Coronavirus - ultimele stiri despre epidemia de coronavirus

Criza coronavirusului Returul SuperLigii și cel al Diviziei Naționale de rugby, amânate. Adrian Ion și Ionel Melinte, mesaje (galerie foto)


Ținând cont de situația actuală în care se află România și de instituirea stării de urgență pe teritoriul României, membrii Colegiului Director al Federației Române de Rugby au decis amânarea începerii returului SuperLigii CEC Bank și al returului Diviziei Naționale de seniori, până la noi dispoziții ale autorităților competente privind starea de urgență, informează FRR.

Județul Constanța este reprezentat în cele două competiții de echipele Tomitanii Constanța (clasată pe locul șapte în SuperLigă) și de CS Năvodari (ocupanta poziției a treia în DNS).    
Decizia amânării întrecerilor au fost luate ținându-se cont de decretul președintelui României, Klaus Iohannis, privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României publicat în Monitorul Oficial al României nr.212/16.03.2020, prin care se instituie starea de urgență pe teritoriul României pe o durată de 30 de zile, în scopul prevenirii răspândirii COVID-19 și realizării managementului consecințelor, raportat la evoluția epidemiologică și ținând cont de faptul că, în conformitate cu prevederile art. 2 din decret, pe durata stării de urgență este restrâns exercițiul mai multor drepturi, printre care și dreptul la libera circulație și dreptul la libertatea îintrunirilor.
„Desfășurarea competițiilor sportive de rugby presupune contactul fizic între sportivi, precum și reunirea mai multor persoane, sportivi, antrenori, arbitri, observatori, alți participanți la activitatea sportivă, fapt care ar favoriza răspândirea infecției cu COVID-19. Vom reveni cu noi detalii în funcție de evoluția situației“, se menționează în comunicatul FRR.

Căpitanul formației Tomitanii și internațional al României, Adrian Ion, îndeamnă la respectarea indicațiilor autorităților și la măsuri suplimentare de igienă. „Salut, sunt Adrian Ion și mă alătur campaniei de protejare și prevenire a răspândirii coronavirusului. Trecem prin moment grele și cel mai indicat e să ținem cont de sfaturile autorităților. Sunt de evitat locurile aglometare, trebuie să ne spălăm cât mai des pe mâini, să spălăm foarte des fructele și legumele înainte de a le consuma. Putem petrece mai mult timp cu familia și cu cei dragi și, chiar dacă stăm în casă, putem să facem și sport. Multă sănătate!“, a spus „Tarzan“, jucător de linia a III-a.
Un alt internațional, Ionel Melinte, component al echipei Timisoara Saracens Rugby Club, dar născut în județul Constanța, la Ghindărești, crede că, în contextual epidemiei de coronavirus, populația trebuie să fie optimistă și să își păstreze calmul.

„Salutare! Sunt vremuri grele pentru toată lumea, însă e important să ne păstrăm calmul și să fim optimiști. Trebuie să respectăm indicațiile autorităților, să stăm în casă și să ieșim numai când este nevoie. Să ne spălăm foarte bine pe mâini și să fim mai atenți cu igiena. Pe de altă parte, stand acasă ne putem petrece mai mult timp alături de familie. De fiecare dintre noi și de toți împreună depinde să câștigăm această luptă. Sănătate!“, a spus Melinte.

Sursa foto: 1 (cu rol ilustrativ) - ZIUA de Constanța; galerie - Facebook (Romanian Rugby Federation)

Citește și:

UPDATE Rugbyştii Adrian Ion şi Kamil Sobota, de la Tomitanii Constanţa, în lotul României pentru meciul cu Belgia

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ce spune deputatul USR, Stelian Ion, despre acordul pentru centrala de la Cernavodă și ideea coridorului Constanța-Gdansk

13 Oct 2020 2252

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 07 octombrie 2020

08 Oct 2020 820

Rugbystul Adrian Ion, de la Tomitanii Constanța, convocat din nou la echipa națională

01 Oct 2020 3134

#citeșteDobrogea Meserii și meseriași în Constanța veacului trecut

30 Sep 2020 1873

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 23 septembrie 2020

25 Sep 2020 780

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 02 septembrie 2020

03 Sep 2020 697

#DobrogeaAcademică Istoricul Adrian Rădulescu despre academicianul Ion Nestor - 115 ani de la naștere

25 Aug 2020 1756

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 07 august 2020

12 Aug 2020 629

FC Farul Constanța, eșec în amicalul cu FC Universitatea Craiova 1948

08 Aug 2020 2643

O lună de la împuternicirea în fruntea IPJ Constanța Cine a rămas în echipa inspectorului șef Constantin Adrian Glugă

01 Aug 2020 2393

Doi acționari au plecat din Black Sea Pilots. Care este noua structură a acționariatului

18 Jul 2020 1188

Medgidia în perioada regimului comunist (II)

15 Jul 2020 1414

Prof. Ion Bitoleanu la ceas aniversar. Istoricul tomitan împlinește 84 de ani

05 Jul 2020 1825

Oficial de la IGPR Constantin Adrian Glugă, noul șef al IPJ Constanța. S-a schimbat conducerea Inspectoratului! CV-ul noului comandant

01 Jul 2020 2058

Medgidia în primii ani ai regimului comunist

01 Jul 2020 1616