Coronavirus - ultimele stiri despre epidemia de coronavirus

Criza coronavirusului Returul SuperLigii și cel al Diviziei Naționale de rugby, amânate. Adrian Ion și Ionel Melinte, mesaje (galerie foto)


Ținând cont de situația actuală în care se află România și de instituirea stării de urgență pe teritoriul României, membrii Colegiului Director al Federației Române de Rugby au decis amânarea începerii returului SuperLigii CEC Bank și al returului Diviziei Naționale de seniori, până la noi dispoziții ale autorităților competente privind starea de urgență, informează FRR.

Județul Constanța este reprezentat în cele două competiții de echipele Tomitanii Constanța (clasată pe locul șapte în SuperLigă) și de CS Năvodari (ocupanta poziției a treia în DNS).    
Decizia amânării întrecerilor au fost luate ținându-se cont de decretul președintelui României, Klaus Iohannis, privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României publicat în Monitorul Oficial al României nr.212/16.03.2020, prin care se instituie starea de urgență pe teritoriul României pe o durată de 30 de zile, în scopul prevenirii răspândirii COVID-19 și realizării managementului consecințelor, raportat la evoluția epidemiologică și ținând cont de faptul că, în conformitate cu prevederile art. 2 din decret, pe durata stării de urgență este restrâns exercițiul mai multor drepturi, printre care și dreptul la libera circulație și dreptul la libertatea îintrunirilor.
„Desfășurarea competițiilor sportive de rugby presupune contactul fizic între sportivi, precum și reunirea mai multor persoane, sportivi, antrenori, arbitri, observatori, alți participanți la activitatea sportivă, fapt care ar favoriza răspândirea infecției cu COVID-19. Vom reveni cu noi detalii în funcție de evoluția situației“, se menționează în comunicatul FRR.

Căpitanul formației Tomitanii și internațional al României, Adrian Ion, îndeamnă la respectarea indicațiilor autorităților și la măsuri suplimentare de igienă. „Salut, sunt Adrian Ion și mă alătur campaniei de protejare și prevenire a răspândirii coronavirusului. Trecem prin moment grele și cel mai indicat e să ținem cont de sfaturile autorităților. Sunt de evitat locurile aglometare, trebuie să ne spălăm cât mai des pe mâini, să spălăm foarte des fructele și legumele înainte de a le consuma. Putem petrece mai mult timp cu familia și cu cei dragi și, chiar dacă stăm în casă, putem să facem și sport. Multă sănătate!“, a spus „Tarzan“, jucător de linia a III-a.
Un alt internațional, Ionel Melinte, component al echipei Timisoara Saracens Rugby Club, dar născut în județul Constanța, la Ghindărești, crede că, în contextual epidemiei de coronavirus, populația trebuie să fie optimistă și să își păstreze calmul.

„Salutare! Sunt vremuri grele pentru toată lumea, însă e important să ne păstrăm calmul și să fim optimiști. Trebuie să respectăm indicațiile autorităților, să stăm în casă și să ieșim numai când este nevoie. Să ne spălăm foarte bine pe mâini și să fim mai atenți cu igiena. Pe de altă parte, stand acasă ne putem petrece mai mult timp alături de familie. De fiecare dintre noi și de toți împreună depinde să câștigăm această luptă. Sănătate!“, a spus Melinte.

Sursa foto: 1 (cu rol ilustrativ) - ZIUA de Constanța; galerie - Facebook (Romanian Rugby Federation)

Citește și:

UPDATE Rugbyştii Adrian Ion şi Kamil Sobota, de la Tomitanii Constanţa, în lotul României pentru meciul cu Belgia

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Relațiile cu Ungaria și cu Bulgaria după Marele Război, recunoașterea noilor frontiere și percepția evenimentelor în Dobrogea (galerie foto)

03 Jun 2020 2295

Adrian Ion, internațional al României „Tarzan“ de la Tomitanii Constanța a făcut pregătire spartană și în izolare

03 Jun 2020 2690

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 25 mai 2020

02 Jun 2020 418

#DobrogeaDigitală-„Istoria Dobrogei“, de Adrian Rădulescu şi Ion Bitoleanu Bogățiile de odinioară ale pădurii dobrogene

01 Jun 2020 1694

Așezările dobrogene după anul 1878

27 May 2020 2043

Învăţământul public şi cel particular la începutul secolului XX, în oraşul Constanţa

20 May 2020 1624

Fan al unui fost jucător din NBA, Alexandru Olteanu a jucat la BC Farul Constanța și cu numărul purtat de star la Indiana Pacers

30 Apr 2020 1967

Izoleta 6, cu Cătălin Ion și Alexandru Enea „Nu contează deloc cum se-anunță Ordonanța, iar vă fac să râdeți băieții de la Constanța!“ (video)

18 Apr 2020 3779

Mesaj de la Adrian Minune pentru Cătălin Ion și Alexandru Enea, „băieții cu izoleta“ de la Eforie Sud

13 Apr 2020 4611

„Ochii tăi îi mai văd acum doar pe telefon!“ Băieții de la Eforie Sud, Cătălin Ion și Alexandru Enea, au scos și „Izoleta 5“ (video)

10 Apr 2020 3495

Oameni politici care au contribuit la propășirea orașului Constanța

08 Apr 2020 2253

USR cere Ministerului Sănătății clarificarea normelor privind persoanele izolate la domiciliu

27 Mar 2020 880

Liceul Tehnologic „Ion Bănescu“ Mangalia, la un pas de executare silită. Directorul Virginica Barabaș - „Litigiul a fost stins“

27 Mar 2020 3138

UPDATE Rugbyştii Adrian Ion şi Kamil Sobota, de la Tomitanii Constanţa, în lotul României pentru meciul cu Belgia

11 Mar 2020 2278

Un rugbyst de la Tomitanii Constanţa va fi titular în meciul Portugalia - România, din Rugby Europe Championship

08 Feb 2020 2190