Fiul medicului Octavian Jurma are Covid. „Acest moment este inevitabil pentru orice familie cu elevi în casă"

  • Fiul medicului Octavian Jurma are Covid.
  • „Elevii fac școala online bolnavi de acasă”

Medicul Octavian Jurma afirmă printr-o postare pe pagina de Facebook că elevii fac școala online bolnavi de acasă.


„Guvernul a refuzat să ne permită să ne retragem copiii în case în fața valului de infectări”, mai spune medicul. Fiul acestuia a fost testat pozitiv cu Covid.
 
Epidemiologul spune că nu va uita uita că a fost silit să își  trimită copilul la scoala desi era o certitudine ca se va infecta cu un virus care il poate schilodi pe viață.

 
Iată mesajul integral transmis de medic!

„Momentul acela in care statistica devine realitate a ajuns si la noi in familie. Baiatul nostru cel mare, elev in clasa a XI-a, e pozitiv.

Guvernul a refuzat sa ne permita sa ne retragem copiii in case in fata valului de infectari, astfel incat sa faca scoala online sanatosi de acasa. Prin urmare ii trimite pandemia infectati acasa, astfel incat fac scoala online bolnavi de acasa.

Gasiti voi logica prin care "online bolnav" e mai bine decat "online sanatos", ca acestea sunt singurele optiuni in timpul unui val pandemic daca nu faci nimic pentru siguranta copiilor in scoala.

----
M-a certat sotia mea, cand am i-am spus ca in acest val, copiii nostri si probabil si noi suntem condamnati la infectare. Dar e o consecinta matematica a deciziei de a deschide scolile la 3 zile dupa petrecerile de revelion si apoi de a le tine scolile deschise cu orice pret.

Probabilitatea ca un copil care merge la scoala in mediu urban sa se infecteze este de 100% in doua saptamani dupa ce se depaseste incidenta de 6 la mie.

Astea inseama ca si copiii mei au o probabilitate de 100% sa se infecteze daca vor fi obligati sa mearga la scoala dupa ce am trecut de incidenta de 6 la 1000.

Astazi baiatul nostru cel mare ne-a trezit dimineata pentru niste simptome usoare. L-am testat si este pozitiv. Ne-am testat toata familia si suntem negativi, insa sansele sa ramanem negativi sunt mici.
Acest moment este inevitabil pentru orice familie cu elevi in casa intr-un val ca Omicron, daca sunt abandonate toate masurile de aparare colectiva.

De aceea am militat mereu sa organizam apararea impotriva COVID19 in fronturi, cu linii clare de aparare publica succesiva. In spatele frontului, dincolo de ultima linie de aparare, ar fi trebuit sa punem la adapost copiii nostri, viitorul tarii.
La noi autoritatile au facut exact pe dos.
In valul 4-Delta guvernul a decis, fara nici o ratiune medicala sau umana, sa mute copiii in linia 1 a frontului COVID-19 si apoi au decis sa suspende masurile de siguranta decat sa treca in online.

In valul 5-Omicron au decis si ca ne vor tine copiii in linia 1 pana cand se vor interna suficient de multi adulti in spitale pentru a justifica renuntarea la infectarea copiilor.


Prin urmare, lipsiti de apararea colectiva si impinsi de guvern in fata inevitabilului, ne-am focalizat pe apararea individuala:

1. Vaccinul. Am facut boosterul. Noi suntem vaccinati toti cu booster, mai putin baiatul cel mic care va face boosterul in acest weekend daca nu se pozitiveaza pana atunci.
2. Masca FFP2. Purtam masca FFP2 cand iesim din casa si pana revenim.
3. Distantare fizica. In timpul valului pastram doar interactiunile esentiale.
4. Testarea. Ne testam la orice suspiciune de simptome sau dupa orice contact simptomatic. Vrem sa facem cat mai putin timp din lantul de transmitere.

Singura vulnerabilitate pe care nu o putem inchide individual, este prezenta copiilor la scoala.
Autoritatile ne obliga sa ne trimitem copiii la scoala desi nu obliga pe nimeni altcineva sa ia masuri de siguranta pentru copiii nostri. Sunt curajosi pe seama copiilor si lasi pe seama adultilor. Consecinta se vede in spitale unde aproape 1 din 10 internati este minor.

Pur si simplu criteriile alese pentru trecerea unei clase in online, garanteaza ca in aceasta perioada scolile sunt adevarate centre de infectare, mult mai eficiente decat centrele de vaccinare care sunt aproape abandonate odata cu abandonarea campaniei de vaccinare.

Noi suntem destul de linisiti in privinta baiatului nostru. Cu boosterul facut, va trece probabil usor prin boala.
Probabil insa nu e suficient de bun in cazul copiilor nostri. Guvernul trebuie sa faca totul pentru siguranta copiilor nostri, nu sa o sacrifice pentru urzeli politice.

In fiecare zi sute de copii fac forme de COVID-19 suficient de grave sa necesite spitalizare. Suferinta lor si a parintilor acestora, nu induioseaza pe nimeni in randul politicienilor care lasa negationistii sa faca legea in Romania.

Avem insa si persoane vulnerabile in familie. Probabil ca acestia nu vor trece la fel de bine prin boala.

In loca sa combata raspandirea bolii, chiar Guvernul zadarniceste combaterea infectarilor si sileste copiii nostri sa fie vectori pentru a duce virusul in familie. Drept urmare avem mii de orfani si traume psihologice importante pe termen lung care puteau fi evitate cu efort minimal.

Politicienii insa nu inteleg ca nu doar curba infectarilor oficiale este tardiva in Romania, ci si curba opiniei publice. Pe cand valul de resentimente si revolta fata de lasitatea si duplicitatea politicienilor se va vedea pe curba opinie publice, va fi prea tarziu sa mai faca ceva in privinta asta.

Poate ca romanii accepta ca banii sa fie pusi inaintea vietii in privinta adultilor, insa nu stiu cati parinti vor uita cu usurinta partidele care pun intersele lor meschine si inaintea vietii copiilor nostri.
Eu unul nu voi uita ca am fost silit sa imi trimit copilul la scoala desi era o certitudine ca se va infecta cu un virus care il poate schilodi pe viata. Mai stiu cu certitudine inca un lucru, nu sunt singurul.”



Sursa foto:Facebook/Octavian Jurma
 
  
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Octavian Jurma Varianta Omicron, mai periculoasă pentru tineri și copii. Explicațiile medicului

22 Jan 2022 1111

Octavian Jurma „Valul 5 a sosit în România cu două săptămâni mai repede”

04 Jan 2022 1342

Epidemiologul Octavian Jurma Valul 5- Omicron va fi mai scurt decât Delta

01 Jan 2022 1591

Octavian Jurma „Omicron va fi dominantă săptămâna viitoare, cum nu se poate mai prost pentru noi“

21 Dec 2021 2020

Medicul Octavian Jurma „O să ajungem cu varianta Omicron la 10.000 de cazuri pe zi în mai puțin de trei săptămâni”

11 Dec 2021 1965

Vacanţa elevilor nu va fi prelungită! Medicul epidemiolog Octavian Jurma „60% din personal vaccinat nu poate împiedica școala să devina un focar“

05 Nov 2021 2023

Cercetătorul Octavian Jurma a publicat prognoza incidenței Covid 19 pe județe pentru perioada următoare

04 Nov 2021 2111