Florin Cîțu Noile măsuri de relaxare, prezentate săptămâna viitoare

  • Premierul Florin Cîțu a susținut, astăzi, declarații de presă. 
Premierul Florin Cîțu a declarat, astăzi, că măsurile de relaxare care vor intra în vigoare de la 1 iunie, vor fi prezentate săptămâna viitoare.

„Săptămâna viitoare vom prezenta măsurile cu care vom intra de la 1 iunie. Vom avea mai multe date şi le vom prezenta pe cele pe care le vom lua de la 1 iunie, dar hotărârea CNSU aprobată săptămâna trecută arată clar direcţia în care mergem. Dacă avem elemente care să ne permită să venim şi cu alte relaxări, le vom face. Nu vom renunţa la nimic. Pornim de acolo şi eu mă uit doar la partea mai bună, ce să adăugăm la hotărârea CNSU, nu să mai scoatem de acolo”, a declarat premierul.


Întrebat dacă este de părere că se va atinge ținta de 5 milioane de persoane imunizate până la 1 iunie, premierul a menționat faptul că trebuie accelerată campania de vaccinare.

„Ținta sau campania de vaccinare are un scop clar: să scăpăm de pandemie. Avem aceste borne tocmai pentru a da predictibilitate campaniei de vaccinare. Vrem de la 1 iunie să venim cu alte măsuri. Până acum, arată foarte bine. Trebuie să accelerăm campania de vaccinare.

Avem un progres, am eliminat obligativitatea portului măștii în spații deschise, în zone neaglomerate, tocmai pentru că am avut o campanie de vaccinare care a mers foarte bine. O campanie de vaccinare care s-a văzut într-o rată de pozitivare în scădere și de aceea am luat aceste măsuri.

Cu cât accelerăm campania de vaccinare, cu atât putem să luăm aceste măsuri mai repede.”


Florin Cîțu a precizat că sunt luate în calcul măsuri suplimentare pentru impulsionarea campaniei de vaccinare.

„Împreună cu echipa CNCAV şi ceilalţi şi Ministerul Sănătăţii ne gândim la măsuri pe care să le luăm în perioada următoare pentru a impulsiona campania de vaccinare, una dintre ele este astăzi, în care toţi membrii Guvernului au ieşit în stradă pentru a susţine campania de vaccinare. Vom avea şi săptămâna viitoare altele", a spus Florin Cîțu.

Sursă foto (cu rol ilustrativ): Arhivă ZIUA de Constanța 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Oficial de la DNA Fostul premier, Florin Cîțu, urmărit penal în cazul achiziției de vaccinuri anti-Covid 19

06 Dec 2023 722

Florin Cîțu, despre dosarul aflat la DNA „Mi-am îndeplinit atribuţiile de prim-ministru cu respectarea legislaţiei în vigoare. Am încredere în justiţie“

06 Dec 2023 734

Fostul premier Florin Cîţu s-a prezentat la sediul DNA! Va fi sub acuzare pentru abuz în serviciu, în dosarul privind achiziţia de vaccinuri împotriva COVID-19

06 Dec 2023 752

Senatorul PNL Florin Cîţu le va cere colegilor din partid să voteze pentru ridicarea imunităţii sale parlamentare

27 Nov 2023 769

SURSE DNA vrea ridicarea imunității pentru fostul premier Florin Cîțu, în dosarul vaccinurilor

23 Nov 2023 962

Florin Cîțu, după demisia de la șefia Parlamentului - „Preşedintele partidului şi secretarul general mi-au cerut demisia“

29 Jun 2022 1395

Florin Cîțu a demisionat de la conducerea Senatului

29 Jun 2022 1358

Înlăturarea lui Florin Cîțu de la șefia Senatului, posibil să fie discutată astăzi

29 Jun 2022 1096

Florin Cîțu - „Nu se poate discuta Codul fiscal aşa, golăneşte”

20 Jun 2022 1211

Președintele Senatului, Florin Cîțu, înconjurat de femeile din PNL la Consiliul de Coordonare Local al PNL Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

04 Jun 2022 2311

Cîțu, la evenimentul ”Senatul copiilor” „Copiii trebuie implicaţi tot mai mult în procesul de decizie cu privire la chestiunile care îi privesc“ (VIDEO)

01 Jun 2022 1556

Florin Cîțu susține menţinerea Codului fiscal în forma actuală

16 May 2022 1196

Florin Cîțu Curtea Constituțională a României este mai mult decât importantă pentru noi toţi

10 May 2022 1572

Florin Cîțu „Legea offshore va fi votată miercuri şi va merge imediat la Camera Deputaţilor“

09 May 2022 1576

Hackerii de la Killnet au pus chipul lui Florin Cîțu pe fotomodele din Baywatch, după ce președintele Senatului i-a ironizat (FOTO)

02 May 2022 1866