Luni se deschide centrul de vaccinare de la Pavilionul Expozițional Constanța. Câți bani au fost cheltuiți

  • Constănțenii vor avea mai multe centre de vaccinare începând de săptămâna următoare
  • Un prim centru care se deschide este cel de la Pavilionul Expozițional
  • A fost amenajat de Primăria Constanța
  • Consilierul primarului, George Măndilă, a vorbit de costuri și de personal
  • Cotidianul ZIUA de Constanța vă prezintă imagini de la fața locului, în Galeria Foto a materialului și în video, mai jos
 
O parte din centrele de vaccinare din județul Constanța așteaptă unda verde pentru a se putea deschide. Vorbim aici de centrele care au fost nevoite să treacă prin inspecția temeinică a Direcției de Sănătate Publică Constanța, fiind amenajate de către primării. Primul care se va deschide este centrul organizat de Primăria Constanța, la Pavilionul Expozițional, aflat în administrarea Consiliului Județean Constanța. Ambele instituții au pus mână de la mână și au reușit să creeze un centru de vaccinare care își așteaptă pacienții cât mai curând.
 
De altfel, în această săptămână Direcția de Sănătate Publică Constanța a avizat funcționarea centrului, UAT Constanța având o investiție mică, găsindu-se surse de sponsorizare sau piese de mobilier de la alte direcții ale Primăriei Constanța sau a gazdei - Consiliul Județean Constanța. Centrul va fi deschis luni, 8 februarie, conform datelor furnizate de autoritățiile locale. George Măndilă, consilierul primarului Vergil Chițac coordonează din partea municipalității organizarea centrelor de vaccinare de la nivelul Constanței. George Măndilă s-a ocupat de amenajare, a precizat pentru ZIUA de Constanța că investiția, până în prezent, nu depășește 5.000 de euro. Majoritatea lucrurilor au putut fi relocate de la alte direcții locale.
 
 
Echipa ZIUA de Constanța vă prezintă imagini de la centrul de vaccinare, care va fi deschis luni. Nu se știe încă numărul exact de fluxuri care vor fi funcționale, adică câte persoane se vor putea vaccina simultan. Capacitatea centrului este una destul de mare - pot fi 40 de persoane vaccinate simultan, în cele 20 de cabinete de vaccinare amenajate, câte 10 pentru fiecare parte. De menționat este că centrul a fost împărțit în două, cum a cerut DSP Constanța. George Măndilă a precizat pentru cotidianul nostru că cele 40 de fluxuri pot fi suplimentate, în timp, spațiul fiind unul generos, ajungând chiar la 50 și ceva de fluxuri.
 
Legat de personal, aproximativ 100 de persoane vor lucre în centru, pentru a acoperi toate cele 40 de fluxuri, George Măndilă a spus că este estimate un cost de 10.000 de euro pe zi pentru plata salariilor și a altor cheltuieli.
 
Capacitatea de vaccinare pe zi urcă la 2.000 de persoane, dacă sunt folosite toate fluxurile, dar se poate spori chiar până la 2.500-3.000 de persoane pe zi, în câteva luni.
 
În „Galeria Foto” atașată materialului puteți vedea mai multe imagini de la centrul de vaccinare și, de asemenea, puteți viziona și o prezentare video mai jos.


 

Citește și:

Încep achizițiile pentru dotările centrelor. George Măndilă, consilierul edilului Chițac, despre costurile campaniei de vaccinare la nivelul municipiului Constanța


Centrul de vaccinare de la Pavilionul Expozițional Constanța va fi deschis luni. Cum arată
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

A fost publicată lista centrelor de vaccinare în care se administrează noul vaccin împotriva COVID-19. Unde se află la Constanța

16 Dec 2022 1970

Fraude în procesul de vaccinare anti-covid19. Un registrator din cadrul unui centru de vaccinare, reținut de DGA

23 May 2022 1290

Centru de vaccinare deschis în cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Constanța

20 May 2022 1296

Oficial de la DSP Constanța Lista medicilor de familie care au contract cu CNAS pentru vaccinarea împotriva COVID-19 (DOCUMENT)

17 May 2022 1839

Doza a patra de vaccin anti-COVID poate fi solicitată începând de luni. Pentru cine este recomandată

16 May 2022 1169

Constanța Centrul de vaccinare de la Pavilionul Expozițional își încheie activitatea. Unde vă puteți imuniza anti-COVID (DOCUMENT)

12 May 2022 1406

Centru de evaluare COVID 19 la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța. Când se deschide și ce program de funcționare va avea

12 Apr 2022 1443

COVID În ce interval pot merge constănțenii să ridice tichetele valorice în urma vaccinării

17 Mar 2022 1376

Primăria Cumpăna anunță Campania „Donează Sânge, Salvează O Viață!” revine în comună

07 Mar 2022 2204

Primăria Constanța, anunț de ultimă oră despre tichetele de vaccinare

04 Mar 2022 2252

CNCAV. Tot mai puțini români se vaccinează anti-COVID

10 Feb 2022 1228

Județul Constanța. Centrul de vaccinare anti-COVID de la Cogealac își încheie activitatea

10 Feb 2022 1367

21 de copii din Belgia cu vârste între 7 şi 12 ani au primit din greşeală vaccinul Moderna

06 Feb 2022 1407

UPDATE Cel de-al patrulea centru de evaluare COVID-19 din județul Constanța își deschide porțile (GALERIE FOTO și VIDEO)

01 Feb 2022 2227

Centrul de vaccinare Cumpăna a revenit la program normal. Când pot veni oamenii să își ridice tichetele valorice de 100 lei

08 Jan 2022 1534