Coronavirus - ultimele stiri despre epidemia de coronavirus

Inspectorul școlar general, Sorin Mihai „Dacă le asigurăm cât mai multor copii ai județului un smartphone, o tabletă, un laptop, vom câștiga încă o bătălie în criza actuală“

Inspectorul școlar general, Sorin Mihai a transmis că profesorii, învățătorii și educatorii au înțeles că învățarea online nu se substituie cursurilor de la clasă, că trebuie să îi atragem pe elevi către participarea la aceste alternative, evitând să le încărcăm programul și să le creăm disconfort.

Nu în ultimul rând, acesta dorește să mulțumească cadrelor didactice din întreg județul Constanța, pentru mobilizarea exemplară de care dau dovadă în aceste zile! Munca lor îi păstrează pe copii, pe elevi aproape de școală, prin alternativele oferite pentru continuarea învățării în mediul online.

Vreau să le mulțumesc colegilor noștri, cadre didactice din întreg județul Constanța, pentru mobilizarea exemplară de care dau dovadă în aceste zile! Munca lor îi păstrează pe copii, pe elevi aproape de școală, prin alternativele oferite pentru continuarea învățării în mediul online.

Profesorii, învățătorii și educatorii au înțeles că învățarea online nu se substituie cursurilor de la clasă, că trebuie să îi atragem pe elevi către participarea la aceste alternative, evitând să le încărcăm programul și să le creăm disconfort. Sunt momente dificile ale învățământului constănțean, pe care le vom depăși împreună. Faptul că apelul la tact al IȘJ Constanța a fost preluat și de alte inspectorate școlare județene face din Constanța un pol al echilibrului decizional, al comunicării eficiente și al acționării în echipă extinsă.

O mare parte din merit trebuie atribuit inspectorilor școlari din echipa IȘJ Constanța pentru munca din aceste zile, în care, alături de alți specialiști din județ, colectează și creează resurse educaționale deschise care vor fi disponibile pe site-ul nostru imediat ce vor fi realizate, sprijinind astfel activitatea tuturor cadrelor didactice.

Merită aprecieri, de asemenea, autoritățile administrațiilor publice locale care au răspuns solicitării noastre de a fi alături de școală și care caută soluții și pentru copiii care nu au acces la internet sau nu dețin un dispozitiv care să le permită legătura virtuală cu dascălii și cu ceilalți colegi.

Dovezile de solidaritate ne dau speranța că vom depăși orice problemă. Eforturile comune arată că mesajele noastre au fost înțelese și că li se răspunde. De aceea, facem un apel și către agenții economici care ar putea să sprijine aceste eforturi. Dacă le asigurăm cât mai multor copii ai județului un smartphone, o tabletă, un laptop sau un desktop, vom câștiga încă o bătălie în criza actuală. Vă mulțumesc, anticipat, deoarece sunt convins că veți fi alături de noi. Împreună vom reuși, a precizat Sorin Mihai.


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Școlile constănțene au primit elevii în siguranță la pregătirea pentru examenele naționale (galerie foto)

03 Jun 2020 649

Elevii claselor a VIII-a și a XII-a au revenit la pregătire. Declarațiile prefectului și inspectorului școlar general (galerie foto+video)

02 Jun 2020 1364

Directorii liceelor vocaționale, despre admiterea din anul pandemiei „Nu sunt probe de aptitudini, ci concursuri de dosare!”

30 May 2020 4183

În premieră pentru învățământul constănțean 235 de directori și inspectori școlari s-au aflat în direct, on line, cu ministrul Monica Anisie

14 May 2020 2891

Inspectorul general Sorin Mihai, despre situația din județul Constanța „Stăm mult mai bine decât alte județe în ceea ce privește accesul la cursurile online”

06 May 2020 2636

Pentru că directorii se „contrazic” în raportări ISJ Constanța nu a aflat situația „la zi” a învățământului online

29 Apr 2020 4719

Număr de telefon special pus la dispoziție de ISJ Constanța, pentru perioada stării de urgență. Urmează TelVerde

29 Apr 2020 1705

Precizări importante ale inspectorului general Sorin Mihai „Profesorii vor fi plătiți în baza dovezii de activitate online”

28 Apr 2020 17786

#ConstanțaEsteBine - Apel la solidaritate adresat de ISJ și CJE Ajutați elevii constănțeni cu echipamente pentru #școaladeacasă!

10 Apr 2020 2491

#ConstantaEsteBine - Un nou parteneriat ISJ Constanța-Centrul „Jean Constantin” Filmări ale poveștilor copilăriei, accesibile tuturor elevilor constănțeni

03 Apr 2020 2459

40 de ani dedicaţi actoriei Mihai Sorin Vasilescu îşi sărbătoreşte, astăzi, ziua de naştere

29 Mar 2020 1215

#ConstanțaEsteBine - Inspectorul școlar general, Sorin Mihai „Le recomandăm cadrelor didactice să utilizeze soluțiile online prezentate de Ministerul Educației și Cercetării“

17 Mar 2020 5208

ISJ Constanța a decis! Repartizare în ordine alfabetică și tragerea la sorți a învățătoarelor la clasa pregătitoare

05 Mar 2020 10014

Avantajele înscrierii randomizate în clasa pregătitoare. Ce a declarat inspectorul general Sorin Mihai

06 Feb 2020 3441

ISJ Constanța, despre cazurile de gripă din județ. Ce măsuri s-au luat

27 Jan 2020 970