Criza coronavirusului Returul SuperLigii și cel al Diviziei Naționale de rugby, amânate. Adrian Ion și Ionel Melinte, mesaje (galerie foto)


Ținând cont de situația actuală în care se află România și de instituirea stării de urgență pe teritoriul României, membrii Colegiului Director al Federației Române de Rugby au decis amânarea începerii returului SuperLigii CEC Bank și al returului Diviziei Naționale de seniori, până la noi dispoziții ale autorităților competente privind starea de urgență, informează FRR.

Județul Constanța este reprezentat în cele două competiții de echipele Tomitanii Constanța (clasată pe locul șapte în SuperLigă) și de CS Năvodari (ocupanta poziției a treia în DNS).    
Decizia amânării întrecerilor au fost luate ținându-se cont de decretul președintelui României, Klaus Iohannis, privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României publicat în Monitorul Oficial al României nr.212/16.03.2020, prin care se instituie starea de urgență pe teritoriul României pe o durată de 30 de zile, în scopul prevenirii răspândirii COVID-19 și realizării managementului consecințelor, raportat la evoluția epidemiologică și ținând cont de faptul că, în conformitate cu prevederile art. 2 din decret, pe durata stării de urgență este restrâns exercițiul mai multor drepturi, printre care și dreptul la libera circulație și dreptul la libertatea îintrunirilor.
„Desfășurarea competițiilor sportive de rugby presupune contactul fizic între sportivi, precum și reunirea mai multor persoane, sportivi, antrenori, arbitri, observatori, alți participanți la activitatea sportivă, fapt care ar favoriza răspândirea infecției cu COVID-19. Vom reveni cu noi detalii în funcție de evoluția situației“, se menționează în comunicatul FRR.

Căpitanul formației Tomitanii și internațional al României, Adrian Ion, îndeamnă la respectarea indicațiilor autorităților și la măsuri suplimentare de igienă. „Salut, sunt Adrian Ion și mă alătur campaniei de protejare și prevenire a răspândirii coronavirusului. Trecem prin moment grele și cel mai indicat e să ținem cont de sfaturile autorităților. Sunt de evitat locurile aglometare, trebuie să ne spălăm cât mai des pe mâini, să spălăm foarte des fructele și legumele înainte de a le consuma. Putem petrece mai mult timp cu familia și cu cei dragi și, chiar dacă stăm în casă, putem să facem și sport. Multă sănătate!“, a spus „Tarzan“, jucător de linia a III-a.
Un alt internațional, Ionel Melinte, component al echipei Timisoara Saracens Rugby Club, dar născut în județul Constanța, la Ghindărești, crede că, în contextual epidemiei de coronavirus, populația trebuie să fie optimistă și să își păstreze calmul.

„Salutare! Sunt vremuri grele pentru toată lumea, însă e important să ne păstrăm calmul și să fim optimiști. Trebuie să respectăm indicațiile autorităților, să stăm în casă și să ieșim numai când este nevoie. Să ne spălăm foarte bine pe mâini și să fim mai atenți cu igiena. Pe de altă parte, stand acasă ne putem petrece mai mult timp alături de familie. De fiecare dintre noi și de toți împreună depinde să câștigăm această luptă. Sănătate!“, a spus Melinte.

Sursa foto: 1 (cu rol ilustrativ) - ZIUA de Constanța; galerie - Facebook (Romanian Rugby Federation)

Citește și:

UPDATE Rugbyştii Adrian Ion şi Kamil Sobota, de la Tomitanii Constanţa, în lotul României pentru meciul cu Belgia

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

LIVE TEXT Elevii de la Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” Constanța susțin concursul de istorie Ion Moiceanu, aflat la prima ediție (GALERIE FOTO)

17 Apr 2024 500

#citeșteDobrogea Istoricul Ion Moiceanu, dascălul care a insuflat elevilor militari spiritul naționalist și iubirea de ȚARĂ (GALERIE FOTO)

16 Apr 2024 1391

Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” Constanța organizează prima ediție a concursului de istorie Ion Moiceanu

16 Apr 2024 402

Surse Polițist cercetat de DIICOT Constanța, plasat sub control judiciar! (MINUTĂ)

02 Apr 2024 936

Stelian Ion despre Horia Constantinescu, contracandidatul său din partea PSD Constanța "Un comisar poate să devina un interlop, dar un interlop nu va putea fi niciodată comisar" (VIDEO)

28 Mar 2024 867

Firme Constanța Decizii noi, adoptate de Util-Adsic Fântânele

21 Mar 2024 406

Angajări Constanța Post vacant la Școala Gimnazială „Adrian V. Rădulescu“ din Murfatlar

13 Mar 2024 956

Programul spectacolelor Teatrului „Căluțul de Mare” Constanța în prima săptămână de primăvară

01 Mar 2024 667

România – Turcia Radiografia celui de-al doilea volum despre relațiile diplomatice dintre cele două state, în perioada celui de-Al Doilea Război Mondial

20 Feb 2024 879

DNA intră tare în sectorul energetic! Afaceriști reținuți. Ecobescu Adrian Dorin, șeful Termoelectrica Bucuresti Sud și Chircă Iosif, șeful Electrocentrale Rovinari, sub control judiciar

09 Feb 2024 901

#citeșteDobrogea Populația Dobrogei și veniturile obținute în 1879

23 Jan 2024 7844

Administrația Porturilor Maritime, contract cu Inaco Legal SRL, din Galați (DOCUMENT)

23 Jan 2024 809

Școala Gimnazială Adrian V. Rădulescu, Murfatlar, județul Constanța angajează. Ce post este scos la concurs

18 Dec 2023 1518

Imobiliare Constanța Certificat de urbanism obținut de firma cumnatei lui Adrian Bâlbă pentru alipirea unor terenuri

24 Nov 2023 983

#citeșteDobrogea Congresul de pace de la Berlin (1878) - consfințirea independenței de stat a României

22 Nov 2023 2441