Constanța nu scapă de controalele pentru măști. Amenda ajunge la 2.500 de lei



Reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța au anunțat că vor continua acțiunile de verificare în județ, cu efective mărite, privind respectarea măsurilor luate pentru prevenirea răspândirii Covid-19.

Nerespectarea măsurilor individuale de protecție constituie contravenție și se sancționează cu amendă între 500 și 2.500 de lei.

„Scopul forțelor de ordine nu este aplicarea de sancţiuni, ci acela de a determina toți cetățenii să conștientizeze necesitatea respectării tuturor normelor sanitare pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu Covid 19“, au precizat reprezentanții IPJ Constanța.

Iată informațiile complete legate de aceste controale, transmise de Inspectoratul de Poliție al Județului Constanța:

Politistii constănțeni, împreună cu jandarmi și polițiști locali, sub autoritatea instituției prefectului, continuă desfășurarea de acțiuni cu efective mărite pentru verificarea modului în care sunt respectate prevederile legale pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid 19.

Acțiunile sunt desfășurate zilnic, în sistem integrat, pe raza întregului județ, fiind vizate în special zonele aglomerate, piețele, târgurile si terasele, dar și mijloacele de transport, o atentie sporită fiind acordată mijloacelor de transport școlar.

Precizăm faptul că nerespectarea măsurilor individuale de protecție constituie contravenție, sancționată cu amendă de la 500 la 2500 de lei.

Scopul forțelor de ordine nu este aplicarea de sancţiuni, ci acela de a determina toți cetățenii să conștientizeze necesitatea respectării tuturor normelor sanitare pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu Covid 19.

Astfel de acțiuni vor fi desfășurate în continuare pe raza județului Constanța.


Reamintim faptul că organizarea de  evenimentele private (nunți, botezuri, mese festive) este interzisă, iar în situația în care forțele de ordine constată că aceste interdicții sunt încălcate, vor interveni cu fermitate

***

În aceste zile, polițiștii Secției 1 și jandarmi din cadrul G.J.M. Tomis acționează și la pavilionul expozițional, pentru a se asigura că sunt respectate prevederile legale în contextul pandemiei de Covid 19.

Recomandăm tuturor cetăţenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție și să nu se expună la riscuri.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IPJ Constanța Ziua Poliției Române. Mesajul transmis de chestorul de poliție Dumitru Bîltag

25 Mar 2024 483

Știri Constanța Ce a descoperit Poliția pe strada Tudor Vladimirescu din Medgidia?

24 Mar 2024 640

Mamaia 2000 SRL, răspuns negativ de la Primăria Constanța pentru elaborarea unui PUZ

22 Mar 2024 524

Primăria Constanța Sancțiuni aplicate pentru lipsa autorizației de folosire a tramei stradale și a avizului de traseu, precum și pentru transportul deșeurilor (FOTO)

22 Mar 2024 395

Știri Constanța Două firme care au efectuat lucrări pe străzile Decebal și Soveja, amendate de Poliție

16 Mar 2024 664

Urmărire în trafic Un șofer a încercat să sfideze Poliția! Nu a oprit în Cumpăna, dar a fost prins la Constanța

16 Mar 2024 710

Promovare a profesiei de polițist Zeci de tineri interesați au participat la evenimentul de la Constanța (FOTO)

16 Mar 2024 632

Polițiștii IPJ Constanța prezintă tehnica din dotare în parcarea VIVO Mall Constanța

15 Mar 2024 909

Camerele de supraveghere, „dușmanul” vitezomanilor din Constanța (VIDEO)

13 Mar 2024 990

Conducerea periculoasă la Constanța O fetiță de 7 ani, rănită într-un eveniment rutier în Chirnogeni. Unul din șoferii implicați, reținut

07 Mar 2024 803

Știri Constanța Camere de supraveghere în zonele școlare. Poliția Locală monitorizează zonele. Atenție unde parcați! (FOTO+VIDEO)

07 Mar 2024 733

Cambela Prod SRL, controlată de afaceristul Bela Tănase, a pierdut procesul cu Poliția Locală Constanța

05 Mar 2024 1071

UPDATE Două Direcții din Primăria Constanța au depus plângeri penale pentru ultraj și instigare publică împotriva membrilor SOS România

05 Mar 2024 725

Acțiuni de amploare ale polițiștilor în județul Constanța! (FOTO+VIDEO)

03 Mar 2024 639

O femeie și un bărbat acuză angajați ai Poliției Locale de purtare abuzivă. Oficial de la IPJ Constanța

01 Mar 2024 616