Coronavirus - ultimele stiri despre epidemia de coronavirus

Coronavirus. Sfaturi utile Cum să gestionăm anxietatea pe durata pandemiei de COVID-19


Psihologii din toată lumea atrag atenția că nu doar virusul COVID-19 este un pericol pentru oameni, ci și anxietatea. Pe lângă un corp sănătos, trebuie să avem grijă și cu mintea. Astfel, mulți consideră că o gândire optimistă crește puterea sistemului imunitar. Da, stresul și anxietatea îl atacă imediat și te slăbește.
Psihologii au făcut o listă cu sfaturi pentru a ajuta persoanele care se cunosc că suferă de anxietate pentru a putea să gestioneze mai bine situația actuală, chiar dacă se află în izolare la domiciliu sau carantină.
  1. Evită monotonia. Fă-ți un program
Cu toții știm că rutina zilnică îți poate fi perturbată în mai multe feluri. În fiecare seară, stabilește-ți programul pentru ziua următoare. Neapărat, include activități sănătoase în program și notează ce poți face în fiecare oră din zi – inclusiv lucruri precum exercițiile fizice, gătit, sunat prieteni, curățenie și muncă. Și nu uita că dacă lucrează de acasă, trebuie luate pauzele scurte pentru detașare și relaxare.
  1. Evită să asculți sau să citești știri mereu
Nu lăsa televizorul aprins în fundal și evită să ”răsfoiești” continuu rețelele de socializare. Prin urmare, deși este important să fim la curent cu ce se întâmplă în jurul nostru, consumul de știri de dimineață până noaptea nu ajută, ci este necesară o informare succintă, doar din surse oficiale. Multe fake-news-uri s-au propagat pe rețelele de socializare în ultimul timp, iar confuzia poate alimenta anxietatea.
  1. Alege cu atenție sursele de informare
Cercetările arată că starea de bine este influențată și de tipul de mass-media consumat. Atât de mult o influențează încât poate menține o persoană în siguranță. Sursele oficiale de informare sunt disponibile pe portalurile autorităților centrale și locale. Acest lucru te poate ajuta să te simți mai bine și să acționezi pozitiv.
  1. Fă mișcare
Minte sănătoasă, în corp sănătos! Nu uita să faci câteva exerciții fizice în fiecare zi. Poți încerca și yoga, căci acum este momentul bun să încercăm lucruri noi acasă.
  1. Rămâi conectat social
Din fericire, tehnologia ne permite să rămânem conectați chiar și la distanță. Nu e același lucru ca interacțiunea fizică, dar avantajele pe care le oferă sunt uimitoare. Dacă nu ai prieteni apropiați sau membri de familie cu care să interacționezi în această perioadă, găsește – pe grupuri de Facebook, de exemplu – persoane cu care poți vorbi. Asigură-te doar că discuția nu se îți alimentează anxietatea.
  1. Vorbește cu cineva despre emoțiile tale
Este greu dacă ești o persoană anxioasă, dar este dificil dacă nu ai cu cine să vorbești. Dacă locuiești singur, acest lucru poate fi alimentat negativ. Astfel, încearcă să găsești o persoană cu care să vorbești și să îți exprimi sentimentele și emoțiile trăite. Nu le lăsa să se adune.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Atenție, părinți! Se pregătesc controale anti-Covid ale Poliției și inspectorilor școlari în grădinițele și școlile din Constanța

20 Oct 2020 631

Coronavirus Constanța. 12 școli și grădinițe trec în scenariul roșu. Două grădinițe de la o unitate militară în scenariul 2

20 Oct 2020 1451

20 octombrie – Ziua mondială a statisticii. Importanța ei pe timp de pandemie

20 Oct 2020 189

Aproape 600 de constănțeni confirmați cu noul coronavirus se tratează acasă

19 Oct 2020 865

Elevi și profesori, depistați pozitiv! Mai multe școli din Constanța trec în scenariul 3 de funcționare

19 Oct 2020 4721

Coronavirus România Klaus Iohannis - ”Modul în care prefectul capitalei a reacționat este inacceptabil”

19 Oct 2020 659

Constanța Bătrân decedat, după ce a pierdut lupta cu noul coronavirus

19 Oct 2020 842

COVID-19 2.466 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Care este rata incidenței la Constanța

19 Oct 2020 1602

Acțiuni ale polițiștilor de la Transporturi, la Constanța

19 Oct 2020 583

Misiunile jandarmilor Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa în perioada 12 - 18 octombrie

19 Oct 2020 635

Sondaj de opinie V-ați anulat vreun eveniment stabilit pentru 2020?

19 Oct 2020 610

Editorial Unde-i parastas e cu amendă, unde-i întrunire electorală – se poate

19 Oct 2020 1586

Iar s-au ocupat toate paturile la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța!

18 Oct 2020 2373

Atenție, șoferi! Au început controalele anti-Covid pe străzile din Constanța!

18 Oct 2020 2569

Coronavirus. Au fost înregistrate 3.920 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV - 2 (COVID – 19)

18 Oct 2020 927