LIVE VIDEO MApN. România acordă sprijin medical Republicii Moldova în scopul limitării efectelor răspândirii COVID-19 (galerie foto)




O echipă formată din 42 de medici și asistenți medicali din cadrul Ministerului Apărării Naționale și Ministerului Sănătății va pleca în Republica Moldova joi, 30 aprilie, pentru a completa echipele medicale din țara vecină în lupta împotriva pandemiei de COVID-19. 

Deplasarea către localitățile Chișinău, Cahul și Bălți va fi realizată cu mijloace de transport ale Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) și Comandamentului Logistic Întrunit din cadrul MApN. 

Medicii și asistenții medicali cu specializări în Anestezie și Terapie Intensivă, Pneumologie, Medicină de Urgență și Medicină Internă vor desfășura, timp de 15 zile, activități de acordare a asistenței medicale și îngrijire a pacienților diagnosticați cu COVID-19, precum și misiuni de instruire a personalului medical din unități sanitare din Bălți, Chișinău și Cahul. Echipamentele de protecție pentru echipa medicală - combinezoane, măști, mănuși și viziere - vor fi asigurate de IGSU pe întreaga durată a misiunii. Totodată, legătura cu autoritățile responsabile din Republica Moldova și asigurarea logistică vor fi realizate de doi ofițeri din cadrul IGSU.

Pentru buna desfășurare a activităților, Ministerul Apărării Naționale contribuie cu 10 sisteme de izolare și transport al personalului contaminat cu agenți biologici, echipamente care vor fi donate, la finalul misiunii, Republicii Moldova. Izoletele, de concepție și producție românească, dezvoltate de cercetătorii militari împreună cu medicii militari, îndeplinesc standardele de securitate pentru prevenirea riscurilor de contaminare în zona de izolare și pe traseul de transport al persoanei infectate.

Medicii, din mai multe orașe ale țării, se vor reuni la Iași, de unde vor pleca înspre Republica Moldova în prezența premierului României, Ludovic Orban,  ministrului apărării naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, ministrului afacerilor externe, Bogdan Aurescu, și șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, dr. Raed Arafat.

Acțiunea face parte din ansamblul măsurilor de sprijin întreprinse de România în cadrul Parteneriatului Strategic pentru integrarea europeană a Republicii Moldova.


 

Sursa video: Facebook/ Ministerul Apararii Nationale 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

MApN Exercițiul TrojanFootprint24 s-a desfășurat de la malul Mării Negre și până la munte (FOTO)

16 Mar 2024 457

Alertă pe Marea Neagră! Mină marină descoperită în apropierea plajei

12 Mar 2024 840

Brigada 9 Mecanizată "Mărăşeşti" Constanța Instrucția continuă în cadrul exercițiului militar “Justice Eagle 24.1” (FOTO)

12 Mar 2024 566

Superstiții legate de ziua Sfinților Mucenici. Ce spun tradițiile populare despre vreme

09 Mar 2024 662

Vizită oficială la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu! (FOTO)

04 Mar 2024 778

Instruire la înălțime Tabără de instrucție pentru militarii Brigăzii 9 Mecanizată "Mărășești" Constanța (FOTO)

04 Mar 2024 410

Știri Constanța Avansări în grad la Brigada 9 Mecanizată "Mărășești" (FOTO)

04 Mar 2024 462

Batalionul 911 Infanterie „Capidava” din Medgidia angajează soldați și gradați profesioniști!

29 Feb 2024 655

MApN prelungește perioada de recrutare pentru posturile de soldați și gradați profesioniști

27 Feb 2024 691

Încep înscrierile pentru admiterea în instituțiile de învățământ superior militar! Câte locuri sunt la Academia Navală „Mircea cel Bătrân” din Constanța?

24 Feb 2024 734

Știri Constanța Viceprimarul Ionuț Rusu a primit vizita delegației CIMIC România și Membri ai echipei de afaceri civile din armata SUA (FOTO)

21 Feb 2024 482

Ședinţă CSAT Sprijin NATO pentru securitatea României. Focus pe Zona Dunării și Mării Negre

21 Feb 2024 511

Se va introduce serviciul militar obligatoriu în România? Anunțul președintelui Senatului, Nicolae Ciucă

13 Feb 2024 675

Constanța Încep înscrierile pentru posturile de soldați și gradați profesioniști! Ce condiții trebuie îndeplinite

10 Feb 2024 983

Știri Constanța Brigada 9 Mecanizată "Mărăşeşti"- „Devino camaradul nostru!“ Detalii despre recrutare

08 Feb 2024 743