Coronavirus - ultimele stiri despre epidemia de coronavirus

LIVE VIDEO. Klaus Iohannis, declarații în urma ședinței de evaluare „Autoritățile și-au făcut treaba. Acum depinde de noi să respectăm normele în vigoare!”

În aceste momente, președintele României Klaus Iohannis face declarații de presă după ședința de evaluare și prezentare a măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei COVID-19.
 
Redăm mai jos declarațiile președintelui:

„Bună ziua!

Din păcate, astăzi, în România, avem aproape 2.000 de cazuri de persoane infectate cu COVID-19.

Dragi români, este mult. Este deja foarte mult și trebuie împreună să ne străduim mai mult, mai bine ca să îngrădim răspândirea virusului.

Este nevoie să respectăm mai bine și mai mult indicațiile autorităților.

Nu uitați, nu vă întâlniți cu alte persoane, iar dacă este obligatoriu să vă întâlniți, evitați orice contact fizic! Nu vă dați mâna! Nu vă îmbrățișați! Stați la distanță unii de alții!

Trebuie să reușim împreună să îngrădim răspândirea acestui virus. Trebuie să reușim împreună mai ales pentru categoriile cele mai vulnerabile. Iar cei mai vulnerabili sunt, după ne spun medicii și experții, persoanele peste 65 de ani.

Autoritățile și-au făcut treaba. Există norme în vigoare. Acum depinde de noi, de noi toți să le respectăm!

În acest fel vă rog pe toți să-i protejăm din categoriile vulnerabile! Haideți să-i protejăm pe cei peste 65 de ani! Haideți să îi protejăm pe pensionarii noștri!

S-a stabilit un interval, între 11:00 și 13:00 în fiecare zi. Cei peste 65 de ani pot ieși din casă să-și facă aprovizionarea. Haideți să lăsăm acest interval doar lor!

Comercianții au primit indicații de la autorități să servească în acest interval persoanele care în alt interval nu pot ieși din casă.

Așadar, dragi români, lăsați între 11:00 și 13:00 pensionarii să-și facă aprovizionarea! Noi avem tot restul zilei la dispoziție ca să o facem.

Am avut, adineauri s-a încheiat, o ședință cu premierul Orban, cu mai mulți miniștri, și am discutat despre materiale de protecție, despre măști, halate, și așa mai departe.

În lume se găsesc tot mai greu. Este o problemă reală. Și în acest fel am început deja, cu câteva săptămâni în urmă, să identificăm producători românești, producători români care vin și oferă astfel de materiale.

Și primele rezultate n-au întârziat să apară. Am aflat astăzi, în ședință, că deja există producători de-ai noștri care s-au reprofilat, care vor produce măști, alții vor produce halate de protecție pentru medici. Alții deja încep să lucreze la materiale mai complicate, de exemplu la ventilatoare, care sunt absolut necesare pentru secțiile de urgență.

Iată, în acest fel, ne ocupă și acest segment și cu această ocazie mă adresez antreprenorilor noștri: fiți proactivi! Veniți cu idei, veniți cu idei către guvernanți, fiindcă suntem interesați să promovăm produse românești în această perioadă cu precădere! Este o oportunitate foarte bună pentru mediul românesc. Avem nevoie de aceste materiale, avem această oportunitate.

Iar, în final, repet pentru toți: haideți să respectăm normele stabilite de autorități, pentru a îngrădi răspândirea acestui virus!

Vă mulțumesc!”

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Preşedintele Iohannis, întâlnire la Palatul Cotroceni pe tema educaţiei

05 Aug 2020 106

Preşedintele Iohannis, şedinţă pe tema educaţiei. Când va avea loc și cine va participa

04 Aug 2020 355

Decrete semnate, azi, de președintele României

04 Aug 2020 401

Decrete semnate, azi, de președintele României. Unul are legătură cu pensiile publice

03 Aug 2020 590

Iohannis România poate fi considerată un model regional în ceea ce priveşte asumarea Holocaustului şi combaterea antisemitismului

02 Aug 2020 380

Președintele României a conferit Ordinul Național „Serviciul Credincios” în grad de Ofițer maestrului Emilian Elizian Boroghină

01 Aug 2020 1792

Klaus Iohannis a semnat decretul. A numit în funcție un nou adjunct al șefului Serviciului Român de Informații

31 Jul 2020 420

Klaus Iohannis „Criză sanitară creată cu cinism de un partid din România“ (video)

30 Jul 2020 499

Preşedintele Iohannis, şedinţă cu ministrul de Interne şi şeful DSU pe tema măsurilor de gestionare a epidemiei COVID-19

30 Jul 2020 327

Iohannis a semnat decretul. Un procuror DIICOT a fost eliberat din funcție

29 Jul 2020 294

LIVE VIDEO. Klaus Iohannis „E un moment critic, iar măsurile de protejare a populației sunt extrem de importante acum“

29 Jul 2020 529

Decrete semnate de președintele României Klaus Iohannis. Sunt vizați doi procurori

28 Jul 2020 343

Decretele semnate astăzi de președintele României

27 Jul 2020 394

Candidații dreptei, de la Constanța, au propria versiune despre cum ar trebui folosiți banii negociați la Bruxelles de președintele Klaus Iohannis

24 Jul 2020 1741

Decrete semnate, azi, de președintele României. Unul are legătură cu societăţile cu acţiuni la purtător

23 Jul 2020 775