Ludovic Orban „Apreciez curajul și gestul de solidaritate din partea echipei medicale din România care se alătură colegilor italieni“


O echipă de medici și asistenți medicali români va lucra la Milano, împreună cu personal medical italian, pentru combaterea epidemiei COVID-19.

Misiunea personalului medical, selectat pe bază de voluntariat, se desfășoară sub egida Mecanismului de protecție civilă al Uniunii Europene, pentru o perioadă de 14 zile.

Premierul Ludovic Orban a participat astăzi la îmbarcarea celor patru membri ai echipei, care au decolat din București, ceilalți zece membri ai misiunii îmbarcându-se la Timișoara, unde aeronava a făcut escală.

”Apreciez curajul și gestul de solidaritate din partea medicilor și asistenților medicali români care se alătură colegilor lor italieni într-un moment extrem de dificil. Am încredere în profesionalismul cadrelor sanitare și le doresc mult succes în această misiune”, a afirmat prim-ministrul.

La îmbarcarea personalului medical au mai participat ministrul afacerilor interne, Marcel Vela, ministrul apărării naționale, Nicolae Ciucă, ministrul sănătății, Nelu Tătaru, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, și ambasadorul Italiei în România, Marco Giungi.

Sursa foto: gov.ro

Citește și: O aeronavă a Forțelor Aeriene Române transportă personal medical în Italia (galerie foto)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.