Constanța Ce măsuri impun autoritățile după ce incidența răspândirii COVID-19 a scăzut

  • Comitetul Local pentru Situații de Urgență Constanța s-a întrunit astăzi pentru a decide ce măsuri se vor impune pentru ca numărul cazurilor de infectare să scadă în continuare.


În municipiul Constanța incidența cazurilor de îmbolnăvire cu noul coronavirus a scăzut simțitor, motiv pentru care Comitetul Local pentru Situații de Urgență Constanța s-a întrunit astăzi pentru a decide ce măsuri se vor impune a fi respectate în perioada următoare în așa fel încât numărul cazuri să fie în continuă scădere.
 

Limita de incidență cumulată a cazurilor în ultimile 14 zile este mai mare de 1,5 și mai mică de 3/1000 de locuitori în municipiul Constanța, motiv pentru care au fost dispuse următoarele măsuri:

 

  1. Se menține obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise. Este permisă înlăturarea acesteia pentru perioade scurte de timp în vederea fumatului, consumului de produse alimentare sau băuturi în afara teraselor, cât și pentru desfășurarea activităților sportive individuale sau altor asemenea activități, doar dacă persoanele sunt în afara zonelor de trafic pietonal și la minim 2 metri față de alte persoane.
  2. Administratorii/Proprietarii spaţiilor publice deschise au obligația afişării la loc vizibil informaţii privind obligativitatea purtării măştii de protecţie în spaţiile respective.
  3. Organizarea şi desfăşurarea activităţii cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte este permisă, cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului.
  4. Organizarea şi desfăşurarea spectacolelor de tipul drive-in este interzisă.
  5. Organizarea şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale este interzisă.
  6. Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, este permisă  fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 06.00-22.00.
  7. Activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare, este permisă  fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 06.00-22.00.  
  8. În situaţia în care activitatea operatorilor economici prevăzuţi la pct. 6 şi 7 este restricţionată sau închisă, se permite prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective.
  9. Operatorii economici prevăzuţi la pct. 6 şi 7 vor respecta obligaţiile stabilite prin ordin comun al ministrului sănătăţii şi al ministrului economiei, energiei şi mediului de afaceri nr. 1493/2788/149/2020 pentru aprobarea Normei privind stabilirea măsurilor specifice de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2 pentru activităţile de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice în unităţile de alimentaţie publică de tipul restaurantelor şi cafenelelor din interiorul clădirilor, precum şi în spaţiile special amenajate din exteriorul clădirilor.
  10. Activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc este permisă fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului.


Măsuri specifice pentru activitățile sportive

 

  1. Pentru prevenirea răspândirii infecţiilor cu SARS-CoV-2 sunt interzise organizarea şi desfăşurarea de mitinguri, demonstraţii, procesiuni, concerte sau alte tipuri de întruniri în spaţii deschise, precum şi a întrunirilor de natura activităţilor culturale, ştiinţifice, artistice, sportive sau de divertisment în spaţii închise, cu excepţia celor organizate şi desfăşurate potrivit pct. 2-4.

 

  1. Activităţile de pregătire fizică în cadrul structurilor şi bazelor sportive, definite conform Legii educaţiei fizice şi sportului nr. 69/2000, cu modificările şi completările ulterioare, constând în cantonamente, antrenamente şi competiţii sportive organizate pe teritoriul României, pot fi desfăşurate numai în condiţiile stabilite prin ordinul comun al ministrului tineretului şi sportului şi al ministrului sănătăţii nr. 197/462/2021 pentru aprobarea regulamentelor privind condițiile necesar a fi respectate pentru accesul în bazele sportive, în vederea practicării sporturilor individuale în aer liber, pentru practicarea sporturilor de echipă în aer liber, pentru reluarea activităţii de nataţie în bazinele acoperite şi în aer liber din România, în vederea desfăşurării activităţilor sportive în spaţii închise, respectiv desfăşurării activităţilor de pregătire fizică în săli de fitness şi aerobic.

 

  1. Competiţiile sportive se pot desfăşura pe teritoriul României fără spectatori, numai în condiţiile stabilite prin ordinul comun al ministrului tineretului şi sportului şi al ministrului sănătăţii nr. 197/462/2021 pentru aprobarea regulamentelor privind condițiile necesar a fi respectate pentru accesul în bazele sportive, în vederea practicării sporturilor individuale în aer liber, pentru practicarea sporturilor de echipă în aer liber, pentru reluarea activităţii de nataţie în bazinele acoperite şi în aer liber din România, în vederea desfăşurării activităţilor sportive în spaţii închise, respectiv desfăşurării activităţilor de pregătire fizică în săli de fitness şi aerobic.

 

  1. În condiţiile pct. 2, se permite desfăşurarea de către sportivii profesionişti, legitimaţi şi/sau de performanţă a activităţilor de pregătire fizică în bazine acoperite sau aflate în aer liber, iar activităţile de pregătire fizică în spaţii închise sunt permise numai cu respectarea regulilor de distanţare între participanţi, astfel încât să se asigure minimum 7 mp/persoană.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Știri Constanța Camere de supraveghere în zonele școlare. Poliția Locală monitorizează zonele. Atenție unde parcați! (FOTO+VIDEO)

07 Mar 2024 731

Horoscop pentru miercuri, 31 ianuarie 2024. Leul gândește și vorbește mult astăzi

31 Jan 2024 840

ASF a aprobat o nouă formulă de calcul a RCA pentru transportatori

19 Jan 2024 646

Auditul situațiilor financiare Ce a constatat Curtea de Conturi în urma controlului efectuat la Consiliul Județean Constanța? (DOCUMENT)

19 Jan 2024 5036

Şedinţă de Guvern, joi. Se discută despre măsuri ca răspuns la revendicările formulate de transportatori şi fermieri

18 Jan 2024 585

Grindeanu, întâlnire cu transportatorii. Ce s-a convenit în urma discuţiilor

16 Jan 2024 663

Weekend plin de evenimente sportive la Constanța! Jandarmii asigură măsurile de ordine

12 Jan 2024 875

Manifestație în semn de solidaritate cu poporul palestinian în București! Jandarmii asigură măsurile de ordine

12 Jan 2024 778

Ministerul Educației cere inspectoratelor școlare să implementeze măsuri privind participarea elevilor la examenele naționale

11 Jan 2024 834

Recomandări pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin gripă și alte viroze respitatorii, la reluarea cursurilor școlare

08 Jan 2024 672

Peste 200 de jandarmi vor asigura măsuri de ordine publică în municipiul Constanța de Bobotează

05 Jan 2024 589

Jandarmii asigură măsurile de ordine la slujbele de Bobotează din județul Tulcea

05 Jan 2024 562

Incendiul de la Ferma Dacilor. Administratorii contestă mandatele

04 Jan 2024 633

Aproximativ 23.800 de angajați MAI vor fi la datorie la nivelul întregii țări în ultima zi din 2023

31 Dec 2023 629

Ministerul Educației A fost aprobată OUG privind salarizarea personalului din învățământ

28 Dec 2023 913