Coronavirus - ultimele stiri despre epidemia de coronavirus

LIVE VIDEO Ludovic Orban, declarații de presă la Palatul Victoria

  • Premierul Ludovic Orban face declarații, în aceste momente, la Palatul Victoria.


Ludovic Orban a declarat, miercuri, că, pentru domeniile care îşi vor relua activitatea, şomajul tehnic va fi înlocuit de o măsură de susţinere prin alocarea unui procent din salariul brut de până la 41,5%: "Pentru acele domenii în care se vor menţine restricţiile, după data de 1 iunie, vom continua plata şomajului tehnic. Pentru toate domeniile care îşi vor relua activitatea ca urmare a relaxării restricţiilor, şomajul tehnic va fi înlocuit de o măsură activă de susţinere a reluării activităţii de către angajaţi, prin alocarea unui procent din salariul brut al angajatului, de până la 41,5%, pentru fiecare angajat care îşi reia activitatea în cadrul companiei în care a lucrat".

Cât despre decizia CNCD cu privire la declarațiile președintelui, Orban a precizat:
"Am rămas stupefiat de decizia de astăzi a aşa-zisului Consiliu Naţional pentru Combaterea Discriminării. O majoritate PSD-UDMR a luat o decizie care nu are nicio legătură cu legea şi cu regimul sancţionatoriu pentru discriminare. Preşedintele României este victima unei decizii pur politice, care arată clar că toate instituţiile care sunt cotropite de PSD iau decizii împotriva Constituţiei şi împotriva legii. Practic, preşedintele României a fost sancţionat nu pentru că a făcut vreo discriminare, ci a fost sancţionat pentru că a acţionat în spiritul Constituţiei, apărând un principiu constituţional, principiul integrităţii, şi pentru că a demascat o politică constantă de complicitate a PSD, care, pentru a-şi atrage sprijinul UDMR, a făcut o serie de compromisuri inacceptabile, votând acte normative în repetate rânduri, cum sunt actele normative prin care practic se instituia obligativitatea utilizării limbilor minorităţilor peste tot, lăsând să treacă prin adoptare tacită un proiect de lege privind declararea autonomiei aşa-zisului Ţinut Secuiesc".

Ludovic Orban a declarat că, până la finalul zilei de joi, vor fi adoptate toate ordinele de ministru comune privind regulile ce vor trebui respectate pe fiecare domeniu de activitate în parte pe perioada stării de alertă instituite ca urmare a epidemiei cu noul coronavirus:

"În cursul zilei de mâine (joi - n.r.), până la finalul zilei, toate ministerele vor adopta ordinele de ministru comune, ordinul ministrului Sănătăţii cu ordinul ministrului Transporturilor privind regulile de protecţie sanitară şi de securitatea muncii în mijloacele de transport. Ministrul Economiei împreună cu ministrul Sănătăţii vor adopta toate regulile care ţin de desfăşurarea activităţilor comerciale şi alte măsuri care ţin de domeniul economic. De asemenea, ministrul Muncii împreună cu ministrul Sănătăţii vor adopta ordinul comun privind reguli de protecţie sanitară la locul de muncă şi de securitate a muncii. De asemenea, în domeniul Educaţiei, ordinul comun deja a fost emis şi publicat în Monitorul Oficial. Fac această precizare, pentru că e necesară: va fi obligatorie purtarea măştii. Şi această precizare o fac pentru că va fi obligatorie purtarea măştii în toate spaţiile închise".

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ședință de Guvern. Când va avea loc și ce se află pe ordinea de zi

28 Oct 2020 535

Klaus Iohannis ”La alegerile locale, victoria aparține în primul rând democrației din România”

28 Sep 2020 718

Este Ziua Mondială a Siguranței Pacientului. Palatul Victoria, iluminat în portocaliu

17 Sep 2020 605

Întâlnire Ludovic Orban-Violeta Alexandru-Lucian Bode și reprezentanții sindicatelor din Blocul Național Sindical

09 Sep 2020 1002

Cum marchează Guvernul României Ziua Mondială a Conștientizării Duchenne

07 Sep 2020 520

Guvernul României marchează Ziua naţională pentru comemorarea martirilor Brâncoveni şi de conştientizare a violenţelor împotriva creştinilor În această seară, Palatul Victoria iluminat în roșu

16 Aug 2020 586

„Restaurăm istoria și construim viitorul“ Aspecte neștiute despre clădirea Guvernului (galerie foto)

31 Jul 2020 684

Prelungirea stării de alertă cu 30 de zile a fost adoptată de Guvern

15 Jul 2020 706

LIVE VIDEO Klaus Iohannis, declarații în contextul numărului mare de îmbolnăviri

09 Jul 2020 1019

Ludovic Orban „Nu ne dorim să luăm nici o măsură care să afecteze negativ viaţa românilor“ (video)

08 Jul 2020 515

LIVE VIDEO Ministrul Sănătății Nelu Tătaru și secretarul de stat Raed Arafat, noi detalii despre carantină și internare

06 Jul 2020 912

Situația unor puncte de frontieră din județul Constanța, discutate în ședința de Guvern

16 Jun 2020 689

Starea de alertă, posibil subiect de discuție al ședinței de Guvern de azi

16 Jun 2020 489

Palatul Victoria va fi iluminat în această seară în culoarea turcoaz. Iată motivul

09 Jun 2020 520

LIVE VIDEO. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru „Sistemul medical trebuie să-și mobilizeze toată capacitatea“

03 Apr 2020 1131