Cum arată Sistemul Medical Modular de Intervenție și Tratament de la Constanța. Aici se vor trata pacienții infectați cu COVID-19 (galerie foto+video)



Miercuri, 1 aprilie, a avut loc o prezentare a stadiului lucrărilor de asamblare-montare, desfășurate la obiectivul militar „Sistem Medical Modular de Intervenție și Tratament” (SMMIT) de la Constanța.

 Instalarea formațiunii medicale a Sistemului Medical Modular de Intervenție și Tratament (SMMIT) de la Constanța, cu o capacitate de 55 de paturi, a fost finalizată luni, 30 martie. Rolul acestei formațiuni este de a trata cazurile ușoare și medii de infectări cu COVID-19, pentru descongestionarea altor unități medicale, spitale din zona Dobrogei.

„Ne bucurăm să vă avem aici, în această facilitate. Este vorba de Sistemul Modular Medical de Izolare și Tratament, care a fost achiziționat de Direcția Medicală a Ministerului Apărării din Olanda. Această facilitate este dotată cu un număr de 55 de paturi, care vor fi destinate tratării pacienților cu cazuri ușoare și medii a virusului COVID-19. Luni, s-a terminat ridicarea acestei facilități, iar de marți s-a început la continuarea lucrărilor campusului adițional, care va fi destinat pentru carantinarea pacienților cu aceste cazuri de infecții cu virus COVID-19.

În această facilitate, vor fi și un număr de patru paturi, care vor fi destinate tratării cazurilor care se agravează, patru paturi de terapie intensivă. Avem deja parte din echipamentul medical venit și sosit în această facilitate. Aceste echipamente au fost achiziționate odată cu această facilitate medicală.

Am avut sprijinul tuturor instituțiilor locale, Prefectură, Primărie, operatorii economici, care și-au dat toți concursul în instalarea și operaționalizarea acestor cazuri. Lucrările s-au desfășurat cu sprijinul Forțelor Navale și a Forțelor Terestre ale Ministerului Apărării.
Pot să vă aduc la cunoștință că o facilitate asemănătoare este în New York, ridicată de către o organizație non-profit. Genul acesta de facilități sunt instalate peste tot în lume. Scopul nostru este de a veni în sprijinul unităților medicale din Dobrogea pentru a ușura și decongestiona spitalele, pentru a putea prelua acestea cazurile mai grave de infecții cu virusul COVID-19. Repet, scopul este de a trata cazurile ușoare și medii. Celelalte cazuri vor fi preluate de spitalele de boli infecțioase”, a transmis locotenent-colonelul Nicolae-Cătălin Boca, coordonatorul facilității.




Marți, 31.03.2020, a ajuns, la Constanța, cel de-al doilea convoi militar cu materialele necesare pentru instalarea taberei de carantinare a SMMIT Constanța, iar lucrările de asamblare și montare a zonei de izolare și triaj (150 paturi), continuă în jurul formațiunii medicale modulare de tratament, pe Stadionul Portul.

Militarii din forțele navale și terestre se ocupă de montarea unității medicale, iar autoritățile administrației publice locale, instituțiile publice, operatorii economici și alte entități juridice din Constanța sprijină MApN, pentru asigurarea facilităților necesare funcționării SMMIT.
După terminarea activităților de montare și operaționalizarea logistică, va urma operaționalizarea medicală care prevede dotarea cu aparatură medicală a facilității medicale și obținerea acreditării/avizării a SMMIT Constanța de către Ministerul Sănătății.


În conformitate cu Ordonanța Militară nr. 04 și cu ordinul de acțiune al șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, Spitalul Clinic Căi Ferate Constanța trece în coordonarea MApN, în baza unui protocol încheiat cu Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor / Compania Națională Administrația Porturilor Maritime, iar activitatea de asistență medicală a bolnavilor din cadrul structurii comune constituită din facilitățile SMMIT și cele ale Spitalului CF Constanța va fi asigurată de personal medical și de suport din MApN împreună cu personalul Spitalului Clinic CF Constanța, sub comanda unui medic militar, desemnat de MApN. Locotenent-colonelul Nicolae-Cătălin Boca este medicul militar care va coordona activitatea integrată a acestui ansamblu medical de la Constanța.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Covid-19 Câte decese au fost înregistrate la Constanța în ultimele 24 ore. Toate persoanele raportate astăzi erau nevaccinate

10 Nov 2021 1543

SMMIT Constanța a fost redeschis pentru pacienți evacuați din Spitalul de Boli Infecțioase. Care este capacitatea totală a SMMIT

01 Oct 2021 1731

ZIUA LIVE Leșinurile din centrele de vaccinare există. Populația nu a fost educată să vină, la imunizare, după ce a mâncat ceva înainte!

16 Apr 2021 4366

ZIUA LIVE Andreea Bugescu, studentă la Facultatea de Medicină - La cât timp după vaccin se poate consuma alcool?

15 Apr 2021 3128

29 martie 2020 – S-a decis instalarea unui spital modular, la Constanța, pentru combaterea pandemiei COVID-19

29 Mar 2021 1847

Cel mai mare din județul Constanța Centrul de vaccinare din Pavilionul Expozițional devine funcțional

05 Feb 2021 2424

Situația locurilor la SMMIT Constanța

02 Oct 2020 1580

Col. Dr. Aurel Trana, declarații cu privire la funcționarea SMMIT Constanța. Au sosit primii pacienți COVID-19 (VIDEO)

29 Sep 2020 3547

Spitalul Militar Constanța cumpără materiale sanitare. Ce firmă și-a adjudecat contractul (document)

27 Jul 2020 3272

Achiziţii de materiale sanitare, la Spitalul Militar Constanţa (document)

24 Jul 2020 3184

Sistemul medical modular de izolare și tratament din Timișoara și-a început activitatea

22 Jul 2020 1373

Spitalul Militar Constanța a încheiat un contract de servicii pentru colectarea și eliminarea deșeurilor medicale (document)

16 Jun 2020 3415

#ConstantaEsteBine Asociația Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități Sucursala Constanța sprijină eroii care se luptă cu pandemia! (galerie foto)

12 May 2020 2391

Ministerul Apărării Naționale instalează a treia facilitate medicală, la Timișoara

21 Apr 2020 1899

Continuă operaționalizarea din punct de vedere medical a Sistemului Medical Modular de Izolare și Tratament de la Constanța (galerie foto)

14 Apr 2020 1841