Covid-19 Femeie în vârstă de 100 de ani a cerut vaccinarea cu doza booster. A fost asistent medical în timpul războiului (VIDEO)

  • O femeie în vârstă de 100 de ani  din Piatra Neamț a cerut vaccinarea la domiciliu cu a treia doză de ser anti-COVID 19.
  • Femeia este veteran de război după ce a fost asistent medical în timpul celui de-al doilea Război Mondial.
 
Marți, 23 noiembrie, în municipiului Piatra-Neamț, o femeie în vârstă de 100 de ani a cerut administrarea la domiciliu a celei de a treia doză de ser anti-COVID 19, informează Mesagerul de Neamț.

Maria Pantazi, veteran de război după ce a fost asistent medical în timpul celui de al doilea Război Mondial, a decis să se vaccineze deoarece are încredere în actul medical.

La domiciu s-a deplasat o echipă de la DSP Neamț, însoțită de prefectul George Lazăr.
 
Femeia a declarat: 
 

„Am împlinit de curând 100 de ani. De-a lungul vieții am fost o persoană bolnăvicioasă,  am avut meningită pe vremea când antibioticele erau rare, am avut hepatită, am suferit cu rinichii și de peste 20 ani am o bronșită cronică obstructivă BPOC. Dar ceea ce m-a ținut în viață a fost încrederea în medici și medicamente.

La vârsta noastră sunt foarte importante și necesare.

M-am vaccinat pentru că vreau să mă păzesc singură de boala. Nu prea știu ce fac alții, nu pot controla ce vor sau nu, ce fac sau nu.

Așa că fiecare își are grija lui.”

 
 

La rândul său, prefectul Geoge Lazăr a declarat:

„Astăzi am revenit la doamna Maria Pantazi. Un om care mă impresionează cu fiecare discuție. Un om atât de prezent, atât de rațional, așa cum puteți sesiza și din declarația dânsei.
 
Înțelege și apreciază evoluția medicinei. Înțelege și apreciază efortul depus de medici, dar, mai presus de toate, înțelege că responsabili de propria noastră bunăstare suntem, în primul rând, noi înșine.


 
Pentru dânsa, vaccinul ține de normalitate. Așa că astăzi, în urma solicitării pe care a făcut-o, doamna Maria Pantazi a primit doza booster a vaccinului anti-covid.
 
Îmi doresc ca în comunitatea noastră să existe mai mulți oameni care să se gândească, în primul rând, la sănătatea lor. Să înțeleagă că efectele trecerii prin boală pot fi unele grave, că pot rămâne cu sechele. Să înțeleagă că cea mai ușoară formă de protecție este vaccinul.
 
La depunerea jurământului pentru funcția de prefect am jurat să respect Constituția și legile țării și să fac cu bună-credință tot ceea ce stă în puterile și priceperea mea pentru binele locuitorilor județului Neamț.
 
Însă pentru a îndeplini acest deziderat, în aceste vremuri de pandemie, am nevoie și de ajutorul dumneavoastră. Este nevoie și de implicarea dumneavoastră. Este nevoie de unitate. Este nevoie de umanitate.
 
Vaccinul salvează vieți! Așa că hai să ne salvăm!

Totodată, doresc să îi mulțumesc domnului doctor Bogdan Mahu, coordonatorul acțiunii de vaccinare și întregii echipe care asigură atât vaccinarea în centrele de vaccinare din Piatra Neamț cât și prin intermediul echipelor mobile, făcând posibilă vaccinarea persoanelor care nu se pot deplasa, așa cum este cazul doamnei Pantazi”.
 

Sursă foto/video: Youtube/ Mesagerul de Neamț

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

CNCAV Câte persoane s-au imunizat astăzi împotriva Covid 19

30 Nov 2021 230

Coronavirus Constanța 912 teste antigen rapide și 352 de teste RT-PCR au fos efectuate la Constanța în ultimele 24 de ore

30 Nov 2021 268

„Bilanț negru“ Patru persoane, diagnosticate cu Covid 19, decedate la Constanța. Toate victimele, nevaccinate

30 Nov 2021 339

​Grupul de Comunicare Strategică Câte paturi ATI destinate pacienților COVID-19 sunt libere la nivel național

30 Nov 2021 278

Ceremonie militară dedicată Zilei Naționale a României, la Constanța. Jandarmii vor asigura măsurile de ordine publică

30 Nov 2021 533

Incidența COVID în municipiul Constanța a ajuns la 2.03! Localități din județ, cu incidență 0!

30 Nov 2021 960

Raport Covid în România. Deces de la categoria de vârstă 20-29 de ani. A murit un tânăr de 28 de ani, fără comorbidități!

30 Nov 2021 625

Situația locurilor libere la ATI Covid. Ce spitale din județul Constanța mai pot primi pacienți cu Covid 19

30 Nov 2021 380

Măsurile de ordine la pelerinajul de Sf. Andrei. Reguli pentru enoriași, tradiții pentru credincioși și zi liberă pentru bugetari

30 Nov 2021 599

S-a cerut anularea Certificatului verde, la Constanța. Ce s-a întâmplat în proces

30 Nov 2021 1406

CNCAV Ce vaccinuri au ales cei care s-au imunizat luni contra Covid 19. Câte reacții adverse au fost semnalate

29 Nov 2021 546

Încă o țară din Europa a anunțat un prim caz al variantei Omicron a coronavirusului

29 Nov 2021 416

Constanța Sute de persoane s-au vaccinat în ultimele 24 de ore împotriva Covid 19. Câte persoane s-au imunizat cu doza 3

29 Nov 2021 657

Companiile farmaceutice lucrează deja la noi vaccinuri împotriva variantei Omicron. Când ar putea fi disponibile

29 Nov 2021 480

Bilanț negru la Constanța Șase persoane, diagnosticate cu Covid 19, decedate. Printre acestea și un tânăr de 36 de ani

29 Nov 2021 947