Dezinfecție la Ministerul Sănătății, după un caz de coronavirus confirmat în instituție

Ministerul Sănătății ia măsuri pentru prevenirea coronavirusului și a demarat procedura de dezinfecție în instituție, scrie antena3.ro.

Decizia a fost luată după ce Grupul de Comunicare Strategică a confirmat că o angajată a Ministerului Sănătății a fost testată pozitiv cu coronavirus.

În urma acestei informații, au apărut tot felul de controverse legate de prezența fizică a lui Victor Costache la auderile din Parlament, deși s-a decis ca acestea să fie făcute prin videoconferință. Ludovic Orban anunțase vineri după-amiază că miniștrii liberali stau în autoizolare în perioada următoare. Costache a primit astăzi aviz negativ pentru funcția de ministru al Sănătății din partea comisiilor parlamentare de specialitate.

Ministrul Victor Costache a fost testat vineri pentru coronavirus, iar rezultatul a ieșit negativ. De asemenea, el a precizat astăzi că nu a participat la ședințele la care a fost pacienta confirmată cu coronavirus și că toți contacții femeii au fost deja izolați.

Cazul angajatei de la MS confirmată cu coronavirus

E vorba de cazul 92, despre care inițial se spunea că e o femeie din Mureș, însă GCS a confirmat că e o angajată a Ministerului Sănătății.

Potrivit GCS, cazul 92 - o femeie de 41 de ani internată în Spitalul de Boli Infecțioase din Iași care s-a întors din Dubai în 8 martie și a fost confirmată pozitiv în 13 martie - este un angajat al Ministerului Sănătății și nu o persoană din județul Mureș.

„Această eroare din comunicarea inițială a fost posibilă dintr-o confuzie în interpretarea acronimului instituției Ministerului Sănătății și cel folosit pentru județul Mureș”, susține Grupul de Comunicare Strategică.

Ancheta epidemiologică, care este în curs în acest moment, va stabili contacții și recoltarea probelor. Contacții direcți ai persoanei se află în izolare la domiciliu.

Oficial de la Ministerul Sănătății


Testul unui funcționar al Ministerului Sănătății, suspectat de infecție cu noul coronavirus a ieșit pozitiv și, prin urmare, s-au luat măsuri stricte. S-a dispus o anchetă epidemiologică, iar persoanele care au avut contact direct cu aceasta au fost testate sau sunt în curs de testare, fiind autoizolate la domiciliu. De asemenea, s-a dispus dezinfectarea birourilor din clădirea ministerului, iar programul de lucru de luni, marți și miercuri va fi suspendat, angajații lucrând de acasă.În acest moment, persoana infectată cu Covid-19 se află internată în Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Iași, starea ei este bună, este ameliorată simptomatic.

Persoanele cu care a intrat în contact de pe traseul Iași-București, în data de 12.03.2020, au fost testate, iar testul a ieșit negativ. Mai sunt așteptate și rezultatul de la probele membrilor familiei sale.

Aceasta a venit din Dubai, dintr-o călătorie de agrement, iar persoanele cu care a luat contact acolo, de asemenea au fost testate, rezultatele fiind negative.

Ministrul Sănătății nu a intrat în contact direct cu această persoană, după ce s-a întors din călătoria din Dubai. Reamintim că Victor Costache a fost testat la Parlament, în data de 13.03.2019, iar rezultatul este negativ. Acesta nu se află în izolare, nefiind contact direct nici cu senatorul Vergil Chițac depistat pozitiv și nici nu a fost la ședința Biroului Politic al PNL, de luni, 9 martie 2020, a transmis un comunicat din partea Ministerului Sănătății.

Citește și: Coronavirus Noi precizări în cazul femeii de 41 de ani internată în Spitalul de Boli Infecțioase din Iași

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Coronavirus Două noi cazuri de infectare, înregistrate în județul Constanța

29 Jul 2021 406

Oficial! Primul român condamnat cu executare pentru zădărnicirea combaterii bolilor

29 Jul 2021 498

Tulpina Delta a ajuns la Constanța. O femeie a murit. O alta se află internată în spital

29 Jul 2021 754

Coronavirus Date actualizate la nivelul județului Constanța. Peste 1.000 de persoane în carantină

28 Jul 2021 688

Coronavirus Șapte cazuri de infectare cu tulpina Delta, depistate la Constanța. Un deces

28 Jul 2021 1161

Coronavirus Constanța Incidența răspândirii covid 19, în ușoară creștere la nivel județ. Situația pe localități

28 Jul 2021 830

Coronavirus în România. Situația pe județe. 15 cazuri noi la Constanța

28 Jul 2021 648

COVID-19 Situația actualizată la nivelul județului Constanța. 12 persoane, internate

27 Jul 2021 596

Coronavirus Începe vaccinarea copiilor de peste 12 ani

27 Jul 2021 691

Covid-19 Incidența răspândirii virusului stagnează în județul Constanța. În ce localități sunt înregistrate 0 cazuri

27 Jul 2021 852

Raport coronavirus la nivel național. Situația pe județe

27 Jul 2021 728

Vaccinarea anti-Covid în România Raport 26 iulie. Câți români s-au vaccinat în ultimele 24 de ore

26 Jul 2021 475

Coronavirus Constanţa. Situaţia la zi. Sancțiuni aplicate în ultimele 24 de ore

26 Jul 2021 571

Incidența răspândirii COVID-19 la Constanța stagnează. Care este situația în restul localităților

26 Jul 2021 825

Coronavirus Zece cazuri noi, confirmate la nivelul județului Constanța

26 Jul 2021 830