MApN va crește capacitatea de vaccinare în centrele proprii. Care este capacitatea maximă de vaccinare în aceste centre

  • MApN asigură, în prezent, locuri pentru vaccinarea populației generale în 56 de centre de vaccinare proprii, organizate în cadrul spitalelor militare și în unități militare din Capitală și din țară, deservite de aproape 1.000 de angajați ai ministerului - peste 250 de medici, 500 de asistenți medicali și 200 de registratori.
  • Capacitatea maximă de vaccinare în centrele MApN, în condițiile asigurării numărului complet de doze pentru fiecare flux, este, în prezent, de 7.020 de doze pe zi, cu toate cele trei tipuri de vaccin autorizate până la acest moment – Pfizer, Moderna și AstraZeneca.
Ministrul apărării naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, și șeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu, au analizat, într-o ședință de lucru desfășurată vineri, 19 martie, la sediul instituției, situația procesului de vaccinare desfășurat în prezent în centrele organizate de MApN și perspectivele concrete de creștere a capacității de vaccinare a acestora, pentru sprijinirea eforturilor naționale de vaccinare a grupelor de risc și a populației generale a României.

La activitate au participat șeful Direcției medicale a MApN, general-maior medic Dragoș-Marian Popescu, și reprezentanți ai structurilor centrale care asigură sprijinul MApN pentru eforturile de combatere a pandemiei de COVID-19, în general, și a campaniei naționale de vaccinare, în special.

MApN asigură, în prezent, locuri pentru vaccinarea populației generale în 56 de centre de vaccinare proprii, organizate în cadrul spitalelor militare și în unități militare din Capitală și din țară, deservite de aproape 1.000 de angajați ai ministerului - peste 250 de medici, 500 de asistenți medicali și 200 de registratori.

Suplimentar, la solicitarea autorităților locale, Ministerul Apărării Naționale poate organiza centre de vaccinare mobile proprii sau poate asigura personal medical care să deservească astfel de centre înființate de autoritățile locale, pentru a putea asigura vaccinarea persoanelor din comunitățile aflate în zone izolate sau greu accesibile.

Capacitatea maximă de vaccinare în centrele MApN, în condițiile asigurării numărului complet de doze pentru fiecare flux, este, în prezent, de 7.020 de doze pe zi, cu toate cele trei tipuri de vaccin autorizate până la acest moment – Pfizer, Moderna și AstraZeneca. Centrele organizate de MApN continuă vaccinarea persoanelor eligibile pentru etapa a doua și vor începe și vaccinarea populației generale, pentru care se asigură minimum 15 locuri pe zi, în fiecare centru.

În urma măsurilor decise de conducerea ministerului pentru eficientizarea activităților și suplimentarea personalului medical, centrele de vaccinare ale MApN vor fi în măsură, începând cu 5 aprilie, să crească numărul maxim de persoane vaccinate zilnic la aproape 12.000 în total.

Odată cu finalizarea vaccinării persoanelor din primele două etape prevăzute în strategia de vaccinare, centrele de vaccinare ale ministerului vor continua activitatea de vaccinare a populației generale și vor putea crește capacitatea totală de vaccinare până la aproape 14.000 de doze administrate zilnic, într-un volum de maximum 90 de persoane/zi/flux de vaccinare.

În ceea ce privește activitatea de vaccinare desfășurată în centrul organizat de Institutul Cantacuzino, facem precizarea că, începând cu data de luni, 22 martie, fluxul care funcționează în cadrul acestui centru va începe să preia zilnic minimum 20 de persoane din cadrul etapei a treia de vaccinare, din cele peste 3.000 câte s-au înscris până în prezent pe lista de așteptare prin platforma națională de programare.

Pentru asigurarea unui timp rezonabil de așteptare pentru solicitanții din etapa a treia, având în vedere faptul că centrul asigură în continuare și vaccinarea persoanelor eligibile pentru etapa a doua (persoane peste 65 de ani, persoane cu comorbidități, personal din MApN și din alte instituții ale sistemului național de apărare), a fost suspendată temporar înscrierea pe lista de așteptare, pentru a permite vaccinarea celor deja înscriși, această opțiune urmând a fi redeschisă în platforma de programare, imediat ce acest lucru va fi posibil.


Sursă foto (cu rol ilustrativ): Arhivă ZIUA de Constanța 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Accident groaznic, în această noapte, în județul Suceava. Trei tineri decedați pe loc. Mașina distrusă (galerie foto)

16 May 2021 1246

Elevii Colegiului Național Militar „Alexandru Ioan Cuza”, în marș cu nava-școala „Mircea”

15 May 2021 1112

Dublă aniversare în Forțele Navale Române 15 mai – Ziua Flotilei 56 Fregate „Contraamiral Horia Macellariu” și Ziua Grupului 256 Elicoptere

15 May 2021 935

15 mai - Ziua Trupelor de Apărare CRBN

14 May 2021 330

Exercițiul „Tomis 21”, instrucție și trageri de luptă. Câți marinari militari vor executa trageri de luptă

12 May 2021 467

Despre ce au discutat înalții oficiali militari Vizită de lucru, în Poligonul Capu Midia, pentru organizarea exercițiului „Defender Europe 21”

12 May 2021 437

Opt convoaie militare ale NATO, constituite din aproximativ 190 de militari, au intrat în România

11 May 2021 833

Marș de instrucție pentru studenții Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”

11 May 2021 528

Ziua de 9 mai, celebrată de marinarii militari la Constanța

09 May 2021 691

Circa 70 de militari români s-au întors din Afganistan

08 May 2021 828

Marinarii din cadrul Forțelor Navale Române vor marca ziua de 9 Mai printr-o serie de ceremonii militare

07 May 2021 415

Stagiu de practică, la bordul navei-școală „Mircea”, pentru studenții Academiei Navale

06 May 2021 465

112 ani de la înfiinţarea Corpului Maiştrilor Militari de Marină

06 May 2021 689

15.000 de militari români și străini participă la cea mai complexă activitate de instruire Dacia 21 Livex

04 May 2021 543

Intervenții ale pompierilor în a doua zi de Paște Tulcea. Un bloc a fost cuprins de flăcări și un ied a căzut într-o fântână

03 May 2021 942