Coronavirus - ultimele stiri despre epidemia de coronavirus

LIVE VIDEO Klaus Iohannis a prelungit starea de urgență cu o lună

Președintele României, Klaus Iohannis a avut la Palatul Cotroceni, o ședință de evaluare a măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei COVID-19.

Au participat Prim-ministrul României, Ludovic Orban, Ministrul Finanțelor Publice, Vasile Cîțu, Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, Ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă, Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Violeta Alexandru, și şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.

Va fi nevoie de prelungirea stării de urgență. În curusul acestei săptămâni vom elabora textul decretului. La începutul săptămânii voi emite decretul pentru prelunirea stării de urgență cu încă o lună de zile.

Am avut o discuție legată de felul în care România își arată solidaritatea și am decis ca România să trimită o echipă de medici și asistenți în Italia. Vor pleca cel târziu mâine în zona Milano. Vor fi cel puțin 11.

Am discutat pregătirea despre rectificarea bugetară.

Lucrurile stau foarte serios.

Avem o criză care nu este doar de sănătate publică, ci va afecta bugetul.

Va fi nevoie să se declare o creștere semnificativă a deficitului bugetar. Dar e nevoie de bani mai mulți pentru sănătate și asistență socială. Vom avea o situație complicată a bugetului.

Dar e clar că aceasă complicație nu se rezolvă de la sine, și va trebui guvernul să facă o analiză majoră și să nu ne limităm la câteva schmbări. Va trebui o reevaluare a veniturilor în scădere și cheltuielilor în creștere.

Va fi necesară reevaluarea tuturor cheltuielilor din banul public.

Au fost câteva firme private care s-au implicat în susțienrea eforturilor, și îi felicit. Repet îndemnul de a respecta măsurile luate de autorități, respectați izolarea.

Evitați orice contact fizic cu oricine. E foarte important. Boala se răspândește de la om la om. Nu dați mâna, nu vă îmbrățișați.

 

Sursa foto: presidency.ro

Sursa video: Facebook/ Guvernul României

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

LIVE TEXT Președintele Klaus Iohannis face declarații de presă

03 Jun 2020 444

Decrete semnate azi de președintele României

02 Jun 2020 1019

Mesajul Președintelui României, domnul Klaus Iohannis, transmis cu prilejul Zilei Internaționale a Copilului (video)

01 Jun 2020 583

Decrete semnate de preşedintele Iohannis. Unul se referă la chestorul general de poliție Ioan Buda din Ministerul Afacerilor Interne

29 May 2020 1826

În premieră, sesiune specială a Evaluării Naționale 2020, din 29 iunie A doua sesiune de Bac, din luna august, contestată de Consiliul Național al Elevilor

29 May 2020 908

În atenția cadrelor didactice. Răspunsurile Ministerului Educației, cu privire la probele pentru Definitivat, gradele didactice I și II

29 May 2020 2049

VIDEO. Klaus Iohannis Din 1 iunie se redeschid terasele. Se merge la plajă. Se reiau spectacolele. Gata cu declarațiile. Despre examenele elevilor

28 May 2020 3059

Președintele României a sesizat Curtea Constituțională cu privire la modificările aduse Titularizării

28 May 2020 621

Şeful statului a reiterat importanţa purtării măştii şi menţinerii distanţării în combaterea epidemiei de coronavirus

27 May 2020 624

Ședință a CSAT în sistem de videoconferință. Subiecte incluse pe ordinea de zi

27 May 2020 1019

Decrete semnate Președintele Klaus Iohannis a promulgat noi legi

26 May 2020 1652

Decrete semnate de președintele Klaus Iohannis. Ce legi au fost promulgate

21 May 2020 508

Klaus Iohannis cere Parlamentului reexaminarea modificărilor la Legea educației naționale

20 May 2020 426

LIVE VIDEO Klaus Iohannis - „Dacă regulile vor fi constant încălcate, ne îndreptăm cu siguranță spre un scenariu în care vom avea noi focare”

19 May 2020 955

Ședință privind măsurile de gestionare a epidemiei COVID-19. Când are loc și cine va participa

19 May 2020 742