COVID-19 Prioritate la vaccinare pentru pacienții transplantați

  • Prioritate la vaccinare pentru pacientii transplantați și pacienții aflați pe lista de așteptare pentru transplant.
 
Pentru a veni în sprijinul pacienților cu transplant sau aflați pe lista de așteptare pentru transplant prevăzuți în Etapa a II-a de vaccinare, conform Strategiei de vaccinare împotriva COVID-19 în România, Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a emis o instrucțiune referitoare la prioritizarea vaccinării acestor pacienți, inclusiv a însoțitorilor/persoanelor care au aceeași adresă de domiciliu cu aceștia.
 
Pentru vaccinarea acestei categorii de bolnavi cronici împotriva COVID-19 se va utiliza produsul a cărui schemă de vaccinare se realizează în cel mai scurt interval de timp între doza 1 și doza 2. Vaccinarea împotriva COVID-19 poate fi efectuată după un consult medical prealabil: înainte de transplant, în cazul pacienților aflati pe lista de așteptare pentru transplant sau la șase luni după transplant.
 
Centrele de transplant întocmesc listele cu persoanele prioritare la vaccinare Pentru a veni prompt în sprijinul pacienților care își exprimă acordul de a fi vaccinați, centrele de transplant au obligația de a elabora listele cu persoanele care solicită vaccinarea și de a le înainta direcțiilor de sănătate publică județene, respectiv Direcției de Sănătate Publică a Municipiului București (DSPMB).
 
Pacienții care sunt transplantați sau se află pe lista de așteptare pentru transplant pot declara pe proprie răspundere și datele persoanelor care locuiesc la același domiciliu, respectiv însoțitorii acestora, pentru a fi incluși pe lista celor care solicită vaccinarea, după caz. Direcțiile de sănătate publică județene și/sau DSPMB vor aronda persoanele de pe aceste liste la centrele de vaccinare care funcționează pe raza județului, pe criterii funcționale și va comunica această arondare centrelor de transplant.
 
Persoanele respective se pot vaccina în centrul de vaccinare la care sunt arondate, fără a fi necesară o programare în platforma informatică, sens în care reprezentanții centrelor de transplant trebuie să informeze centrul de vaccinare cu 72 de ore înainte de data la care persoanele doresc să se vaccineze și să pună la dispoziție și lista nominală a celor care solicită vaccinarea.
 
 În centrul de vaccinare, la efectuarea triajului medical, conform procedurilor, persoanele vor prezenta documentul de identitate valid, care să ateste că domiciliază la aceeași adresă cu pacientul transplantat sau care se află pe lista de așteptare.
 
Astfel, centrele de vaccinare vor înregistra persoanele din această categorie de bolnavi cronici care se prezintă pentru vaccinare în Registrul electronic național de vaccinări precum și persoanele care locuiesc la aceeași adresă cu pacientul transplantat sau care se află pe lista de așteptare, corespunzător categoriei din care fac parte.
 
 Direcțiile de sănătate publică județene, respectiv DSPMB și centrele regionale de distribuție vor asigura dozele necesare pentru vaccinarea persoanelor respective, în funcție de solicitările centrelor de vaccinare.

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Au intrat în România primele 60.000 de doze de vaccin Johnson&Johnson (video)

14 Apr 2021 293

Carantină sau nu? Iată în ce situații românii sunt scutiți de a sta 14 zile în carantină, la venirea în țară

14 Apr 2021 889

Procesul pentru credință. Arhiepiscopia Tomisului, decăzută din dreptul de a-și modifica cererea de chemare în judecată

14 Apr 2021 677

ZIUA LIVE. În timpul pandemiei am conștientizat importanța oamenilor din viața noastră, importanța unui zâmbet!

14 Apr 2021 558

Coronavirus 436 de persoane, internate în spitalele din județul Constanța

13 Apr 2021 492

Coronavirus Zece noi decese, raportate la nivelul județului Constanța

13 Apr 2021 630

Tulcea. Acţiuni pentru limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2

13 Apr 2021 345

ZIUA LIVE. Psihologul Raluca Cristina Dincu, detalii despre efectul purtării măștii de protecție

13 Apr 2021 464

ZIUA LIVE. Psihologul Raluca Cristina Dincu, despre efectele pandemiei Covid-19 Nesiguranța a dus la o destabilizare emoțională

13 Apr 2021 396

ZIUA LIVE. Despre adresabilitatea clinică virtuală. Cum cerem sfatul medicului în online

13 Apr 2021 625

Constanța. Incidența răspândirii Covid-19, în continuă scădere

13 Apr 2021 1433

Coronavirus Peste 3.800 de cazuri noi față de ultima raportare. Situația actualizată pe județe

13 Apr 2021 843

Chițac a convocat Comitetul Local pentru Situații de Urgență Constanța. Ce măsuri intră în vigoare

13 Apr 2021 1018

Vaccinarea cu Astra Zeneca va fi la liber. Anunțul va fi făcut în cursul zilei de astăzi

13 Apr 2021 635

Anunț important pentru năvodăreni A fost suplimentat numărul dozelor de vaccin Moderna la centrul de vaccinare de la Năvodari

13 Apr 2021 423