Coronavirus Mii de oameni au ieșit în stradă la Viena, împotriva vaccinării obligatorii (VIDEO)

  • Protest la Viena.
  • Mii de austrieci au ieșit sâmbătă în stradă, pentru a protesta împotriva măsurilor radicale ale autorităților privind pandemia Covid-19.

Mai multe mii de manifestanţi s-au adunat sâmbătă la miezul zilei la Viena pentru a protesta împotriva reintroducerii lockdown-ului şi a vaccinării obligatorii, măsuri anunţate cu o zi în urmă de către guvern în efortul de a limita răspândirea pandemiei de COVID-19, relatează AFP, citat de Agerpres.

Manifestaţia a fost organizată la apelul partidului de extrema dreaptă FPÖ (Partidul Libertăţi, în germană Freiheitliche Partei Österreichs), chiar dacă liderul formaţiunii, Herbert Kickl, testat pozitiv pentru coronavirus, a lipsit.

Mulţimea, adunată în centrul capitalei austriece, la doi paşi de cancelarie, a agitat bannere al căror conţinut "denunţă dictatura corona" sau se pronunţă împotriva "divizării societăţii".

Acţiunea s-a desfăşurat sub supravegherea sporită a poliţiei, îngrijorată de sosirea militanţilor neonazişti şi a huliganilor.
Printre care cei care au chemat la "rezistenţă" se numără şi Katarina Gierscher, originară din Tirol, care a făcut şase ore pe drum pentru a ajunge la manifestaţia de la Viena.

"Nu este normal să fim privaţi de drepturile noastre", afirmă această profesoară de 42 de ani, care de mai multe luni îşi ţine cei patru copii acasă. "Presiunea la şcoală este prea mare", spune ea într-o declaraţie pentru AFP, referindu-se la testele PCR efectuate în fiecare săptămână în clase.

"Guvernul vrea să ne divizeze, trebuie să rămânem uniţi", adaugă interlocutoarea agenţiei franceze de presă.
 
Milioane de persoane din Austria care nu s-au vaccinat împotriva Covid-19, în carantină 

La o săptămână după ce au fost luat măsuri restrictive împotriva celor nevaccinaţi, cancelarul conservator Alexander Schallenberg a anunţat vineri un lockdown pentru cei 8,9 milioane de locuitori ai ţării până în data de 13 decembrie.

În pofida reticenţelor iniţiale, guvernul va pregăti şi o lege care să facă obligatorie vaccinarea populaţiei adulte începând de la 1 februarie 2022. Refractarii vor risca sancţiuni.


Schallenberg şi-a cerut vineri scuze în faţa persoanelor vaccinate pentru că a fost nevoit să ia astfel de măsuri "radicale".

Aproximativ 65% din populaţia Austriei este vaccinată cu schema completă împotriva coronavirusului, una dintre cele mai scăzute rate din Europa occidentală, aminteşte Reuters.

Potrivit noilor măsuri, persoanele nevaccinate vor putea ieşi din casă doar pentru anumite activităţi considerate vitale.

Autorităţile din Austria vor efectua controale pentru a verifica respectarea măsurilor. Cei care nu vor respecta noile reguli  riscă amenzi de până la 500 de euro pentru persoanele fizice şi de până la 3.600 de euro pentru companii, precizează EFE.
 


Sursa foto: Captură video Twitter

Citește și: Austria Milioane de persoane care nu s-au vaccinat împotriva COVID vor fi plasate în carantină


 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Vacanța cu iubitul ei s-a transformat într-o tragedie. O româncă din Austria a murit după ce a căzut de pe o stâncă în timp ce făcea o fotografie

14 May 2022 1094

Surse Sorin Oprescu a plecat din țară prin Vama Giurgiu, acum două săptămâni. Poliția nu l-a găsit acasă

13 May 2022 817

Poliţiştii de frontieră români au contribuit, alături de autorităţile austriece, la destructurarea unei rețele de criminalitate organizată coordonată de un român (GALERIE FOTO)

13 May 2022 448

Fosta New Home Construct SA s-a retras dintr-o firmă! Decizia, publicată în Monitorul Oficial

21 Apr 2022 671

Secretara lui Schindler, care a scris la maşină numele sutelor de evrei salvaţi de execuţiile naziste, a murit la 107 ani

14 Apr 2022 644

Un român din Austria a ajuns la închisoare după ce a atacat mai mulți pasageri în metroul din Viena, dar și pe polițiștii care au intervenit

13 Apr 2022 457

Cartea zilei Jurnalele din Berlin, 1940–1945. Însemnările unei prințese ruse - Marie Vassiltcikov

01 Apr 2022 470

Luptătorii de la Oyama Karate Constanța au obținut 11 medalii la Campionatul Balcanic de Karate Kyokushin (GALERIE FOTO)

01 Apr 2022 2220

Nivel record de cazuri de COVID-19 în Austria, la 4 zile după ce au fost ridicate aproape toate restricţiile

09 Mar 2022 892

Austria a anunțat când va anula aproape toate restricţiile anti-Covid. Regulile la care se renunță

16 Feb 2022 639

Premieră în Europa. Țara care a promulgat legea vaccinării obligatorii anti-Covid

04 Feb 2022 780

#ConstanțaEsteBine Ziua 27 – 27.01.2022. Astăzi îl sărbătorim pe Mozart

27 Jan 2022 1078

Sondaj de opinie! 62% dintre participanți sunt împotriva introducerii în România a vaccinării obligatorie anti-COVID 19

24 Jan 2022 650

Premieră în Uniunea Europeană Austria a adoptat vaccinarea obligatorie a adulţilor

20 Jan 2022 740

Sondaj de opinie Credeți că România ar trebui să se îndrepte spre vaccinarea obligatorie împotriva COVID 19?

17 Jan 2022 1649