Inspectoratul General pentru Imigrări Noi modificări privind programul de lucru cu publicul pentru cetățenii străini


În contextul măsurilor de prevenire şi limitare a răspândirii infecției cu coronavirus (COVID-19), Inspectoratul General pentru Imigrări stabilește noi măsuri pentru cetățenii străini, care vor fi aplicate în perioada instituirii stării de urgență.
 
Se suspendă activitatea de preluare a cererilor de eliberare a documentelor de călătorie, a permiselor de ședere, reunificare a familiei pentru beneficiarii unei forme de protecție internațională, precum și suspendarea primirii cererilor de restituire a pașapoartelor naționale, de eliberare a unor copii ale documentelor sau de rectificare a datelor din dosarul personal.
 
În cazul în care valabilitatea documentelor eliberate de către Inspectoratul General pentru Imigrări (permise de ședere, documente de călătorie, decizii de returnare etc.) expiră în această perioadă, acestea vor fi automat prelungite până la finalul acestei situații, nefiind necesare demersuri din partea cetățenilor străini.
 
Totodată, se mențin măsurile aprobate anterior, având ca scop evitarea aglomerării în zonele de relații cu publicul. Activitatea de relaționare se va desfășura, pe cât posibil, prin mijloacele electronice de comunicare și prin intermediul serviciilor poștale.

Astfel, se limitează numărul persoanelor al căror acces este permis simultan în spațiile unde sunt amenajate ghișeele, iar activitatea de primire în audiență în cadrul structurilor Inspectoratului General pentru Imigrări se suspendă.

De asemenea, accesul în incinta sediilor structurilor județene pentru imigrări va fi permis doar titularilor sau, după caz, persoanelor mandatate/delegate, în baza actului de identitate/document de trecere a frontierei, prezentat în original.
 
În perioada stării de urgență, în programul de relații cu publicul pot intervenii modificări orare, iar în acest sens, vă rugăm să consultați secțiunea Contact a site-ului public accesând următorul link: http://igi.mai.gov.ro/ro/node/contact
 
Vor fi preluate cu preponderență solicitările adresate pe portalul on-line, iar în cazul celor neprogramate acestea vor fi primite doar pentru situații temeinic justificate, de maximă urgență.

 
Se menține suspendarea activităților la punctele de informare (informarea cetățenilor realizându-se prin mijloace electronice și/sau telecomunicații), precum și primirea cererilor de acordare a dreptului de ședere pe termen lung cetățenilor străini și beneficiarilor de protecție internațională. Totodată, interviurile care au ca scop identificarea elementelor căsătoriei de conveniență, cu înștiințarea scrisă a străinilor, se vor replanifica.
 

Obligațiile străinilor prevăzute în OUG nr. 194/2002 republicată, cu modificările și completările ulterioare, referitoare la informarea autorităților cu privire la schimbările intervenite în situația străinilor (ex. schimbare de reședință/domiciliu, schimbare nume etc.) sau referitoare la furtul/pierderea permisului de ședere vor fi notificate în termenul prevăzut de lege,  pe adresa de e-mail a structurii competentă teritorial, urmând ca pentru preschimbarea permisului să depună o cerere ulterior.
 
De asemenea, sunt limitate vizitele în cadrul centrelor aflate în administrarea instituției și sunt stabilite mai multe măsuri de prevenire în scopul asigurării protecției persoanelor cazate.
 
Inspectoratul General pentru Imigrări reiterează recomandarea adresată cetățenilor străini aflați pe teritoriul României de a ne contacta pentru orice aspect care intră în competența instituției, de a se informa DOAR DIN SURSE OFICIALE și de a respecta măsurile dispuse de autorități în eforturile de prevenire și combatere a răspândirii noului virus.
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Peste 12.300 de cereri de azil înregistrate de polițiștii de imigrări în 2022. Cum se poate depune o cerere de azil?

17 Jan 2023 483

Doi bărbați din Turcia depistați în situații ilegale de polițiștii din Constanța. Ce au decis oamenii legii

05 Jan 2023 720

Trei cetățeni străini aflați în situații ilegale, depistați de poliţiştii de imigrări. Ce măsuri au fost luate

09 Dec 2022 917

Peste 9300 de permise de ședere emise în luna noiembrie 2022 de polițiștii de la imigrări

07 Dec 2022 570

MAI Care este gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări

04 Dec 2022 605

MAI Care este gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări

02 Dec 2022 550

În ultimele 24 de ore, niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil, în țara noastră. Anunțul MAI

30 Nov 2022 678

Acțiune la trei unități de cazare, din municipiul București a polițiștilor de imigrări. Sute de cetățeni străini, legitimați

25 Nov 2022 799

Cifrele MAI Care este gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări

20 Nov 2022 615

Cinci bărbați din Turcia au fost depistați în județul Constanța în situații ilegale. Ce măsuri au luat polițiștii de la Imigrări

09 Nov 2022 596

Amendă uriașă pentru o societate care a angajat ilegal un cetățean străin. Ce sumă trebuie să achite firma

07 Nov 2022 812

Tulcea O femeie de 26 de ani din Nepal, depistată în situaţii ilegale. Ce au decis poliţiştii de imigrări

04 Nov 2022 751

Inspectoratul General pentru Imigrări În luna octombrie au fost depistați aproximativ 600 de cetățeni străini în situații ilegale. Un caz, înregistrat în județul Constnața

03 Nov 2022 598

Sunteți cetățean străin și studiați în România? IGI face precizări

27 Oct 2022 616

Mai mulți cetățeni străini, depistați în situații ilegale de polițiștii de imigrări din Constanța

24 Oct 2022 661