Coronavirus - ultimele stiri despre epidemia de coronavirus

MApN Prima evaluare managerială a Spitalului Judeţean de Urgenţă din municipiul Suceava


Echipa de specialişti condusă de secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, Ionel Oprea, şi colonelul medic Daniel Derioiu, managerul spitalului, a făcut o primă evaluare a situaţiei de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din municipiul Suceava. Au fost evaluate şi analizate resursa umană, necesarul de materiale, precum şi schimbarea şi îmbunătăţirea circuitului epidemiologic pentru reducerea riscului de contaminare atât al personalului medical, cât şi al pacienţilor internaţi în unitatea medicală. Totodată, a fost instituită continuitatea pe tură operativă a spitalului.

Cu ajutorul militarilor din Batalionul 202 Apărare CBRN din Huși, au fost dezinfectate spaţiile de circulație în încinta spitalului județean.

De asemenea, s-au instituit noi proceduri de dezinfecţie în interiorul spitalului conform indicațiilor epidemiologice. A fost efectuat instructaj cu tot personalul medical și auxiliar despre purtarea echipamentului de protecție. Noua echipă managerială a solicitat Ministerului Apărării Naţionale să sprijine cu personal medical militar activitatea din Spitalul Judeţean de Urgenţă din municipiul Suceava, pentru a asigura continuitatea în secţiile medicale. În acest sens, MApN a dispus prin Direcţia Medicală să suplimenteze cu personal medical militar unitatea medicală din Suceava.

Sâmbătă, 4 aprilie, 10 medici militari, de diferite specialităţi (anestezie, boli infecţioase, pneumologie, medicină internă, cardiologie, radiologie, chirurgie generală, ortopedie traumatologică, gastroenterologie şi medicină de urgenţă), precum şi 10 subofiţeri sanitari din cadrul Spitalului Militar de Urgenţă „Dr. Constantin Papilian” din Cluj-Napoca au plecat spre municipiul Suceava pentru o perioada de 2 săptămâni, aceştia urmând să asigure continuitatea în unitatea medicală suceveană.

După această perioadă, personalul medical va fi înlocuit cu o altă echipă din cadrul aceleiași unități medicale clujene. Echipa medicală trimisă în sprijin va participa la asigurarea continuității asistenței medicale pentru pacienții internați covid pozitiv, deoarece medicii din spitalul sucevean sunt în mare parte contaminați. Cazarea şi hrana personalului detașat la Suceava vor fi asigurate gratuit prin grija autorităţilor locale.

Prin eforturile conjugate ale noii echipe manageriale şi al echipei de medici venită în sprijinul acesteia se încearcă reoperaţionalizarea din punct de vedere medical a Spitalului Judeţean de Urgenţă din municipiul Suceava pentru toate tipurile de urgențe medicale și chirurgicale, indiferent dacă apar la pacienții neinfectați sau cei infectați cu noul coronavirus.

De asemenea, au fost luate toate măsurile pentru asigurarea materialelor sanitare şi a medicamentelor necesare pentru o funcţionare la parametri optimi a facilităţii medicale din municipiul Suceava.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Echipa militară de conducere a Spitalului județean din Suceava și-a încheiat misiunea

01 May 2020 752

Infectare cu coronavirus Numărul morților a ajuns la 723. Din ce județe sunt decedații

01 May 2020 1039

Șase noi decese, cauzate de COVID-19. Toate victimele sunt din județul Suceava

30 Apr 2020 837

Suceava Pacienţi şi personal, infectați cu coronavirus la Centrul de Recupare Neuropsihiatrică Sasca Mică

21 Apr 2020 781

Angajații SPP au donat echipamente de protecție Spitalului Județean Suceava

03 Apr 2020 460

Echipă managerială din MApN a preluat conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă din municipiul Suceava

03 Apr 2020 558

Primul modul din compunerea Sistemului Modular Mobil de Izolare și Tratament de la Constanța a fost asamblat 1.743 militari și 501 mijloace tehnice au acționat în București și în țară

01 Apr 2020 493

Klaus Iohannis a retras decorația acordată Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava

01 Apr 2020 1798

Spitalului Clinic Județean Suceava, închis. Unde vor fi transferați pacienții

25 Mar 2020 402

O profesoară de engleză, suspectă de infecţie cu coronavirus, internată la Spitalul de Boli Infecţioase într-un salon special amenajat

07 Feb 2020 2493

Cu o alcoolemie record, a produs un accident rutier. Bărbatul a ajuns în arest

20 Dec 2019 720

Două persoane au ajuns la spital, după o acţiune de deratizare efectuată pe casa scării blocului

07 Dec 2019 827

Tragedia de la miezul nopţii. Accident rutier grav. Doi tineri morţi. Alte trei persoane au ajuns la spital (galerie foto)

14 Nov 2019 22418

Patru persoane au ajuns la spital, în urma unui accident produs pe DN17

21 Sep 2019 732

Apel umanitar pentru un poliţist-erou sucevean atacat cu sabia de un interlop

16 Jul 2019 808