CNCCI Măsuri în contextul diminuării temporare a livrărilor de vaccin

  • Necesarul de doze de vaccin solicitat de centrele de vaccinare se va verifica de fiecare DSP, luând in considerare numărul de persoane programate in platforma STS. Față de acest număr se va accepta numai necesarul estimat pentru vaccinarea persoanelor din centre rezidenfiale, dializați, nedeplasabili (echipe mobile), necesar care va fi in responsabilitatea DSP, a transmis Comitetul Național pentru Coordonarea Activităților de Vaccinare împotriva SARS-CoV-2.
 Pentru buna gestionare a campaniei de vaccinare impotriva COVID-19, in contextul diminuării temporare a livrdrilor de vaccin, se vor adopta următoarele măsuri:

- Necesarul de doze de vaccin solicitat de centrele de vaccinare se va verifica de fiecare DSP, luând in considerare numărul de persoane programate in platforma STS. Față de acest număr se va accepta numai necesarul estimat pentru vaccinarea persoanelor din centre rezidenfiale, dializați, nedeplasabili (echipe mobile), necesar care va fi in responsabilitatea DSP.

- incepând cu data de 28 ianuarie, persoanele cu funcții esențiale programate in platforma pentru doza I de vaccinare se reprogramează, prin grija STS, pentru data de 8 februarie. Aceste persoane se reprogramează in ordinea programirilor inițiale și la centrele de vaccinare la care au fost programate inițial.

- incepând cu data de I februarie se va incepe și utilizarea vaccinului Moderna, după cum urmează:

În zilele de 1 și 2 februarie toate persoanele programate la doza I vor fi vaccinate cu Moderna.

Din ziua de 7 februarie - din nou, toate persoanele programate la doza 1 se vor vaccina cu Moderna.

- Se menfine același ritm de vaccinare cu doza I pentru restul persoanelor programate in etapa 2 (cu excepția persoanelor cu funcții esențiale care urmează a fi reprogramate).

- Se continuă vaccinarea persoanelor din centre rezidențiale, a dializaților, a persoanelor nedeplasabile, a persoanelor fără adăpost.

- Se asigurd doza de rapel cu vaccin Pfizer pentru toate persoanele, conform programărilor.

- Vaccinarea prioritară a personalului din invățamânt se amdnl pentru o dată care va fi anuntată  (cel mai probabil amdnarea va fi de maxim două săptămâni).


În acest context, vă adresăm rugămintea de a revede Instrucțiunea nr 3719.01.2021 a CNCAV, și în special anexa 2 a acestei instrucțiuni - Procedura privind vaccinarea în functie de tipul vaccinului: Moderna.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Mai multe persoane condamnate într-un dosar penal privind vaccinări fictive anti-Covid. Incredibil ce au stabilit anchetatorii

15 Apr 2024 516

Rafila, anunț despre vaccinarea copiilor. „Sper ca oamenii să înţeleagă“

12 Apr 2024 507

MApN prin UM 02464 București achiziționează vaccin împotriva febrei galbene. Doze vor ajunge și la Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Gafencu” din Constanța (DOCUMENT)

25 Feb 2024 739

Primăria Mihail Kogălniceanu, județul Constanța, a cumpărat servicii de ecarisaj

13 Feb 2024 842

Compania Pfizer - BioNTech a acționat România în judecată pentru plata tuturor vaccinurilor anti-Covid. Ce a decis Guvernul României

01 Feb 2024 872

Riscul de tulburări menstruale este „uşor crescut" în cele trei luni de la administrarea unui vaccin anticovid

24 Jan 2024 695

OMS În Europa, numărul cazurilor de rujeolă crește alarmant

23 Jan 2024 705

Fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, despre dosarul vaccinurilor anti-covid 19 - „Din câte ştiu eu, nu există niciun progres în dosar“

21 Jan 2024 750

Constanța, în topul județelor unde au fost raportate mai multe cazuri de gripă. Un nou deces, la nivel național

04 Jan 2024 1079

Dosarul vaccinărilor presupus false de la Mangalia. Fiul primarului din 23 August a contestat controlul judiciar. Răspunsul instanței (MINUTA)

18 Dec 2023 1191

Ioana Mihăilă, urmărită penal în dosarul vaccinurilor anti-Covid 19. Oficial de la DNA despre acuzațiile aduse fostului ministru

08 Dec 2023 754

Fostul ministru, Ioana Mihăilă la DNA „Mi s-a comunicat calitatea de suspect pentru contractul de vaccinuri Pfizer semnat în mai 2021“

08 Dec 2023 676

Fostul ministru al Sănătăţii Ioana Mihăilă, la DNA în dosarul vaccinurilor anti-Covid 19

08 Dec 2023 741

Oficial de la DNA Fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, urmărit penal în dosarul vaccinurilor anti-Covid 19

08 Dec 2023 655

Oficial de la DNA Fostul premier, Florin Cîțu, urmărit penal în cazul achiziției de vaccinuri anti-Covid 19

06 Dec 2023 713