Editorial Nu contează pe cine ai în față (coronavirusul), important e cine îți e alături!


Criza coronavirusului, care ne-a schimbat viața tuturor în această perioadă, a scos la iveală, la Constanța, încă o dată, solidaritatea sportivilor. Cine să știe mai bine decât ei ce înseamnă spiritul de echipă, ce înseamnă să-ți ajuți aproapele și ce înseamnă să lupți până la capăt și să le insufli această mentalitate și celor de lângă tine, indiferent de ce șanse ai și de cum decurge situația, la un moment dat?

În această perioadă grea, ajutorul e neprețuit. De orice fel. Fie bănesc, fie de altă natură. Fie că vine în sprijinul sistemului medical, fie în cel al oamenilor simpli, care întâmpină probleme. La Constanța, sportivii și cei care joacă alte roluri în lumea sportului au răspuns pozitiv imediat, dovedind o dată în plus că, făcând sport, deprinzi o lecție de viață și nu rămâi indiferent la suferința celui de lângă tine.

În rugby e o vorbă: Nu contează pe cine ai în față (adversarul), important e cine îți e alături (propria echipă)! Altfel spus, trecând în alt registru, extra-sportiv, ne confruntăm cu perfidul coronavirus și trebuie să fim o echipă. Adică solidaritatea să fie la cel mai înalt nivel. Iar sportul constănțean a dat un exemplu de implicare. Începând cu Simona Halep și ai ei bani îndreptați către spitale (la București și la Constanța) și continuând cu campania de strângere de fonduri (pentru Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța) demarată, la Constanța, de alți sportivi și foști sportivi, care a avut ecou, și în rândul HC Dobrogea Sud, și al BC Athletic (care a răspuns prezent și la campania Dăruiește aripi) și al multor altora, structuri sportive sau la nivel individual.
Sau continuând cu demersul similar al CS Victoria Cumpăna, „Solidaritate sportivă Cumpăna“, pentru donații bănești. Sau continuând cu One Star Security și promoția OSS Fighters (prin Marius Gheorghe), alături (cu cantități însemnate de mâncare, apă și dezinfectant) de oamenii legii ce asigură climatul de ordine publică și de personalul medical de la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Județean Constanța, acțiune în care este implicat și luptătorul și promotorul Alex Filip.

Sau continuînd cu cei doi sportivi, Mihai Nenciu și Nicu Rotaru, care, în ultimii ani, s-au făcut cunoscuți ca temerari alpiniști amatori și care și-au oferit și ei sprijinul în lupta contra Covid-19. Sau continuând cu FC Farul, care a anunțat că donează către Spitalul de Infecțioase o parte din suma încasată în urma vânzărilor de pe magazinul online. Sau continuând cu Vasile Vicol, președintele Asociației Județene de Lupte Constanța, care i-a îndemnat pe micii luptători care au probleme în familie, în urma crizei coronavirusului, să apeleze, pentru ajutor, la el, îndemnându-i în același timp și pe alții, care pot, să ajute și ei.

Sau cu... sau cu... să-mi fie iertat dacă am omis pe cineva, acestea au fost primele exemple din lumea sportului care mi-au venit în minte, la Constanța. Important este însă că lucrurile s-au mișcat și că sportivii nu au rămas nepăsători într-un moment de mare cumpănă.


Citește și:

Handbal masculin Amânat de coronavirus, turneul Final Four al Cupei României se va disputa tot la Constanța


Lupta contra coronavirusului Clubul Sportiv Victoria Cumpăna a inițiat campania de donații „Solidaritate sportivă Cumpăna“

Sondaj de opinie ZIUA de Constanța Cât de mult credeți că va afecta criza coronavirusului sportul constănțean?

„Uniți și solidari!“ FC Farul, în sprijinul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța, în lupta contra coronavirusului

„În momentele de cumpănă, trebuie să ajutăm“ Solidaritate, la Constanța, în lupta contra coronavirusului. Campanie demarată de sportivi

Simona Halep donează bani pentru combaterea coronavirusului. Suma, direcționată către București și Constanța

Constănțenii Mihai Nenciu și Nicu Rotaru, expediție și în Munții Piatra Craiului „Noi suntem virusați deja. Virusul nostru este muntele“ (galerie foto)
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Raport Coronavirus Câți pacienți cu Covid 19 sunt internați în spitalele din județul Constanța (DOCUMENT)

23 Apr 2024 383

Raport COVID-19 Constanța, printre județele cu cele mai multe cazuri în săptămâna 11 - 17 martie

21 Mar 2024 651

Raport covid pentru săptămâna 04 - 10 martie 2024. Vești bune pentru Constanța (DOCUMENT)

12 Mar 2024 820

Oficial de la Ministerul Sănătății! Câți pacienți cu Covid 19 sunt internați în spitalele din județul Constanța (DOCUMENT)

05 Mar 2024 666

Raport covid pentru săptămâna 12 - 18 februarie 2024. Situația la Constanța (DOCUMENT)

20 Feb 2024 803

Raport Coronavirus Doi copii diagnosticați cu Covid 19, internați în spitale din județul Constanța (DOCUMENT)

13 Feb 2024 770

Raport covid pentru săptămâna 22 - 28 ianuarie 2024.Câte persoane sunt internate la Constanța (DOCUMENT)

30 Jan 2024 962

Raport Coronavirus! Câți pacienți cu Covid 19 sunt internați în spitalele din județul Constanța

23 Jan 2024 801

OMS Aproape 10.000 de decese cauzate de COVID-19 au fost raportate în luna decembrie 2023

11 Jan 2024 716

Raport covid pentru săptămâna 01 - 07 ianuarie 2024. Nici o persoană internată la Constanța (DOCUMENT)

09 Jan 2024 932

În SUA au revenit măștile obligatorii

07 Jan 2024 745

Vietnam A început procesul fostului ministru al sănătăţii în legătură cu o vastă afacere de corupţie cu teste de coronavirus

03 Jan 2024 726

Raport coronavirus! Niciun pacient cu Covid 19 nu era internat la finalul anului 2023 în spitalele din județul Constanța (DOCUMENT)

03 Jan 2024 739

Raport covid pentru săptămâna 18 - 24 decembrie 2023. Vești bune pentru Constanța (DOCUMENT)

27 Dec 2023 1035

Ministerul Sănătății1.510 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 (COVID - 19) înregistrate în ultima săptămână

12 Dec 2023 1074