Cum vor fi transportate persoanele vulnerabile din localitățile constănțene către centrele de vaccinare (I)

  • Primăriile din județul Constanța asigură transportul persoanelor vulnerabile către centrele de vaccinare
  • Costurile sunt deja stabilite sau urmează a fi stabilite din bugetul local al UAT-urilor



Nu toate localitățile din județul Constanța au centre de vaccinare unde se pot duce locuitorii pentru a se vaccina împotriva SARS-CoV-2. De altfel, multe persoane de peste 65 de ani sau cu boli cronice le este dificil să se poată deplasa în altă localitate, fiind și zeci de kilometri până la cel mai apropiat centru.



Astfel, în sarcina primăriilor de localități se află și transportul persoanelor vulnerabile. ZIUA de Constanța a făcut adrese oficiale către toate primăriile din județul Constanța pentru a preciza cum va fi asigurat transportul acestei categorii de locuitori, care nu se pot deplasa la centre. O parte dintre UAT-uri au răspuns, iar majoritatea vor pune la dispoziție microbuzul instituției sau vor găsi alte surse de transport pentru locuitorii greu încercați.



La Ghindărești, primăria a precizat că transportul persoanelor vulnerabile către centrele de vaccinare se va face cu microbuzul instituției conform hotărârii CLSU Ghindărești nr. 1 din 15 ianuarie 2021. Soluția de finanțare identificată este bugetul local. „Menționăm că s-au făcut deja primele transporturi de persoane vulnerabile la centrul de vaccinare la care este arondată comuna Ghindărești”, a menționat într-un răspuns oficial edilul Vasile Simion.



Primăria Seimeni a precizat că microbuzul școlar a fost pus la dispoziție pentru transportul persoanelor vulnerabile din localitate către centrul de vaccinare. Suma alocată a fost de 5.000 de lei și este asigurată din bugetul local al primăriei, conform celor precizate de edilul Mitică Șerban.




La Chirnogeni, primăria a anunțat că microbuzul proprietatea comunei va fi pus la dispoziție persoanelor vulnerabile, conform Hotărârii Comitetului Local pentru Situații de Urgență. Potrivit edilului Gheorghe Manta, „pentru a acorda sprijin Nucleului Local de coordonare a Vaccinării constituit la nivelul orașului Negru Vodă, ca centru de vaccinare la care este arondată comuna Chirnogeni, în vederea unei bune funcționări și desfășurări a activității de vaccinare a populației împotriva COVID-19, a fost desemnat personal din cadrul instituției în baza Dispoziției nr. 3/04.01.2021. Costurile necesare privind transportul persoanelor vulnerabile (cotnravaloarea carburantului necesar) se va suporta din bugetul local, iar suma necesară va fi aprobată în bugetul de venituri și cheltuieli pe anul 2021.



Primăria Topraisar anunță că în situația solicitărilor de vaccinare din partea persoanelor vulnerabile de pe raza localității, transportul acestora către centrele de vaccinare se va asigura cu mijloace de transport specializate pe care le vom închiria. Finanțarea costurilor cu privire la vaccinarea persoanelor vulnerabile se va efectua din bugetul local ce urmează a fi elaborat.



În localitatea Independența, primarul Cristea Gâscan anunță că transportul persoanelor vulnerabile se va face cu microbuzul primăriei, iar suma necesară va fi suportată din bugetul local sau din alte surse primite în acest sens.



La Nicolae Bălcescu, edilul Dumitru Timofte a precizat succint că transportul persoanelor vulnerabile se va face de către primărie, fără să precizeze cum și de unde vor fi acoperite sumele cheltuite.



La Oltina, primarul Ștefania Cealera anunță că cel mai apropiat centru de vaccinare se află la 15 km distanță, în comuna Băneasa, transportul fiind asigurat cu mașinile din dotarea primăriei. Suma alocată pentru transport a fost stabilită la 10.000 de lei.



La Comana, primăria a transmis că există un microbuz cu 19 locuri, aflat în proprietatea comunei, pus la dispoziție pentru transportul persoanelor către centrele de vaccinare. Costurile vor fi suportate din bugetul local.



La Pecineaga, primăria a anunțat că va asigura transportul persoanelor vulnerabile către Centrul de vaccinare din Mangalia, organizat în incinta Sanatoriului Balnear, cu autoturismul pe care îl au în proprietate. Suma alocată va acoperi contravaloarea combustibilului care se va consuma pentru asigurarea transportului.



Primăria localității Bărăganu anunță că pentru persoanele vulnerabile netransportabile, în conformitate cu prevederile în vigoare, echipele de vaccinare mobile sunt parte a unor centre de vaccinare fixe și se vor deplasa pentru a vaccina persoanele în cauză. Pentru transportul persoanelor vulnerabile, transportabile, primăria va asigura transportul, suma alocată fiind de 6.000 de lei.



La Ion Corvin, primarul localității Tudorița Floros, a punctat că transportul celor vulnerabili va fi asigurat cu mijloacele primăriei, iar suma alocată va fi în funcție de numărul de curse efectuate. Finanțarea va fi asigurată din bugetul local.



În comuna Saligny, primarul a precizat c ă transportul celor vulnerabili se va face către centrul de vaccinare cu un mijloc de transport aflat în proprietatea UAT Saligny, iar suma alocată este de la bugetul local, în funcție de cheltuielile efectuate.



Primarul comunei Horia, Nicolae Ioniță, a precizat că transportul de persoane vulenarbile se va face cu microbuzele primăriei și nu au fost făcute estimări privind costul, dar vor fi, cu siguranță, suportate de bugetul local.



Primăria din localitatea Ostrov a precizat că persoanele vulnerabile vor fi transportate cu microbuzul primăriei, transportul fiind suportat din bugetul local.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

A fost publicată lista centrelor de vaccinare în care se administrează noul vaccin împotriva COVID-19. Unde se află la Constanța

16 Dec 2022 1969

Fraude în procesul de vaccinare anti-covid19. Un registrator din cadrul unui centru de vaccinare, reținut de DGA

23 May 2022 1290

Centru de vaccinare deschis în cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Constanța

20 May 2022 1294

Oficial de la DSP Constanța Lista medicilor de familie care au contract cu CNAS pentru vaccinarea împotriva COVID-19 (DOCUMENT)

17 May 2022 1839

Doza a patra de vaccin anti-COVID poate fi solicitată începând de luni. Pentru cine este recomandată

16 May 2022 1166

Constanța Centrul de vaccinare de la Pavilionul Expozițional își încheie activitatea. Unde vă puteți imuniza anti-COVID (DOCUMENT)

12 May 2022 1405

Centru de evaluare COVID 19 la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța. Când se deschide și ce program de funcționare va avea

12 Apr 2022 1443

COVID În ce interval pot merge constănțenii să ridice tichetele valorice în urma vaccinării

17 Mar 2022 1376

Primăria Cumpăna anunță Campania „Donează Sânge, Salvează O Viață!” revine în comună

07 Mar 2022 2204

Primăria Constanța, anunț de ultimă oră despre tichetele de vaccinare

04 Mar 2022 2252

CNCAV. Tot mai puțini români se vaccinează anti-COVID

10 Feb 2022 1228

Județul Constanța. Centrul de vaccinare anti-COVID de la Cogealac își încheie activitatea

10 Feb 2022 1367

21 de copii din Belgia cu vârste între 7 şi 12 ani au primit din greşeală vaccinul Moderna

06 Feb 2022 1407

UPDATE Cel de-al patrulea centru de evaluare COVID-19 din județul Constanța își deschide porțile (GALERIE FOTO și VIDEO)

01 Feb 2022 2223

Centrul de vaccinare Cumpăna a revenit la program normal. Când pot veni oamenii să își ridice tichetele valorice de 100 lei

08 Jan 2022 1534