Coronavirus - ultimele stiri despre epidemia de coronavirus

Echipă managerială din MApN a preluat conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă din municipiul Suceava


O echipă din Ministerul Apărării Naționale, formată din patru militari - colonel medic Daniel Ionuţ Derioiu – manager, locotenent-colonel medic Dinu Chioralia - director medical, locotenent-colonel Cristian Mihoci – ofiţer de stat major şi maiorul Bebi Lupaşcu – ofiţer de logistică, a preluat managementul medical și operațional al Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava, începând cu data de 2 aprilie.

În acelaşi context, pentru a veni în sprijinul unităţii medicale sucevene, Ministerul Apărării Naţionale va pune la dispoziţia acestei facilităţi prin intermediul Spitalului Clinic Militar de Urgență „Dr. Iacob Czihac” din Iași, patru izolete produse în România din cele 15 achiziţionate de minister, precum şi 10.000 de comprimate de cloramină, echivalentul a 50 de tone de dezinfectant de suprafețe pe bază de clor.

Totodată, pentru sprijinul autorităţilor locale din judeţul Suceava, MApN a dispus ca un detașament din cadrul Batalionului 202 Apărare CBRN (Intervenție la Dezastre) „General Gheorghe Teleman”, din subordinea Diviziei 2 Infanterie „Getica”, să acționeze, începând de vineri, 3 aprilie, în sprijinul autorităților locale din municipiul Suceava pentru decontaminarea și dezinfectarea căilor rutiere. Totodată, Spitalului Clinic Militar de Urgență „Dr. Iacob Czihac” din Iași va prelua cazuistica non-COVID-19 a Spitalului Județean de Urgență din Suceava, pe fondul imposibilității acordării asistenței medicale destinate populației, ca urmare a instituirii carantinei în respectiva unitate medicală.

Formaţiunea medicală ROL 2 din incinta Institutului Ana Aslan a devenit operaţională medical, iar, începând cu data de 6 aprilie, aceasta va fi încadrată cu echipa medicală de bază. La Sistemul Medical Modular de Intervenţie şi Tratament din Constanţa se derulează în continuare procedurile de operaţionalizare medicală, acesta fiind în acest moment operaţional din punct de vedere administrativ.

De asemenea, toate spitalele din subordinea MApN produc biocide pentru uzul unităților militare din zona lor de responsabilitate, iar medici militari epidemiologi oferă sprijin specialiștilor de la Direcțiile de Sănătate Publică.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATE Accident pe Autostrada A2, cu patru mașini implicate și victime. O persoană, transportată la spital cu elicopterul SMURD

12 Jul 2020 939

„De azi cu ing. în față” A murit tânărul care a fost scos din mare, în Mamaia. Avea doar 22 de ani și era președintele Uniunii Naționale a Studenților din România

12 Jul 2020 3571

Oficial de la IPJ O persoană rănită într-un accident rutier produs între Valu lui Traian și Constanța

10 Jul 2020 1627

Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanța organizează licitație pentru echipament de protecție (document)

10 Jul 2020 345

Spitalul Militar Constanța cumpără reactivi. Două firme din București au câștigat contractul (document)

10 Jul 2020 1094

Spitalul Județean Constanța cumpără materiale de protecție (document)

10 Jul 2020 1125

Starea victimelor din accidentul de pe autostrada A2. Nouă persoane au ajuns la Spitalul Județean Constanța

09 Jul 2020 1117

UPDATE Vacanță ruinată pentru două familii! Accident pe A2, în drum spre mare. 9 persoane, la spital (galerie foto)

09 Jul 2020 6758

Spitalul Județean Constanța a achiziționat de la societatea Smart Medical Solutions SRL echipament pentru chirurgie (document)

09 Jul 2020 1455

Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța cumpără materiale sanitare de la cinci societăți (document)

09 Jul 2020 1369

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății „Azi am evaluat Spitalul Județean Constanța. Am vrut să revăd tonusul personalului“ (video)

08 Jul 2020 1100

Mai multe societăți au semnat cu Spitalul Județean Constanța. Iată care este obiectul achiziției! (document)

08 Jul 2020 1449

Oficial de la IPJ. Accident grav între Amzacea și Pecineaga. Un autoturism a căzut într-un canal. Un tânăr mort și altul transportat cu elicopterul (video)

06 Jul 2020 2210

​Consilierul juridic de la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanța a intrat în ALDE

04 Jul 2020 2187

Spitalul Județean Constanța achiziționează materiale de osteosinteză pentru secția de neurochirurgie (document)

03 Jul 2020 467