Coronavirus - ultimele stiri despre epidemia de coronavirus

LIVE VIDEO Ludovic Orban, declarații de presă la Palatul Victoria

  • Premierul Ludovic Orban face declarații, în aceste momente, la Palatul Victoria.


Ludovic Orban a declarat, miercuri, că, pentru domeniile care îşi vor relua activitatea, şomajul tehnic va fi înlocuit de o măsură de susţinere prin alocarea unui procent din salariul brut de până la 41,5%: "Pentru acele domenii în care se vor menţine restricţiile, după data de 1 iunie, vom continua plata şomajului tehnic. Pentru toate domeniile care îşi vor relua activitatea ca urmare a relaxării restricţiilor, şomajul tehnic va fi înlocuit de o măsură activă de susţinere a reluării activităţii de către angajaţi, prin alocarea unui procent din salariul brut al angajatului, de până la 41,5%, pentru fiecare angajat care îşi reia activitatea în cadrul companiei în care a lucrat".

Cât despre decizia CNCD cu privire la declarațiile președintelui, Orban a precizat:
"Am rămas stupefiat de decizia de astăzi a aşa-zisului Consiliu Naţional pentru Combaterea Discriminării. O majoritate PSD-UDMR a luat o decizie care nu are nicio legătură cu legea şi cu regimul sancţionatoriu pentru discriminare. Preşedintele României este victima unei decizii pur politice, care arată clar că toate instituţiile care sunt cotropite de PSD iau decizii împotriva Constituţiei şi împotriva legii. Practic, preşedintele României a fost sancţionat nu pentru că a făcut vreo discriminare, ci a fost sancţionat pentru că a acţionat în spiritul Constituţiei, apărând un principiu constituţional, principiul integrităţii, şi pentru că a demascat o politică constantă de complicitate a PSD, care, pentru a-şi atrage sprijinul UDMR, a făcut o serie de compromisuri inacceptabile, votând acte normative în repetate rânduri, cum sunt actele normative prin care practic se instituia obligativitatea utilizării limbilor minorităţilor peste tot, lăsând să treacă prin adoptare tacită un proiect de lege privind declararea autonomiei aşa-zisului Ţinut Secuiesc".

Ludovic Orban a declarat că, până la finalul zilei de joi, vor fi adoptate toate ordinele de ministru comune privind regulile ce vor trebui respectate pe fiecare domeniu de activitate în parte pe perioada stării de alertă instituite ca urmare a epidemiei cu noul coronavirus:

"În cursul zilei de mâine (joi - n.r.), până la finalul zilei, toate ministerele vor adopta ordinele de ministru comune, ordinul ministrului Sănătăţii cu ordinul ministrului Transporturilor privind regulile de protecţie sanitară şi de securitatea muncii în mijloacele de transport. Ministrul Economiei împreună cu ministrul Sănătăţii vor adopta toate regulile care ţin de desfăşurarea activităţilor comerciale şi alte măsuri care ţin de domeniul economic. De asemenea, ministrul Muncii împreună cu ministrul Sănătăţii vor adopta ordinul comun privind reguli de protecţie sanitară la locul de muncă şi de securitate a muncii. De asemenea, în domeniul Educaţiei, ordinul comun deja a fost emis şi publicat în Monitorul Oficial. Fac această precizare, pentru că e necesară: va fi obligatorie purtarea măştii. Şi această precizare o fac pentru că va fi obligatorie purtarea măştii în toate spaţiile închise".

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

LIVE VIDEO. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru „Sistemul medical trebuie să-și mobilizeze toată capacitatea“

03 Apr 2020 963

Şedinţa de Guvern, la Palatul Victoria, are loc mâine, 2 aprilie

01 Apr 2020 639

Ședință de Guvern, programată astăzi în regim de videoconferință

30 Mar 2020 592

LIVE VIDEO Ludovic Orban, declarații de presă la Palatul Victoria - „Urmărim în continuare apărarea spitalelor”

26 Mar 2020 1050

Ministrul Sănătății Victor Costache și-a dat demisia! Cine îi ia locul

26 Mar 2020 1109

LIVE VIDEO Ludovic Orban, declarații după ieșirea din izolare. Noi măsuri obligatorii!

24 Mar 2020 1036

Ludovic Orban a primit rezultatul testului pentru COVID-19

24 Mar 2020 699

Orban şi Isărescu participă astăzi la prima şedinţă a Grupului Interinstituţional privind impactul economic al COVID 19

11 Mar 2020 688

Orban a propus partidelor parlamentare organizarea de alegeri locale pe 28 iunie (video)

10 Mar 2020 867

Malul surpat al Canalului Dunăre-Marea Neagră va fi reabilitat cu fonduri de la Guvernul României

04 Mar 2020 741

Florin Cîțu „Este o propunere care mă onorează și mă încarcă de responsabilitate“ (video)

26 Feb 2020 761

Ludovic Orban, față în față cu reprezentanţi ai partidelor parlamentare pe tema anticipatelor

10 Feb 2020 595

Prima moțiune de cenzură împotriva Guvernului Orban, citită în Parlament

03 Feb 2020 730

Ludovic Orban „Dorim o colaborare cât mai strânsă cu BERD, concretizată în proiecte de investiții și asistență tehnică“ (galerie foto)

04 Dec 2019 482

Delegație din zona Bucovinei la Palatul Victoria, de Ziua Națională a României (galerie foto)

01 Dec 2019 621