Incendiu la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța Bilanțul victimelor a crescut la 9. „Personalul se luptă intens pentru fiecare pacient”

  • Bilanțul a ajuns la 9 decese

Bilanțul victimelor în urma incendiului de la Spitalul de Boli Infecțioase crește, din nou. A noua persoană a decedat în cursul serii de 4 octombrie 2021. Informația a fost confirmată pentru ZIUA de Constanța de către purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Constanța, Crina Kibedi.

„Cu regret anunțăm că în cursul serii de 04.10, unul dintre pacienții diagnosticați cu COVID-19, transferați de la Spitalul de Boli Infecțioase,  a decedat.  Acesta avea 75 de ani și, în afară de infecția cu SARS CoV 2,  suferea și de alte comorbidități. Cauza decesului nu are legătură cu incidentul de vineri, evoluția bolii fiind una gravă.

Pacientul a fost inițial spitalizat în secția exterioară Agigea, deoarece vineri, starea sa de sănătate era stabilă.

In cusul zilei de sâmbătă starea pacientului s-a agravat și a fost transferat in sectia terapie intensiva, la Spitalul Județean.  Din pricina SARS CoV 2 și a multiplelor comorbididăți,  starea pacientului a continuat să se agraveze și, în ciuda tuturor tratamentelor și manevrelor efectuate, a  survenit decesul .

Personalul nostru medical se luptă pentru viața fiecărui pacient și este extrem de dureros atunci când, din păcate, infecția cu coronavirus învinge.

Condoleanțe familiei îndurerate!”, a transmis Crina Kibedi.

Din nefericire, „pacientul prezenta multiple comorbidități. Inițial el a fost transportat la Spitalul din Agigea, vineri fiind stabil. Starea sa s-a înrăutățit și a fost transferat la SCJU, la ATI. Personalul se luptă intens pentru fiecare pacient”, a mai spus Crina Kibedi.

Azi dimineață, prefectul confirma decesul unui alt pacient. „Persoana respectivă era monitorizată. Sâmbătă, o comisie de doi medici a inventariat toate persoanele preluate în ziua anterioară. Nu necesitau transfer la momentul respectiv.Cred că în noaptea aceasta ar fi decedat“ – a declarat pentru ZIUA de Constanța prefectul județului Constanța, Silviu Coșa.


Ieri, reprezentanții Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța precizau că 6 dintre pacienții transferați vineri de la Spitalul de Boli Infecțioase au fost externați datorită evoluției favorabile, iar aceștia vor continua tratamentul la domiciliu, în izolare.

Reamintim că șapte persoane au murit vineri, 1 octombrie,  în cumplitul incendiu ce a izbucnit la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța.

Citește și

Încă o persoană a decedat în această noapte, în urma incendiului de la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța. Ce spune prefectul Silviu Coșa (video)

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constănțeanul supărat. „Avem luminițe de Crăciun, dar ne permitem luxul să ținem pe tușă echipa de cadre medicale de la Boli Infecțioase care tratează Covid 19"

27 Nov 2021 606

Soarta viitorului spațiu pentru Spitalul de Boli Infecțioase Constanța se decide în instanță

27 Nov 2021 595

ISU Prahova Un microbuz cu pasageri a pierdut controlul și a intrat în gard

26 Nov 2021 500

S-a reluat licitația pentru noul corp al Spitalului Județean Constanța care va avea un număr total de 365 de paturi

26 Nov 2021 546

Declarații de avere Aurelian Pindic, membru în CA al Spitalului Orășenesc Hârșova, deține o jumătate dintr-un teren agricol (documente)

26 Nov 2021 355

Câte paturi ATI mai sunt libere în spitalele constănțene

25 Nov 2021 448

IGPR Infotrafic Județul Mehedinți

24 Nov 2021 238

Cercetări pentru ucidere din culpă Procurorii au dispus exhumarea trupurilor a două persoane decedate în condiții suspecte la Spitalul Județean Galați

23 Nov 2021 723

​Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac „Am semnat contractul de finanțare pentru un nou spital modular“

23 Nov 2021 600

Planul roșu de intervenție a fost activat Zeci de pacienți și cadre medicale evacuați în urma unui incendiu la Spitalul de Psihiatrie din Gătaia. De la ce a pornit incendiul

23 Nov 2021 799

Un copil care se plimba cu bicicleta a ajuns la spital după ce a fost lovit de mașină

22 Nov 2021 672

Coronavirus Constanța Trei femei și un bărbat au murit. Ce vârste aveau

21 Nov 2021 879

Trei persoane au ajuns la spital în urma unui accident rutier produs pe șoseaua de centură Rădăuți, județul Suceava

21 Nov 2021 366

UPDATE Carnagiu în județul Bacău. Doi copii de o lună, respectiv, 3 ani și un adult, au murit. O altă persoană, la spital

21 Nov 2021 929

Spitalul Clinic de Recuperare Medicină Fizică şi Balneologie Eforie Nord angajează șef depozit

20 Nov 2021 1015