Coronavirus - ultimele stiri despre epidemia de coronavirus

MAE anunță revenirea în țară a 365 de cetățeni români, cu trei curse aeriene speciale

  • Ministerul Afacerilor Externe anunță revenirea în țară a 365 de cetățeni români din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Regatul Hașemit al Iordaniei și din Regatul Țărilor de Jos.
În continuarea demersurilor întreprinse pentru facilitarea revenirii în țară a cetățenilor români aflați în străinătate și care au fost afectați de măsurile de restrângere a transportului aerian adoptate în contextul gestionării pandemiei de COVID-19, Ministerul Afacerilor Externe informează că, în cursul zilei de 6 iunie, a fost facilitată revenirea în țară a 183 cetățeni români care se aflau pe teritoriul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, a 26 cetățeni români din Regatul Hașemit al Iordaniei și a 156 cetățeni români din Regatul Țărilor de Jos, ca urmare a demersurilor comune ale Ministerului Afacerilor Externe, ale Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor și ale Ministerului Afacerilor Interne.

Printre cetățenii români care au revenit în țară se regăsesc studenți, personal navigant, cazuri medicale și persoane care se aflau în imposibilitatea de a-și prelungi șederea pe teritoriul statelor respective din diverse motive, potrivit MAE.

Repatrierea a fost asigurată cu trei curse aeriene speciale operate de compania Tarom, pe rutele București-Londra-București, București-Amman-București și București-Haga-București.

De asemenea, cu aceste curse a fost facilitată revenirea unor cetățeni străini rezidenți în România, respectiv 12 cetățeni iordanieni, trei americani, doi belgieni, doi britanici, șase bulgari, trei cehi, trei danezi, cinci francezi, șapte germani, cinci eleni, patru italieni, patru lituanieni, cinci spanioli,  patru elvețieni, un croat, un japonez, un egiptean, un ungar, doi coreeni, doi olandezi și doi cetățeni ai Republicii Moldova. 

Demersurile autorităților române au permis deplasarea către statul de domiciliu/reședință pentru 24 de cetățeni iordanieni care se aflau cu titlu temporar pe teritoriul României, Bulgariei și ai Republicii Moldova.

„Ministerul Afacerilor Externe folosește acest prilej pentru a sublinia importanța verificării cu atenție, anterior oricăror deplasări, a informațiilor postate pe site-ul MAE privind sfaturile și alertele de călătorie, precum și a informațiilor de interes publicate pe paginile de internet ale misiunilor diplomatice și ale oficiilor consulare ale României în străinătate”, transmite MAE.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Atenționare de călătorie Timpi de așteptare măriți la frontiera Bulgaria-Turcia

13 Oct 2020 979

MAE Recomandarea către cetăţenii români din diaspora - să opteze pentru votul prin corespondenţă la parlamentare

11 Sep 2020 463

MAE Reuniunea Anuală a Diplomaţiei Române din acest an, în premieră în format online

07 Sep 2020 481

MAE Autoritățile germane au actualizat lista zonelor de risc din România. Restricțiile impuse

03 Sep 2020 757

Aurescu s-a întâlnit cu premierul Netanyahu şi cu omologul israelian; au vorbit de o sesiune comună a celor două guverne

02 Sep 2020 379

Știați că…. Este Ziua Diplomaţiei Române?

01 Sep 2020 250

MAE a solicitat clarificări legate de noile măsuri anti-Covid din Ungaria

28 Aug 2020 540

MAE S-au modificat condițiile intrării în statul ucrainean, pe fondul pandemiei de coronavirus

28 Aug 2020 450

Pandemie de COVID-19 la nivel global MAE. Precizări privind recomandări pentru cetățenii români

19 Aug 2020 632

MAE 16 români infectaţi cu COVID-19 la o fermă din Spania; alţi 24 - în autoizolare

18 Aug 2020 457

MAE Condiţiile de intrare pe teritoriul Serbiei, modificate pentru cetăţenii din România, Bulgaria, Croaţia şi Macedonia de Nord

15 Aug 2020 681

MAE. Precizări privind actualizarea condițiilor de intrare pe teritoriul Republicii Elene

13 Aug 2020 716

Dacă plecați în Egipt aveți nevoie de un test negativ (tip PCR), efectuat cu cel puţin 72 de ore înainte

10 Aug 2020 410

MAE anunţă măsuri suplimentare luate de autorităţile olandeze. Sunt vizați și românii!

10 Aug 2020 447

Coronavirus Peste 150 de români de la o fermă din Germania revin în țară după ce au fost testați negativ

07 Aug 2020 539