Ludovic Orban „Obiectivul nostru este ca între momentul în care se prelevează proba, până la finalizarea diagnosticului să fie maxim 24 de ore“

Prim-ministrul Ludovic Orban a declarat vineri că în prezent capacitatea de testare din România este de 8.000 de teste pentru COVID 19, obiectivul fiind depăşirea unei capacităţi de 10.000 - 12.000 de teste şi finalizarea diagnosticului pentru fiecare caz în parte în cel mult 24 de ore, scrie agerpres.ro.

"În mod constant am găsit soluţii, căutând orice fel de astfel de aparat disponibil, în condiţiile în care pe piaţa internaţională, până acum două-trei săptămâni, erau extrem de greu de găsit astfel de aparate şi kit-urile de testare.

Noi, practic, am disponibilizat aproape orice aparat de Real-time PCR care putea să fie pus în dispozitivul de testare. Am asigurat pregătirea personalului, pentru că nu oricine poate să opereze pe acest tip de aparate şi e greu de dobândit expertiza necesară pentru a putea pune diagnostic corect în operarea acestor aparate.

La ora actuală am depăşit 8.000 de teste capacitate nominală. Obiectivul nostru este să depăşim constant 10.000, chiar să depăşim 12.000 capacitate, astfel încât noi să fim capabili să facem testări pentru oricine trebuie testat", a precizat premierul, la Antena 3.

El a reamintit că, iniţial, în România existau trei centre de testare, iar la ora actuală se lucrează în peste 60. De asemenea, iniţial, capacitatea era de 1.000 de teste pe zi.

"La ora actuală am redus extrem de mult timpul de aşteptare. Obiectivul nostru este ca între momentul în care se prelevează proba de la cetăţean până la finalizarea diagnosticului să fie maxim 24 de ore", a mai spus Orban.

Totodată, Orban şi-a exprimat speranţa că în scurt timp vor fi achiziţionate 400 de ventilatoare, pentru a completa necesarul din secţiile de terapie intensivă.

În ce priveşte spitalele regionale, el a reamintit că au fost semnate contractele de finanţare pentru unităţile din Iaşi şi Cluj, urmând cel de la Craiova.

"De asemenea, suntem în linie dreaptă şi maximum în două săptămâni vom semna contractul de finanţare pentru realizarea spitalului regional de la Craiova", a precizat Orban.

Pe de altă parte, premierul a subliniat că sunt necesare măsuri de îmbunătăţire a managementului în spitale.

"Calitatea managementului s-a văzut în foarte multe situaţii că a fost slabă şi de multe ori managerii au scăpat situaţia de sub control. Aici trebuie mai multă rigoare în ce priveşte impunerea procedurilor şi e clar că trebuie să urmărim cu mult mai multă atenţie îmbunătăţirea tuturor practicilor la nivelul fiecărui spital", a spus Orban.


Sursa foto: gov.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primăria Saraiu, județul Constanța, contract de peste 1,4 milioane lei cu o firmă înființată anul trecut (DOCUMENT)

23 Feb 2024 844

Ludovic Orban și-a anunțat demisia din funcția de președinte al Camerei Deputaților

25 Sep 2021 3548

Ludovic Orban „Spitalele au obligaţia să primească pacienţii care au nevoie de tratament sau intervenţii“ (video)

13 Jun 2020 1853

LIVE VIDEO. Ludovic Orban „Există un sistem de evaluare a riscului epidemiologic aferent fiecărei măsuri“

27 Apr 2020 1783

Ludovic Orban, la Timişoara „Deși puțină lume știe, eu chiar am fost implicat în evenimentele din Revoluție“ (video)

20 Dec 2019 2977

Altă demitere făcută de Ludovic Orban Gheorghiţa Daniela Barbu, revocată din funcţia de preşedinte al ANOFM

20 Nov 2019 1742

lauraadamache.ro Ciorba de perisoare, reteta mamei mele

05 Dec 2018 3315

lauraadamache.ro Ciorbă de perişoare, reţeta mamei mele

30 Oct 2018 2203

Pericol de înec, în zona Malibu din Mamaia (video)

06 Jul 2016 3963