Marcel Ciolacu "Cred că certificatul verde, în contextul european, este o prioritate şi pentru români"

  •  Marcel Ciolacu şi alţi lideri ai PSD au avut sâmbătă discuţii, la sediul partidului, cu privire la viitorul program de guvernare pe care îl pregătesc social-democraţii.
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat sâmbătă că certificatul verde, în contextul european, este o prioritate şi pentru români.

"Cred că certificatul verde, în contextul european, este o prioritate şi pentru români.

L-am urmărit şi eu ieri pe domnul Rafila şi la televizor, am vorbit cu dânsul la telefon, am vorbit şi cu liderul de grup, cu domnul Simonis şi am văzut amendamentele pe care le propune şi domnul Cercel pentru acest certificat verde şi cred că vom ajunge la o concluzie aşteptată şi predictibilă pentru români", a spus Ciolacu la sediul central al PSD, întrebat ce şanse sunt ca proiectul de lege privind obligativitatea certificatului COVID la locul de muncă să fie adoptat săptămâna viitoare.

Marcel Ciolacu şi alţi lideri ai PSD au avut sâmbătă discuţii, la sediul partidului, cu privire la viitorul program de guvernare pe care îl pregătesc social-democraţii, scrie agerpres.ro. 

Premierul interimar Florin Cîțu a declarat, vineri, 5 noiembrie, că introducerea obligativității certificatului verde pentru angajați este cea mai non-invazivă măsură, în contextul valului patru al pandemiei, pentru a nu se închide din nou economia, motiv pentru care, cât de curând, vor fi introduse în Parlament amendamente în acest sens.

Senatorii au respins pe 27 octombrie proiectul de lege care prevede obligativitatea prezentării certificatului verde la locul de muncă. PSD și AUR au votat împotriva proiectului de lege, care acum va ajunge la Camera Deputaților.

Medicul Valeriu Gheoghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 a declarat, pe 29 ocotmbrie, că fără introducerea certificatului verde pentru anumite categorii profesionale e „puțin probabil” ca pragul de 70% să fie atins.

„Populația noastră nu e o populație care în mod normal se vaccinează. Nu e în comportamentul nostru această atitudine preventivă, și anume să ne vaccinăm. În țările vestice, în țările nordice, populația se vaccinează în condiții normale, e un lucru firesc să te vaccinezi. Când au introdus și certificatul verde, de la acea fază de platou în care majoritatea țărilor au început să stagneze, unii la 50%, 60%, 70%, procentul a ajuns la peste 80%, chiar 90% în anumite țări”, a spus Gheorghiță.

Sursa foto: Facebook/ Marcel Ciolacu

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Marcel Ciolacu Pachetul de măsuri privind preţurile la energia electrică şi gaze naturale, finalizat (VIDEO)

17 Jan 2022 467

Marcel Ciolacu "Putem reduce TVA nu doar la energie, ci şi la gaze naturale şi nu la 1 aprilie, ci din 1 februarie"

11 Jan 2022 564

Marcel Ciolacu. „Protestele au fost organizate în urma unor minciuni” (VIDEO)

23 Dec 2021 801

Marcel Ciolacu „Este nevoie ca proiectul privind certificatul verde COVID să se adopte până la sfârşitul anului” (VIDEO)

20 Dec 2021 761

Marcel Ciolacu „Pachetul social, condiţia impusă de PSD pentru a intra la guvernare, va intra în vigoare la 1 ianuarie 2022”

14 Dec 2021 1956

Marcel Ciolacu „Eu am spus că trebuie până la sfârşitul anului să avem buget“

30 Nov 2021 574

Marcel Ciolacu „Eu nu oblig pe nimeni şi nu sunt deloc de acord cu vaccinarea obligatorie“

30 Nov 2021 859

Sorin Grindeanu a fost ales ca vicepremier din partea PSD

23 Nov 2021 2157

Marcel Ciolacu, noul președinte al Camerei Deputaților

23 Nov 2021 1841

Marcel Ciolacu „Marți îmi voi depune candidatura pentru şefia Camerei Deputaţilor ”

22 Nov 2021 1856

Marcel Ciolacu „După consultările de la Cotroceni o să avem o altă şedinţă unde vorbim despre titularii de ministere” (VIDEO)

22 Nov 2021 1834

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu „Am ajuns la un program agreat ca joi să avem un guvern învestit“ (VIDEO)

18 Nov 2021 1949

Marcel Ciolacu „În acest moment, PSD are o propunere de prim-ministru”

18 Nov 2021 628

Marcel Ciolacu, despre propunerea lui Alexandru Rafila pentru funcția de premier. „Sunt total de acord” (VIDEO)

18 Nov 2021 1988

Marcel Ciolacu propus pentru funcția de premier de Consiliul Politic Naţional al PSD

17 Nov 2021 527