MAE În semn de înaltă apreciere, membrii misiunilor medicale trimise în Italia și Republica Moldova vor primi pașapoarte diplomatice În semn de înaltă apreciere și recunoaștere pentru contribuția deosebită a personalului misiunii medicale române care s-a deplasat în Italia, precum şi a celui al misiunii medicale române care se va deplasa, în perioada imediat următoare, în Republica Moldova, în unele dintre zonele cele mai afectate de pandemia de COVID-19 din cele două state, pentru oferirea serviciilor de asistenţă medicală specializată în vederea tratării pacienților infectați, ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a dispus, în mod excepțional, eliberarea de pașapoarte diplomatice electronice pentru membrii acestor echipe medicale.

Ca urmare a deciziei anunțate de Președintele României, domnul Klaus Iohannis, o echipă formată din 11 medici și 4 asistenți medicali români a fost trimisă în regiunea Lombardia din Italia, în perioada 7 - 24 aprilie 2020, pentru a contribui, alături de personalul medical italian, la tratarea pacienților infectați cu SARS-COV-2.

Misiunea personalului medical, selectat pe bază de voluntariat, s-a desfășurat sub egida Mecanismului de protecție civilă al Uniunii Europene, pentru o perioadă de 14 zile. Demersul României a fost apreciat de autoritățile italiene la cel mai înalt nivel și a fost salutat de președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, ca exemplu de solidaritate europeană.

De asemenea, Președintele României a anunțat la 27 aprilie 2020 că o nouă echipă de medici și asistenți medicali români, constituită tot pe bază voluntară, este pregătită să se deplaseze în perioada următoare în Republica Moldova, urmând să lucreze în unitățile medicale implicate în combaterea pandemiei, în beneficiul direct al cetățenilor acestui stat.

Ministerul Afacerilor Externe a dorit să aducă, prin acest gest simbolic de acordare a unor pașapoarte diplomatice, un mesaj de recunoștință și mulțumire personalului medical român care luptă în linia întâi și se expune, cu curaj, unor riscuri însemnate pentru a veni în ajutorul cetățenilor din alte state, contribuind astfel, ca veritabili ambasadori ai statului român, la dezvoltarea și consolidarea relațiilor României cu aceste state și la ridicarea profilului internațional al țării noastre.

România a dovedit, o dată în plus, mulțumită acestor profesioniști, că este un stat partener implicat și de încredere, care intervine, în spirit de solidaritate, atunci când situația o impune. Contextul dificil creat de pandemia actuală a dovedit, tuturor, inclusiv la nivel internațional, faptul că prietenii adevărați la nevoie se cunosc – România a fost destinatarul unor gesturi de generozitate și solidaritate din partea altor state și, la rândul său, a luat măsuri pentru a veni în ajutorul celor afectați, demonstrând că are capacitatea, la nivelul instituțiilor, precum și la nivel personal, de mobilizare susținută și reacție rapidă.”, a declarat ministrul Bogdan Aurescu.


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Coronavirus Se lucrează la pașaportul digital de vaccinare

15 Dec 2020 702

Serviciul Public Comunitar de Pașapoarte Constanța își începe activitatea în noul sediu (galerie foto)

14 May 2020 2191

Combaterea pandemiei de COVID-19 Pașapoarte diplomatice pentru cadrele medicale din România, aflate în Republica Moldova (galerie foto)

10 May 2020 896

Modificări privind programul de lucru cu publicul al unor structuri MAI, pentru prevenirea răspândirii infectării cu noul tip de coronavirus

11 Mar 2020 778

Zeci de pașapoarte și cărți de identitate false depistate la controlul de frontiera în luna ianuarie (galerie foto)

09 Feb 2020 666

MAI Amenzi de zeci de milioane în ultima săptămână. Iată ce acțiuni au avut oamenii legii

25 Jan 2020 1454

Un bărbat cu pașaport românesc fals plănuia atentate teroriste de Crăciun

18 Dec 2019 1694

Veste bună pentru călători Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti va instala şase porţi de control automat al paşapoartelor

30 Jun 2019 970

În ce condiții pot ieși copiii din țară. Detalii oferite de Garda de Coastă

24 Jun 2019 894

Guvernul a aprobat. De acum este mai uşor să obţii pașaportul!

11 Oct 2018 1520

Guvernul a aprobat reducerea termenului de eliberare a paşapoartelor simple electronice

10 Oct 2018 813

Program de lucru prelungit la Serviciul de Pașapoarte Constanța. Aici va funcționa și un ghișeu suplimentar de lucru cu publicul

28 Jul 2018 5097

Anunț important de la Ministerul Afacerilor Externe. Are legătură cu emiterea pașapoartelor electronice

20 Jul 2018 1165

S-au modificat condițiile în care românii pot călători în străinătate cu copiii minori

17 Jul 2018 2480

Ambasada SUA la București anunță majorarea taxei de depunere a cererii pentru paşaport. Cine este vizat de această majorare

19 Mar 2018 958