Cum vor fi transportate persoanele vulnerabile din localitățile constănțene către centrele de vaccinare (III)

  • Primăriile din județul Constanța asigură transportul persoanelor vulnerabile către centrele de vaccinare
  • Costurile sunt deja stabilite sau urmează a fi stabilite din bugetul local al UAT-urilor


Nu toate localitățile din județul Constanța au centre de vaccinare unde se pot duce locuitorii pentru a se vaccina împotriva SARS-CoV-2. De altfel, multe persoane de peste 65 de ani sau cu boli cronice le este dificil să se poată deplasa în altă localitate, fiind și zeci de kilometri până la cel mai apropiat centru.

Astfel, în sarcina primăriilor de localități se află și transportul persoanelor vulnerabile. ZIUA de Constanța a făcut adrese oficiale către toate primăriile din județul Constanța pentru a preciza cum va fi asigurat transportul acestei categorii de locuitori, care nu se pot deplasa la centre. O parte dintre UAT-uri au răspuns, iar majoritatea vor pune la dispoziție microbuzul instituției sau vor găsi alte surse de transport pentru locuitorii greu încercați.

Primăria din Valu lui Traian va asigura transportul persoanelor vulnerabile către centrul de vaccinare dacă va fi cazul, cu autovehiculele din dotarea serviciului de poliție locală. Ceheltuiala va fi de aproximativ 500 lei pe lună.

La Cumpăna, edilul Mariana Gâju a precizat, printr-o adresă oficială, că nu există momentan un act nromativ care să reglementeze transportul persoanelor vulnerabile către centrele de vaccinare, precum și sumele allocate și soluția de finanțare. În situația în care nu va exista o reglementare legislative cu privire la transportul persoanelor vulnerabile către centrele de vaccinare și a soluției de finanțare, primăria din Cumpăna va pune la dispoziție microbuzele instituției, iar suma va fi suportată din bugetul local, în funcție de necesități.

La Cuza Vodă, primarul a transmis printr-o adresă oficială că persoanele vulnerabile vor fi transportate către centrele de vaccinare în funcție de zile programate cu unul dintre autoturismele din parcul auto al Primăriei comunei Cuza Vodă, iar în zilele când avem un număr mare de persoane care nu se pot deplasa sau care sunt din categoria persoanelor vulnerabile se va închiria un microbus. În acest sens, primăria a subliniat că are înființat un act administrative un nucleu care monitorizează, programează, informează persoanele și conducerea referitor la activitatea de vaccinare. „Conform prevederilor bugetare avem deschidere de credite în cont 68 suma de 153.000 lei. Din acest cont s-a prevăzut suma de 10.000 de lei pentru situații de risc. Totodată s-a apelat și la administratorii de firme de pe raza comunei care au dat un mesaj afirmativ că vor asigura sau susține transportul persoanelor vulnerabile către centrele de vaccinare”, a spus edilul Viorel Dulgheru.

Primăria din localitatea Albești a anunțat că transportul persoanelor vulnerabile către centrele de vaccinare se va face cu microbuzul primăriei, iar sursa de finanțare pentru transportul către centrele de vaccinare va fi din bugetul local.

La Lipnița, cel mai apropiat centru de vaccinare se află la o distanță de 9 kilometri. Transportul persoanelor vulnerabile din cadrul comunei Lipnița către centrul de vaccinare va fi asigurat cu microbuzul primăriei, iar suma alocată va fi de 2.000 de lei și va fi asigurată din bugetul local.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

„Infracţiuni de corupţie“ Militar din Constanța trimis în judecată pentru cumpărare de influenţă!

17 Mar 2024 973

Undă verde de la Mediu pentru Spitalul de Boli Infecțioase Constanța! Ce investiție este vizată?

14 Feb 2024 672

Iată lista farmaciilor din Constanța, unde te poți vaccina antigripal

06 Feb 2024 862

Ministerul Sănătății a declarat epidemie de rujeolă la nivel național

05 Dec 2023 966

INSP 100 de persoane au fost vaccinate anti-COVID în săptămâna 16 - 22 octombrie cu Pfizer Omicron

23 Oct 2023 889

Proiect depus la Mediu Spitalul de Boli Infecțioase Constanța se extinde

19 Oct 2023 996

INSP Peste 16 milioane de doze de vaccin au fost administrate, de la începutul campaniei

16 Oct 2023 919

EFSA recomandă vaccinarea preventivă împotriva gripei aviare pentru păsările din zonele cu risc ridicat

11 Oct 2023 873

CAS Constanța Vaccinurile gripale se decontează din FNUASS pe baza prescripției medicale electronice

03 Oct 2023 952

Ministrul Sănătății „Vaccinarea nu este și nu va deveni obligatorie!”

14 Aug 2023 827

Ministerul Sănătății, conferință privind vaccinarea la nivelul României. Se va discuta strategia pe următorii 7 ani

11 Aug 2023 822

Proiectul ce vizează strategia națională de vaccinare în România până în 2030, în dezbatere publică. Ce prevede acesta

08 Aug 2023 714

Noua campanie de informare a Ministerului Sănătății! Alexandru Rafila - „Pandemia a scăzut încrederea în vaccinare“

03 Aug 2023 842

Știri justiție Interceptări și condamnări pentru vaccinări fictive, la Constanța! „În cabinet e una blondă, mai focoasă aşa, poc i-ai plasat, ea ştie ce are de făcut“

25 Jul 2023 1685

Medic de familie din Constanța, acuzat de luare de mită și de fals informatic! Tribunalul a stabilit primul termen

22 Jun 2023 2523