Coronavirus - ultimele stiri despre epidemia de coronavirus

MApN Misiune în SUA, executată de personal medical militar și specialiști CBRN din Armata României pentru a oferi sprijin autorităților americane

  • Personal medical militar și specialiști CBRN din Armata României execută o misiune în SUA pentru a oferi sprijin autorităților din statul Alabama.
Primul-ministru al României, Ludovic Orban, ministrul apărării naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, Adrian Zuckerman, și șeful Statului Major al Apărării, general-locotenent Daniel Petrescu, au participat luni, 25 mai, în Baza 90 Transport Aerian, la ceremonia de plecare în SUA a unei echipe formată din 15 specialiști din MApN pentru a oferi sprijin autorităților statului Alabama, în contextul măsurilor de combatere a pandemiei COVID-19.

„Statele Unite ale Americii sunt, de peste 20 de ani, partenerul nostru strategic cel mai statornic, dinamic şi cuprinzător. Am evocat, împreună cu secretarul american al apărării, Mark Esper, pe timpul celei mai recente convorbiri telefonice, dinamica excelentă a colaborării dintre armatele noastre. Am mulțumit, atunci, pentru sprijinul partenerilor americani, care au asigurat, în luna aprilie, finanțarea unui transport aerian strategic de materiale medicale de la Seul la București, într-o perioadă dificilă, în care lumea întreagă se confrunta cu dificultăți enorme în aprovizionarea cu aceste produse. Este rândul României să fie alături Statelor Unite în această luptă cu noul coronavirus. Medicii militari și specialiștii CBRN care vor pleca în misiune vor duce cu ei în America nu doar experiența acumulată în ultimele luni în combaterea efectelor pandemiei, ci și mesajul de solidaritate și prietenie al poporului român”,  a declarat ministrul apărării naționale, Nicolae-Ionel Ciucă.


Cei cinci medici şi cinci asistenţi medicali fac parte din personalul spitalelor militare de urgenţă din Braşov, Constanţa, Craiova, Galați, Piteşti şi Timişoara. Echipa medicală va oferi sprijin de specialitate omologilor americani din mai multe unități de îngrijire și tratament medical de pe teritoriul statului Alabama și se va informa cu privire la modul în care sunt aplicate în SUA metodele de combatere a infectării cu noul coronavirus.

Echipa de specialiști CBRN este compusă din ofițeri cu experienţă în domeniu din Statul Major al Apărării şi Statul Major al Forţelor Terestre. Ei vor face un schimb de experiență cu structurile de specialitate americane, pe teme referitoare la procedurile specifice de lucru, cu accent pe decontaminarea biologică a tehnicii, terenului, personalului și echipamentului, pe baza experienţei dobândite în ultimele luni, în misiunile de decontaminare efectuate în România pentru combaterea efectelor infectării cu virusul SARS-CoV-2. De asemenea, vor prezenta lecții învățate în urma misiunilor executate în sprijinul autorităţilor administraţiei publice centrale şi locale în cazul unor evenimente CBRN, pentru prevenirea şi limitarea efectelor unor incidente sau evenimente cu semnificaţie CBRN produse pe teritoriul naţional, cu accent pe funcţiile de sprijin în situaţii de urgenţă repartizate Ministerului Apărării Naţionale.
           
Recent, personal medical militar și civil din România a acordat sprijin Republicii Moldova pentru limitarea efectelor răspândirii SARS-CoV-2, în cadrul măsurilor de sprijin întreprinse de țara noastră în cadrul Parteneriatului Strategic pentru integrarea europeană a Republicii Moldova, iar medici și asistente medicale din sistemul civil de asistență sanitară au acționat, la Milano, sub egida Mecanismului de protecţie civilă al Uniunii Europene, în sprijinul sistemului medical italian, în contextul măsurilor de combatere a epidemiei.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Coronavirus Echipa Ministerului Apărării Naționale se întoarce din SUA. Au participat la misiune și reprezentanți ai Constanței

09 Jun 2020 667

Misiune în SUA executată de personal din Armata României, în contextul pandemiei COVID-19

24 May 2020 818

Misiune de zbor în colaborare cu Armata SUA Nouă militari au murit după ce un elicopter IAR-330 Puma SOCAT s-a prăbuşit în Sibiu. Cinci ani de la tragedie

21 Nov 2019 4790

Distrugătorul american "Donald Cook" va ajunge în Marea Neagră

20 Feb 2019 690

Premieră. Misiune americană de luptă, în Afganistan, cu avioane invizibile pe radar

28 Sep 2018 2654

Eveniment de excepție la Brigada 9 Mecanizată Mărășești. Subofițer decorat de americani pentru rezultatele obținute în Afganistan (galerie foto)

18 Jan 2018 1767

”Nu există aliat, partener sau prieten mai bun al SUA decât România” Discursul Ambasadorului SUA, Hans Klemm, la Forumul Trade Winds

19 Oct 2017 999

Într-o zi de 1 septembrie a fost descoperită epava Titanicului

01 Sep 2016 3486

Ambasadorul SUA transmite condoleanțe familiilor celor doi militari români în Afganistan

08 May 2016 1133

Stiripesurse.ro SUA îşi bat joc de românii aflaţi în misiune în Afganistan

03 Oct 2015 1088

Misiune economică în SUA, organizată de CCIR

29 Sep 2015 1155

SUA ar putea ajuta Republica Moldova în problema dependenţei energetice faţă de Rusia

13 May 2015 667

Români cu cetăţenie americană, răniţi într-un atentat, în Indonezia

01 May 2015 1037

Distrugătorul de rachete USS Cole, din nou în Marea Neagră

08 Feb 2015 814

Explorarea planetei Marte S.U.A. şi Franţa – misiune comună pentru a ajunge pe Marte

13 Feb 2014 1650