În atenția justițiabililor dobrogeni Verificați aici dacă procesul dumneavoastră se va judeca pe durata stării de urgență! Precizări importante de la Curtea de Apel

Colegiul de conducere al Curții de Apel Constanța s-a întâlnit în ședință în această dimineață. În urma dezbaterilor, s-a decis actualizarea listei privind cauzele de urgență deosebită în materiile nonpenale care vor fi judecate la nivelul Curții de Apel și al instanțelor arondate, pe durata stării de urgență.

Astfel, potrivit deciziilor luate în această dimineață, transmise de purtătorul de cuvânt al instanței, judecătoarea Alina Gabriela Jurubiță, la nivelul judecătoriilor de pe raza Curții de Apel Constanța se vor judeca pe perioada stării de urgență următoarele cauze: ordin de protecție; tutelă/curatelă; internare medicală nevoluntară; ordonanță președințială; suspendare provizorie a executării silite; încuviințare executare silită; măsuri asigurătorii; asigurare dovezi; incidente procedurale în cauzele care se judecă pe durata stării de urgenţă, inclusiv cererile de îndreptare, lămurire şi completare a hotărârii; orice alte cereri care vizează situaţii excepţionale, care pot fi considerate de urgenţă deosebită.

Tribunalele de pe raza Curții de Apel Constanța vor judeca în această perioadă suspendarea executării hotărârii; suspendarea executării provizorii; măsuri de protecţie a minorilor – Legea nr. 272/2004; măsuri asigurătorii; suspendarea provizorie a executării silite; suspendare executare silită; ordonanţa preşedinţială; asigurarea dovezilor; tutela/curatela; ordin de protecţie; reţinere navă; suspendare executare act administrativ; litigii privind achiziţiile publice care privesc strict produsele medicale şi de alte achiziţii în domeniul stării de urgenţă, precum şi cele care decurg din executarea acestor contracte sau care vizează aplicarea unor măsuri în domeniul stării de urgenţă; cereri privind insolvenţa persoanei juridice întemeiate pe art. 66 alin. 11 din Legea nr. 85/2014; conflictele de competenţă şi incidentele procedurale în cauzele care se judecă pe durata stării de urgenţă, inclusiv cererile de îndreptare, lămurire şi completare a hotărârii; orice alte cereri care vizează situaţii excepţionale, care pot fi considerate de urgenţă deosebită.

La rândul său, Curtea de Apel va judeca în această perioadă doar suspendarea executării hotărârii; suspendarea executării provizorii; măsuri de protecţie a minorilor – Legea nr. 272/2004; măsuri asigurătorii; ordonanţa preşedinţială; asigurarea dovezilor; suspendare executare act administrativ; litigii privind achiziţiile publice care privesc strict produsele medicale şi de alte achiziţii în domeniul stării de urgenţă, precum şi cele care decurg din executarea acestor contracte sau care vizează aplicarea unor măsuri în domeniul stării de urgenţă; litigii privind regimul străinilor, întemeiate pe O.U.G. nr. 194/2002; cereri de strămutare, conflicte de competenţă şi incidentele procedurale în cauzele care se judecă pe durata stării de urgenţă, inclusiv cererile de îndreptare, lămurire şi completare a hotărârii; orice alte cereri care vizează situaţii excepţionale, care pot fi considerate de urgenţă deosebită.
Se mai arată că „pe durata stării de urgenţă, instanţele pot soluţiona în materie nonpenală şi alte cauze care, potrivit legii, se judecă fără citarea părţilor“.
Redăm în continuare comunicatul integral remis ZIUA de Constanța de purtătorul de cuvânt al Curții de Apel Constanța, judecător Alina Gabriela Jurubiță:

Biroul de Informare şi Relaţii Publice al Curţii de Apel Constanţa este abilitat să aducă la cunoştinţa publică următoarele:

La data 26 martie 2020, ora 830, a avut loc şedinţa Colegiului de conducere al Curţii de Apel Constanţa convocată în temeiul dispoziţiilor art. 7 pct. 1 lit. q) şi art. 23  pct. 2 din Regulamentul de ordine interioară al instanţelor judecătoreşti, aprobat prin Hotărârea nr. 1375/2015 a Plenului Consiliului Superior al Magistraturii.

După dezbateri şi supunere la vot,  Colegiul de conducere a hotărât:
,,Art. 1 Cu unanimitate de voturi, în raport de prevederile art. 1 alin. 1 lit. a, b şi c din Hotărârea nr. 417 din 24 martie 2020 a Consiliului Superior al Magistraturii – Secţia pentru judecători, Colegiul de conducere actualizează lista cauzelor de urgenţă deosebită în materiile nonpenale ce urmează a fi judecate pe durata stării de urgenţă la nivelul Curţii de Apel Constanţa şi instanţelor din circumscripţia teritorială a curţii de apel, stabilită prin art. 1 din Hotărârea nr. 4 din 18 martie 2020 a Colegiului de conducere al Curţii de Apel Constanţa, potrivit dispoziţiilor prevăzute în 42 alin. 1 din Decretul nr. 195 din data de 16 martie 2020 emis de către Preşedintele României, privind instituirea stării de urgenţă pe teritoriul României, precum şi a îndrumărilor Consiliului Superior al Magistraturii stabilite prin Hotărârea nr. 257 din 17 martie 2020 emisă de către Secţia pentru judecători, astfel:

        1. Judecătorii
        - ordin de protecţie;
        - tutelă/curatelă;

        - internare medicală nevoluntară;
        - ordonanţa preşedinţială;
        - suspendarea provizorie a executării silite;
        - încuviinţare executare silită;
        - măsuri asigurătorii;
        - asigurare dovezi;
        - incidente procedurale în cauzele care se judecă pe durata stării de urgenţă, inclusiv cererile de îndreptare, lămurire şi completare a hotărârii;
        - orice alte cereri care vizează situaţii excepţionale, care pot fi considerate de urgenţă deosebită.
        2. Tribunale
        - suspendarea executării hotărârii;
        - suspendarea executării provizorii;
        - măsuri de protecţie a minorilor – Legea nr. 272/2004;
        - măsuri asigurătorii;
        - suspendarea provizorie a executării silite;
        - suspendare executare silită;
        - ordonanţa preşedinţială;
        - asigurarea dovezilor;
        - tutela/curatela;
        - ordin de protecţie;
        - reţinere navă;
        - suspendare executare act administrativ;
        - litigii privind achiziţiile publice care privesc strict produsele medicale şi de alte achiziţii în domeniul stării de urgenţă, precum şi cele care decurg din executarea acestor contracte sau care vizează aplicarea unor măsuri în domeniul stării de urgenţă;
        - cereri privind insolvenţa persoanei juridice întemeiate pe art. 66 alin. 11 din Legea nr. 85/2014;
        - conflictele de competenţă şi incidentele procedurale în cauzele care se judecă pe durata stării de urgenţă, inclusiv cererile de îndreptare, lămurire şi completare a hotărârii;
        - orice alte cereri care vizează situaţii excepţionale, care pot fi considerate de urgenţă deosebită.
        3. Curtea de apel
        - suspendarea executării hotărârii;
        - suspendarea executării provizorii;
        - măsuri de protecţie a minorilor – Legea nr. 272/2004;
        - măsuri asigurătorii;
        - ordonanţa preşedinţială;
        - asigurarea dovezilor;
        - suspendare executare act administrativ;
        - litigii privind achiziţiile publice care privesc strict produsele medicale şi de alte achiziţii în domeniul stării de urgenţă, precum şi cele care decurg din executarea acestor contracte sau care vizează aplicarea unor măsuri în domeniul stării de urgenţă;
        - litigii privind regimul străinilor, întemeiate pe O.U.G. nr. 194/2002;
        - cereri de strămutare, conflicte de competenţă şi incidentele procedurale în cauzele care se judecă pe durata stării de urgenţă, inclusiv cererile de îndreptare, lămurire şi completare a hotărârii;
        - orice alte cereri care vizează situaţii excepţionale, care pot fi considerate de urgenţă deosebită.

        Art. 2 Conform dispoziţiilor art. 1 alin. 2 din Hotărârea nr. 417 din 24 martie 2020 a Consiliului Superior al Magistraturii – Secţia pentru judecători, pe durata stării de urgenţă, instanţele pot soluţiona în materie nonpenală şi alte cauze care, potrivit legii, se judecă fără citarea părţilor.

        Art. 3 Prezenta Hotărâre se aplică la nivelul Curţii de Apel Constanţa şi al instanţelor din circumscripţia sa teritorială, se comunică Consiliului Superior al Magistraturii, judecătorilor şi grefierilor Curţii de Apel Constanţa din cadrul Secţiei I civile şi Secţiei a II-a civile, de contencios administrativ şi fiscal, instanţelor din circumscripţia teritorială a curţii de apel şi se va comunica public, prin intermediul Biroului de informare şi relaţii publice al curţii de apel şi prin publicarea pe portal instanţei.”

Citește și:

Coronavirus!:
Curtea de Apel Constanţa face precizări importante

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Raport Coronavirus Câți pacienți cu Covid 19 sunt internați în spitalele din județul Constanța (DOCUMENT)

23 Apr 2024 390

Raport COVID-19 Constanța, printre județele cu cele mai multe cazuri în săptămâna 11 - 17 martie

21 Mar 2024 651

Raport covid pentru săptămâna 04 - 10 martie 2024. Vești bune pentru Constanța (DOCUMENT)

12 Mar 2024 820

Oficial de la Ministerul Sănătății! Câți pacienți cu Covid 19 sunt internați în spitalele din județul Constanța (DOCUMENT)

05 Mar 2024 666

Raport covid pentru săptămâna 12 - 18 februarie 2024. Situația la Constanța (DOCUMENT)

20 Feb 2024 803

Raport Coronavirus Doi copii diagnosticați cu Covid 19, internați în spitale din județul Constanța (DOCUMENT)

13 Feb 2024 770

Raport covid pentru săptămâna 22 - 28 ianuarie 2024.Câte persoane sunt internate la Constanța (DOCUMENT)

30 Jan 2024 962

Raport Coronavirus! Câți pacienți cu Covid 19 sunt internați în spitalele din județul Constanța

23 Jan 2024 801

OMS Aproape 10.000 de decese cauzate de COVID-19 au fost raportate în luna decembrie 2023

11 Jan 2024 716

Raport covid pentru săptămâna 01 - 07 ianuarie 2024. Nici o persoană internată la Constanța (DOCUMENT)

09 Jan 2024 932

În SUA au revenit măștile obligatorii

07 Jan 2024 745

Vietnam A început procesul fostului ministru al sănătăţii în legătură cu o vastă afacere de corupţie cu teste de coronavirus

03 Jan 2024 726

Raport coronavirus! Niciun pacient cu Covid 19 nu era internat la finalul anului 2023 în spitalele din județul Constanța (DOCUMENT)

03 Jan 2024 740

Raport covid pentru săptămâna 18 - 24 decembrie 2023. Vești bune pentru Constanța (DOCUMENT)

27 Dec 2023 1038

Ministerul Sănătății1.510 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 (COVID - 19) înregistrate în ultima săptămână

12 Dec 2023 1074