorul camerei de răcire; compartimente independente cu uşi izolate; sistem de control programabil prin microprocesor.De asemenea, se repartizează Spitalului suma de 284.150 lei care va fi folosită pentru închirierea și instalarea de module container în care se vor amenaja spații de triaj UPU pe toată perioada prezenței epidemiei COVID – 19.

În ceea ce privește Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanța suma aprobată de 1,4 milioane lei, va fi folosită pentru următoarele echipamente:
1,1 milioane lei pentru achiziționarea de materiale sanitare, reactivi, materiale de protecția muncii, astfel: 1.000 bucăți combinezoane protecție unică folosință; 419 bucăți combinezon impermeabil cu glugă pentru protecție biologică; 270 perechi ochelari de protecție; 100 bucăți cască protecție cu vizieră; 5.000 halate de unică folosință; 7.300 bucăți capeline cu elastic; 10.000 bucăți botoși cu elastic; 1.000 șorțuri impermeabile de unică folosință; 1.000 bucăți mască de protecție 3M; 15.000 perechi mănuși chirurgicale; 10.000 buc măști chirurgicale; 1.000 mănuși unică folosință lungi și 7.000 buc capeline cu pelerină;
800 mii lei pentru achiziționarea a 1.400 de kituri testare COVID-19;
300 mii lei pentru achiziționare dezinfectanți.

Președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu, a precizat la finalul ședinței faptul că dacă situația o va impune vor fi efectuate și alte rectificări bugetare, astfel încât să fie asigurate materialele și echipamentelele necesare combaterii noului coronavirus COVID-19.

Sursă foto: Consiliul Județean Constanța
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Peste 300.000 de euro costă proiectarea și asistența tehnică pentru fostul sediu al Bibliotecii din cartierul Coiciu. Cine sunt responsabilii de proiect?

26 May 2020 164

Gabriela Mihăeși (Petro) s-a pensionat! Soția fostului primar al Constanței era consilier superior în cadrul Consiliului Județean

25 May 2020 1486

Demisie bombă în Consiliul Județean! Este o apropiată a președintelui Țuțuianu! Fostul ales județean PSD urmează să preia conducerea unei instituții de cultură

25 May 2020 3759

USR Constanța cere implicarea Ministerului Sănătății “CJC și SCJU își pasează responsabilitatea pe marginea rezolvării aspectelor sesizate de Curtea de Conturi” (documente)

23 May 2020 963

Patru clădiri aflate în administrarea Consiliului Județean vor fi expertizate tehnic. Printre ele spitalele din Eforie Sud și Agigea

22 May 2020 252

Președintele USR Constanța, Remus Negoi, cere CJC să renunțe la transformarea clădirii de pe strada Izvor în spațiu pentru arhiva. Ce propuneri a avansat?

22 May 2020 2204

Consiliul Județean Constanța cumpără echipamente de scufundare în valoare de peste 15.000 de euro

20 May 2020 279

Remus Negoi de la USR critică lipsa de viziune a Consiliului Județean Constanța”Bate orice scenariu de film prost”! (galerie foto)

20 May 2020 2269

Cât vor costa serviciile de reparații ale calculatoarelor și echipamentelor IT operate de angajații Consiliului Județean Constanța

12 May 2020 917

Licitație pentru dirigenţie de şantier pentru montarea liftului dedicat persoanelor cu dizabilități de la Policlinica 2

09 May 2020 575

Constanța Ce spectacole puteți urmări în weekend, din confortul casei

08 May 2020 1988

Licitaţia a fost lansată în vara anului 2019. Construirea unui nou Acvariu în cadrul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța abia în faza de proiectare (documente)

08 May 2020 2393

CJC a atribuit contractul pentru servicii de dezinfecție pentru sediile sale. Ce sumă va plăti firmei câștigătoare (document)

07 May 2020 1586

Personalul sanitar de la Spitalul Județean Constanța și Spitalul de Pneumoftiziologie, cazat la hotel, în vederea prevenirii răspândirii COVID-19

05 May 2020 6713

Licitație pentru servicii de consultanță în cadrul proiectului modernizare DJ 226, Corbu - Săcele - Istria - Mihai Viteazu (documente)

04 May 2020 1787