Coronavirus - ultimele stiri despre epidemia de coronavirus

Deputatul de Constanța Mircea Dobre denunță afaceri cu pandemia de Coronavirus - „Pe ce criterii au fost alese hotelurile pentru carantină?”


Guvernul se împiedică în decizii, dar probabil nu are timp să conceapă un plan bun de acțiune, pentru că e mult mai solicitant planul pentru salvarea unor afaceri privilegiate, spune deputatul Pro România, Mircea Dobre.
 
Vă reamintim că, în ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență de săptămâna trecută, s-a aprobat actualizarea spațiilor de carantină la nivelul județului, după cum urmează: hotel Flora, stațiunea Mamaia - 355 de locuri, hotel Dunărea, Eforie - 700 de locuri, hotel Majestic, Jupiter - 356 de locuri și Sanatoriul Balnear Techirghiol - 800 de locuri.

“Ce altceva am putea înțelege din următoarea situație: peste 60.000 de români s-au întors în țară, dar numai pentru cei 1.500 care au aterizat sau vor ateriza în perioada următoare pe aeroportul Mihail Kogălniceanu, de la Constanța, s-a oferit cazare în unele hoteluri de pe litoral. Doar unele hoteluri! Pe ce criterii au fost alese hotelurile? În baza căror acte normative?
Statul român oferă 230 de lei pentru cazare și 70 de lei pentru trei mese pe zi, de persoană. Iată cum hotelurile alese pentru carantină vor încasa 300 de lei pe zi, pentru fiecare persoană cazată în carantină, timp de 14 zile, nu doar în extrasezon, ci și într-o perioadă în care celelalte hoteluri sunt închise. Dacă vor fi cazate două persoane într-o cameră, hotelurile alese pentru carantină vor încasa 600 de lei pe zi pentru o cameră.
Foarte bună afacere! De ce nu a explicat nimeni pe ce criterii au fost alese hotelurile de pe Litoral pentru 1.500 de români repatriați, care nu sunt din județul Constanța, ci din toate zonele țării? De ce a trebuit să aterizeze DOAR pe aeroportul Kogălniecanu și nu la București, la Cluj, la Iași, la Timișoara, la Oradea, la Craiova sau pe orice alt aeroport, pentru a fi cazați la hotelurile de acolo? Nici măcar nu se poate spune că aeroportul de la Constanța e unul mare sau măcar mediu.
De ce se folosește doar Sanatoriul Techirghiol? De ce nu sunt folosite toate unitățile de cazare deținute de statul român? De ce nu sunt împărțiți pacienții pe mai multe județe și trebuie sufocat județul Constanța?”, întreabă parlamentul constănțean.
Mircea Dobre oferă și câteva exemple de unități de cazare ale statului care ar fi putut fi utilizare pentru carantină.

“Societatea de Tratament Balnear și Recuperare a Capacității de Muncă SA deține hotelurile: Hotel Ceres *** - Stațiunea Băile 1 Mai (județul Bihor) – 460 locuri cazare
De la aeroportul din Oradea sunt doar 16 km. Hotel Silvana ** -Stațiunea Buziaș (județul Timiș) – 200 locuri
De la aeroportul din Timișoara sunt doar 44 km.
Dacă trebuie să aterizeze în județul Constanța de ce Nu se folosesc hotelurile de mai jos?
Ministerul Justiției deține unitatea de cazare Flamingo din Eforie - 360 locuri
Ministerul Afacerilor Interne – Hotel Meridian (Mamaia) – 640 locuri
Ministerul Afacerilor Interne – Hotel Diana (Saturn) – 434 locuri
Regia Autonomă "Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat'' – Complex Doina (Neptun) – 450 locuri
Sanatoriul Balnear Mangalia – 200 locuri. Cerem Executivului să vină urgent cu explicații! Dacă banii din bugetul statului se vor folosi în continuare pentru a umple buzunarele clientelei politice, în plină criză, noi toți vom avea de suferit mult mai mult decât ne putem aștepta, în cel mai negru scenariu”, conchide Dobre.
 
Citește și:
 

Centre de carantină din județul Constanța - cine le administrează, cât costă o cameră și cine o decontează, cum au fost create și cui sunt destinate (documente)

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Interes, la Mangalia, în ce privește propunerile Federației Române de Oină

01 Apr 2020 1668

Mircea Dobre (Pro România) - „Guvernul României ar trebui să se trezească la realitate!”

25 Mar 2020 1575

Discuții pentru reluarea organizării competițiilor de oină la Mangalia. Este vizat și un program de inițiere în sportul național al României

13 Mar 2020 1581

LIVE TEXT Victor Ponta, președintele Pro România, prezent la Constanța (galerie foto + video)

05 Mar 2020 1482

La primul ei Campionat Naţional de masters, constănţeanca Andreea Dobre a devenit de trei ori campioană a României (galerie foto)

26 Feb 2020 1925

LIVE TEXT PRO România prezintă candidații pentru primăriile Corbu, Mircea Vodă și Cuza Vodă (galerie foto)

21 Feb 2020 1348

Amplu proiect de promovare și practicare a oinei la nivelul județului Constanța

20 Feb 2020 819

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 18 februarie 2020

19 Feb 2020 840

PRO România Constanţa Mircea Titus Dobre, candidat la Primăria Constanţa, propune un proiect amplu în locul Galeriilor Soveja (galerie foto)

15 Feb 2020 2728

UPDATE 5 PRO România prezintă cei doi candidați pentru primăriile Năvodari și Hârșova (galerie foto)

14 Feb 2020 1221

UPDATE A trecut moțiunea! Guvernul Orban este demis

05 Feb 2020 1515

#DobrogeaAcademică Ioan-Aurel Pop, preşedintele Academiei Române - „Mesajul celor care au făurit România unită la 1859 este unul de încredere şi de temeinicie întru «ţara mea de glorii, ţara mea de dor»”

27 Jan 2020 969

Stan Greavu-Dunăre - un destin meteoric, recuperat într-o carte

24 Jan 2020 1010

LIVE TEXT PRO România vrea să câștige alegerile la Constanța cu Mircea Dobre și Răzvan Filipescu (galerie foto)

22 Jan 2020 2263

Lansare de carte la Biblioteca Judeţeană „I.N. Roman” - „Stan Greavu-Dunăre. O călătorie bibliografică în Dobrogea”

21 Jan 2020 1591