Coronavirus - ultimele stiri despre epidemia de coronavirus

Deputatul USR Stelian Ion explică procedura pe care a urmat-o pentru a ieși oficial din izolarea la domiciliu. Va cere Parlamentului simplificarea ei (video)


Potrivit Ordinului nr. 414/2020 privind instituirea măsurii de carantină pentru persoanele aflate în situația de urgență de sănătate publică internațională determinată de infecția cu COVID-19 și stabilirea unor măsuri în vederea prevenirii și limitării efectelor epidemiei, persoanele luate oficial în evidența Direcțiilor de Sănătate Publică în au o serie de obligații la momentul încetării perioadei de carantină sau de izolare, urmare a interacțiunii cu o persoană testată pozitiv cu Covid19.

Deputatul USR de Constanța a stat în izolare o perioadă de 13 zile, după ce a intrat în contact direct pe 3.03.2020 cu senatorul PNL, Vergil Chițac, declarat pozitiv Covid 19. Pe parcursul perioadei de izolare, parlamentarul spune că a fost verificat dacă respectă condițiile impuse de legislație, după ce a fost luat în evidențele DSP București drept contact al unei persoane positive. Ieri, deputatul a finalizat cu bine perioada de izolare și a dorit să obțină de la DSP avizul epidemiologic, care îi permite să revină în colectivitate.

“Am ieșit azi din izolare și m-am prezentat aşa cum spune Ordinul nr. 414/2020, la Direcția de Sănătate Publică, pentru a obține avizul epidemiologic. Să nu credeți că este ușor. Procedura este birocratică şi voi cere simplificarea ei. Avizul nu poate fi eliberat online. Trebuie ca persoana în cauză să se prezinte la DSP, unde completează o cerere și depune o copie a cărții de identitate. Procedura ar trebui simplificată întrucât e absurd ca acum zeci de oameni să fie nevoiţi să aştepte la o coadă. Cum să ieşi din izolare punându-te în situaţia de a te expune pericolului din pricina căruia ai ajuns în izolare?”, a precizat Stelian Ion.

Acesta a mai adăugat că avizul eliberat conține mențiunea “clinic sănătos”, cu toate că persoanei ieșite din izolare nu i s-a făcut nicio verificare din punct de vedere a stării de sănătate.
Parlamentarul constănțean a menționat că avizul eliberat de DSP servește la controalele pe care le pot face reprezentații instituțiilor de forță - Poliție Locală sau Poliția Națională, tuturor celor care au intrat în evidența DSP-urilor care fiind persoane carantinate sau izolate la domiciliu.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Stelian Ion (USR) “În calitate de primar, mă voi implica pentru ca locuitorii orașului să respire aer curat și să se bucure de plaje însorite și de verdeață ”

05 Jun 2020 2361

USR-Comunicat de presă Constănțenii ar trebui să se bucure de un parc pe terenul dintre ansamblul “Spectrum” şi cartierul ridicat de “Fincogero”, locul unde se pregătea tunul imobiliar despre care trăgeam deunăzi un semnal de alarmă

04 Jun 2020 644

Deputatul Stelian Ion face declarații înainte de ședința de CLM Constanţa. Acesta a mai cerut Guvernului să revină a asupra măsurilor legate de accesul pe plaje

29 May 2020 1052

Stelian Ion (USR) „Constanța are nevoie de un spital regional veritabil, de anvergură, dotat la standarde internaționale”

29 May 2020 3126

Recuperarea prejudiciilor Stelian Ion “Am depus împreună cu colegii din USR un proiect de lege prin care averea dobândită prin furt să fie confiscată”

25 May 2020 2163

Au reînceput tăierile în Pădurea Comorova. Miniștrii Mediului și Economiei, interpelați pe acest subiect de deputatul USR, Stelian Ion (document)

15 May 2020 2915

Proiectul USR “DNA-ul pădurilor”, votat în Camera Deputaților. Stelian Ion “Sănătatea mediului este o temă cu adevărat majoră pentru societate”!

14 May 2020 2590

Noi proiecte USR pentru desființarea Secției speciale pentru anchetarea magistraților și modificarea legilor Justiției

09 May 2020 3429

Stelian Ion(USR) “PSD caută să-şi reactiveze baroni locali şi tot felul de personaje dubioase pentru alegerile locale din acest an”

06 May 2020 2517

DNA-ul pădurilor. Deputatul USR, Stelian Ion, inițiator “Specializarea magistraților și a polițiștilor pe aceasta zonă de competență este obligatorie”

05 May 2020 2647

Deputatul USR, Stelian Ion propune ca selecția șefilor de spitale județene și DSP-uri să se facă pe baza principiului guvernanței corporatiste

29 Apr 2020 2929

Stelian Ion(USR) “ Ideea redeschiderii școlilor după data de 15 mai trebuie privită cu circumspecție. Interesul copiilor trebuie raportat la dreptul la sănătate”

24 Apr 2020 3096

Achiziții publice de medicamente și echipamente în timpul pandemiei, la liber. Stelian Ion (USR) “Perioada grea pe care o traversăm nu trebuie să fie un paravan pentru nimeni”

23 Apr 2020 3060

Deputatul Stelian Ion, despre acordul MAI-BOR”Am stat izolați o lună de zile, am sacrificat economia, medicii, pentru ce? Să ducem virusul din ușă-n ușă, cu girofarul? ”

16 Apr 2020 3103

Stelian Ion (USR), despre ordinul de stopare a internărilor în spitale „Cine răspunde dacă starea unui pacient non-covid se degradează sau, mai rău, acesta decedează? (document)

10 Apr 2020 3321