Constanța va avea un spital militar de campanie pentru prevenirea răspândirii pandemiei COVID-19

 
Potrivit unui comunicat al Prefecturii Județului Constanța, Guvernul României anunță că trimite un spital mobil cu capacități de tratare a pacienților infectați cu virusul COVID-19.

Se pare că acesta va fi amplasat pe terenul Ministerului Sănătății pe care trebuia construit în ultimii 4 ani Spitalul Regional din Constanța.

Rolul spitalului mobil este de a veni în ajutorul combaterii răspândirii epidemiei COVID-19.

pitalul va avea absolut toate dotările necesare, astfel încât pacienții să beneficieze de tratament și îngrijiri medicale la cele mai înalte standarde și va dispune de toate măsurile de siguranță și de igienizare astfel încât să ofere siguranță personalului medical implicat în lupta împotriva epidemiei.

Totodată Guvernul României dispune trimiterea unui aparat PCR Real Time care are rolul de a detecta rapid infecția COVID-19 pentru pacienții testați.

“Este absolut necesar să ne concentrăm în această perioadă pe consolidarea sistemului de sănătate. Salut inițiativa Guvernului în vederea dotării Constanței cu o facilitate medicală suplimentară, echipată cu cele mai moderne sisteme de testare. Sistemul medical local era subdimensionat de mulți ani și în situația acestei epidemii este crucial să ne asigurăm că toată lumea poate beneficia de îngrijire medicală adecvată, în cazul în care situația o impune. Reiterez, pe această cale, că această situație poate fi depășită doar dacă suntem solidari și dacă respectăm toate recomandările autorităților. Este recomandat ca toate deplasările să fie limitate doar la cele absolut necesare, precum cele pentru aprovizionare. Astfel, vom putea stopa răspândirea virusului și vom evita supraaglomerarea sistemului sanitar. Este în puterea noastră, a tuturor, să luptăm împotriva acestei pandemii. Fac apel la solidaritate. Acum, mai mult ca niciodată, este nevoie să fim cu toții de aceeași parte a baricadei”, a declarat George-Sergiu Niculescu, prefectul Județului Constanța.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Spitalul Militar din Constanța, desemnat drept unul din centrele de depozitare pentru vaccinul anti Covid

24 Nov 2020 2102

Spitalele de campanie din Timişoara şi Constanţa, în proces de înlocuire a corturilor cu containere

02 Nov 2020 2113

LIVE VIDEO. Klaus Iohannis „Vom face o analiză la sânge a sistemului spitalicesc“

28 Mar 2020 3059

Preşedintele României, vizită la Spitalul Militar de Campanie ROL II

28 Mar 2020 2309

Un căpitan aflat în misiune în Afganistan a fost rănit în urma unui atac

04 Nov 2015 2082

Comunicat de presa MApN Militar ranit in Afganistan

04 Nov 2015 1577