Coronavirus Modificări privind formularul de localizare a pasagerilor. Creşte termenul de completare (VIDEO)



Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Adriana Pistol, a anunţat vineri, 4 februarie, în cadrul unei conferințe de presă, o serie de modificări aduse ordonanţei privind formularul de localizare a pasagerilor (PLF).

Astfel, a crescut la 72 de ore termenul maxim în care călătorii trebuie să completeze acest formular înainte de a intra în ţară, faţă de 24 de ore cum era până acum, şi a scăzut la 500 de lei amenda minimă pentru nerespectarea termenului de completare a PLF după intrarea pe teritoriul României.

„În legătură cu formularul de localizare a pasagerilor. Aici am adus câteva modificări ordonanţei de urgenţă iniţiale. Exista un termen de 24 de ore necesar completării acestui formular înainte de intrarea în ţară. Acest termen a fost crescut la 72 de ore. Practic, oricine soseşte în România poate să completeze acest formular cu 72 de ore înainte şi, sigur, 24 de ore după trecerea graniţei", a declarat Adriana Pistol. 




O altă modificare adusă este că anumite categorii profesionale nu mai sunt nevoite să completeze de fiecare dată formularul la trecerea graniţei, ci doar o singură dată. 

„Au fost introduse câteva excepţii referitoare la câteva categorii profesionale, cele care prin natura profesiei traversează graniţa românească mult prea frecvent pentru a putea la modul efectiv şi practic să completeze de fiecare dată acest formular. (...)

Este vorba de piloţi, mecanici de locomotivă, transportatori de mărfuri, persoane care lucrează în statele vecine şi, practic, o dată pe zi traversează graniţa, navigatori, personal medical.


Aceste categorii profesionale au doar obligaţia de a completa o singură dată formularul, declinându-şi apartenenţa la una din aceste categorii profesionale.

Este suficient pentru a putea traversa frontiera fără niciun fel de probleme. În situaţia în care nu mai fac parte din aceste categorii profesionale exceptate, trebuie să-şi anuleze primul formular şi să aplice prevederile ordonanţei ca şi celelalte persoane", a precizat aceasta. 

Secretarul de stat a menționat că a crescut la şase luni perioada în care trebuie păstrare datele personale din PLF, deoarece poate apărea necesitatea de a dovedi fie de către o persoană, fie de către autorităţi că acest formular a fost completat, în situaţiile în care ar exista litigii de natură juridică în privinţa amenzilor.

Sursa video: Facebook/ Ministerul Sănătății - România

foto: unaplash/ Scott Graham

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Lista spitalelor ce ar putea fi reabilitate. Ce unități sanitare din județul Constanța sunt vizate

18 Jul 2022 1717

Ministerul Sănătății. Anunț despre completarea formularului digital de intrare în România

04 Mar 2022 2248

Ministrul Sănătății Pregătiri pentru gestionarea valului 5 al pandemiei COVID-19

04 Jan 2022 1073

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila „Nu vă tratați cu antibiotice împotriva îmbolnăvirii cu COVID-19“ (VIDEO+DOCUMENT)

29 Dec 2021 1958

Şefa Centrului Naţional pentru Supravegherea şi Controlul Bolilor „Previziunile arată că este posibil ca maximul atins în valul anterior să fie atins mult mai repede“ (VIDEO+DOCUMENT)

29 Dec 2021 1473

Ministrul Sănătății, despre despre planul de măsuri pentru gestionarea pandemiei Covid 19 (VIDEO + DOCUMENT)

29 Dec 2021 1646

Spitalele COVID din România au fost alertate să recolteze probe pentru depistarea noii tulpini

27 Nov 2021 1806

INSP. Doar 1,3% dintre persoanele vaccinate s-au au fost depistate pozitiv cu COVID-19 (video)

08 Oct 2021 1970

Raed Arafat „Certificatul COVID permite oricui să participe la evenimente. Nu putem vorbi de discriminare”

19 Sep 2021 2016

Valeriu Gheorghiță va susține mâine o conferință de presă la Palatul Victoria

22 Feb 2021 1185

Klaus Iohannis, ședință la Palatul Cotroceni. Cine va participa și ce se va discuta

10 Nov 2020 1478

Adrian Streinu Cercel, demis de Nelu Tătaru de la conducerea comisiei științifice anti-COVID din Ministerul Sănătății. Cine îi va lua locul

23 Apr 2020 2404