Coronavirus - ultimele stiri despre epidemia de coronavirus

În luptă cu toamna, un sistem imunitar scăzut, viroze, gripe și COVID-19. Cum să ne pregătim de bătălie

  • Sistemul imunitar este slăbit la început de toamnă
  • Viroza, gripa sezonieră și răcelile banale pot duce la forme mai periculoase de COVID-19 dacă nu ne întărim corpul
 
Temperaturile vor scădea, iar toamna va intra în rolul său, asta înseamnă că răcelile, gripele și virozele se întorc în moda perioadei. Totul dublat de COVID-19, care se presupune că infecțiile vor avea un trend ascendent.
 
Este imperios necesar să ne întărim sistemul imunitar, căci nu cunoaștem până în prezent cât de puternic se poate manifesta SARS-CoV-2 în același tip cu gripa sau viroza. Problemele respiratorii ar fi mult mai grave, iar numărul de locuri la terapie intensivă este limitat.
 
Astfel, ce trebuie să facem? Să avem grijă să nu ne îmbolnăvim și să hrănim sistemul imunitar să nu răcim imediat ce scad temperaturile în aer. Există suplimente alimentare la farmacie, însă avem atâtea produse pe care natura ni le-a oferit care să ne întărească sistemul imunitar.
 
Există acizi grași nesaturați care au puterea de a întări imunitatea atunci când există o dietă echilibrată. Produsele bogate în Omega 3 și Omega 6 sunt recomandate, asta înseamnă semințe și nuci din abundență. Sistemul imunitar mai are nevoie de carotenoizi, care se găsesc în legumele și fructele de culoare galbenă, portocalie și roșie. Așa că morcovii sau cartoful dulce sunt niște alternative numai bune pentru garnituri.


Vitamina E este, de asemenea, recomandată pentru dublul rol de întărire a sistemului imunitar, dar și de antioxidant. Vitamina C ajută vitamina E, dacă sunt consumate în aceeași dietă. Fructele și legumele cu vitamina C sunt perfecte în această perioadă.
 
Usturoiul este probabil cel mai bun scut, antibiotic natural, și poate fi folosit în sute de preparate culinare. Ajută la prevenirea răcelilor comune și previne boli gastrointestinale. Conține alicină, un ulei volatil sulfuros, care oprește creșterea și înmulțirea bateriilor, ciupercilor și stimulează fluxul de enzime digestive. Ghimbirul este un alt produs care nu trebuie să lipsească din bucătării. Are în componență gingerol, care este deosebit în lupta împotriva cancerului de acolo. Ajută și la combaterea răcelii și gripei.
 
Curcuma nu este foarte cunoscută românilor, dar este clasicul turmeric, și poate fi gătit, folosit sub formă de mirodenie, fiind folosit de secole ca parte a medicinei chineze ayurvedică și medicina tradițională. Are proprietăți puternice împotriva răcelii și gripei.
Scorțișoara este un condiment de bază în bucătăria indiană, fiind bogată în antioxidanți care inhibă dezvoltarea bacteriilor și coagularea sângelui. Stabilizează zahărul în sânge și reduce riscul de diabet de tip 2.


Lămâia este deja tradițională în gospodării și are o cantitate mare de antioxidanți și vitamina C, iar o limonadă pe zi ajută la întărirea imunității.

Sucul de sfeclă este un izvor de sănătate – beta caroten, vitamina C, carotenoide, sulf, calciu, fier, magneziu și potasiu. Așa că amestecați cu puțin suc de mere sau morcovi și consumați cu încredere!

Desigur, acestea sunt doar câteva alternative și nu ajută persoanele care au deja simptome de răceală gripă sau alte infecții. Trebuie anunțat medicul de orice modificare în starea de sănătate. Spălați-vă pe mâini și dezinfectați produsele după ce le cumpărați de la magazin pentru o protecție maximă!
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Aproape 600 de constănțeni confirmați cu noul coronavirus se tratează acasă

19 Oct 2020 503

Elevi și profesori, depistați pozitiv! Mai multe școli din Constanța trec în scenariul 3 de funcționare

19 Oct 2020 1471

Coronavirus România Klaus Iohannis - ”Modul în care prefectul capitalei a reacționat este inacceptabil”

19 Oct 2020 496

Constanța Bătrân decedat, după ce a pierdut lupta cu noul coronavirus

19 Oct 2020 761

COVID-19 2.466 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Care este rata incidenței la Constanța

19 Oct 2020 1511

Acțiuni ale polițiștilor de la Transporturi, la Constanța

19 Oct 2020 550

Misiunile jandarmilor Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa în perioada 12 - 18 octombrie

19 Oct 2020 601

Sondaj de opinie V-ați anulat vreun eveniment stabilit pentru 2020?

19 Oct 2020 594

Editorial Unde-i parastas e cu amendă, unde-i întrunire electorală – se poate

19 Oct 2020 1333

Iar s-au ocupat toate paturile la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța!

18 Oct 2020 2268

Atenție, șoferi! Au început controalele anti-Covid pe străzile din Constanța!

18 Oct 2020 2526

Coronavirus. Au fost înregistrate 3.920 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV - 2 (COVID – 19)

18 Oct 2020 909

COVID-19 458 de persoane, internate la Constanța. Câte paturi au rămas libere

17 Oct 2020 1517

Un caz de COVID-19, confirmat în reşedinţa din Vatican a papei Francisc

17 Oct 2020 1176

Noi decese Covid la Spitalul Județean Constanța

17 Oct 2020 2577