Măsuri luate în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Constanța. Ce școli au trecut în Scenariul 3

Astăzi, 08 octombrie a.c., prefectul județului Constanța, George-Sergiu Niculescu, a convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, în sistem electronic, pentru votarea hotărârilor nr. 36 și 37 ale CJSU Constanța. Acestea vizează schimbarea scenariilor de funcționare a unor unități de învățământ din județ, dar și modul de acțiune aprobat de autorități pentru preîntâmpinarea efectelor Codului Portocaliu de vreme rea, anunțat pentru județul Constanța.
 
În ceea ce privește scenariile de funcționare, au fost făcute modificări în cazul a 36 de unități de învățământ din județ.
 
Astfel, în 9 unități de învățământ a fost votată, în unanimitate, trecerea din scenariul 2, în scenariul 3 de funcționare: Școala Gimnazială nr. 23 „Constantin Brâncoveanu” Constanța până pe 21 octombrie a.c. (o clasă a II-a și o clasă a VIII-a, un cadru didactic confirmat), Școala Gimnazială „Petre Ispirescu” Constanța până pe 21 octombrie a.c. (o clasă I, un elev confirmat), Liceul Tehnologic „Dragomir Hurmuzescu” Medgidia până pe 21 octombrie a.c. (o clasă a II-a postliceală, un elev confirmat), Școala Gimnazială nr. 39 „Nicolae Tonitza” Constanța până pe 21 octombrie a.c. (o clasă I, un elev confirmat), Școala Postliceală „Hipocrate” Constanța până pe 21 octombrie a.c. (cursanți – asistent medical de farmacie, un cadru didactic confirmat), Seminarul Teologic Ortodox „Sf. Cuv. Dionisie Exiguul” Constanța până pe 21 octombrie a.c. (clasa a X-a, un elev confirmat).
 
De asemenea, pe fondul depășirii ratei cumulate de infectare în ultimele 14 zile (peste 3 cazuri / 1.000 de locuitori), s-a votat trecerea din scenariul 2, în scenariul 3 pentru Școala Gimnazială „Adrian Ghencea” Săcele și pentru Grădinița cu Program Normal Săcele, până la modificarea ratei incidenței.
 
Aceeași modificare de scenariu s-a aplicat și pentru Grădinița cu Program Normal nr. 11 Medgidia, până la primirea avizelor necesare.
 
Totodată, în cazul Școlii Gimnaziale nr. 1 din Tuzla s-a votat trecerea din scenariul 1, în scenariul 3, pentru o clasă a VIII-a, până pe data de 21 octombrie a.c., în urma confirmării unui elev. Aceeași modificare de scenariu s-a aplicat și pentru Grădinița cu Program Normal „Piticot” Medgidia, până la primirea avizelor necesare.
 
Alte 22 de unități de învățământ vor trece din scenariul 1, în scenariul 2 de funcționare, ca urmare a depășirii indicelui de 1.5 cazuri / 1.000 de locuitori. Acestea sunt: Clubul Sportiv Școlar Medgidia, Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu” Medgidia, Școala Gimnazială „Constantin Brâncuși” Medgidia, Școala Gimnazială „I.L.Caragiale” Medgidia, Școala Gimnazială „Lucian Grigorescu” Medgidia, Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu” Medgidia, Școala Gimnazială  „Mircea Dragomirescu” Medgidia, Școala Gimnazială „Spiru Haret” Medgidia, Grădinița cu Program Normal nr. 7 Medgidia, Școala Primară „Iuliu Prodan” Valea Dacilor, Grădinița „Grădinița lui Andrei” Eforie Nord, Liceul Teoretic „Carmen Sylva” Eforie, Grădinița cu Program Prelungit „Albatros” Eforie Sud, Grădinița cu Program Normal Arsa, Școala Gimnazială nr. 1 Cotu Văii, Grădinița cu Program Normal Vârtop, Grădinița cu Program Normal Independența, Grădinița cu Program Normal Movila Verde, Școala Primară nr. 2 Movila Verde, Grădinița cu Program Normal Olteni, Școala Primară nr. 3 Olteni și Clubul Copiilor Medgidia.
 
În același timp, s-a votat trecerea din scenariul 3, în scenariul 2 pentru trei unități de învățământ, ca urmare a finalizării perioadei în care a fost aprobat prin CJSU scenariul 3. Acestea sunt: Colegiul comercial „Carol I” Constanța, începând cu data de 8 octombrie a.c. (o clasă a XII-a), Școala Gimnazială nr. 29 „Mihai Viteazul” Constanța, începând cu data de 9 octombrie a.c. (o clasă a II-a) și Școala Gimnazială nr. 1 Valu lui Traian, începând cu data de 9 octombrie a.c. (o clasă a VI-a).
 

Tot în ultima ședință a CJSU a fost votată și completarea Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției (CJCCI) de la nivelul județului Constanța, pe timpul activării Codului Portocaliu de precipitații, cu reprezentanți ai instituțiilor din componența grupului de suport tehnic pentru gestionarea situațiilor de urgență, generate de inundații, fenomene hidrometeorologice periculoase. Astfel, au fost incluși reprezentanți ai ABADL și ANIF – Filiala de Îmbunătățiri Funciare Constanța.
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Coronavirus Tulcea Câte teste au fost efectuate ieri și câte de la începutul pandemiei

07 Mar 2021 318

Acțiune a polițiștilor constănțeni Amenzi pentru nepurtarea măștii și pentru părăsirea locuinței după ora 23.00

07 Mar 2021 389

Coronavirus 81 de cazuri noi, în județul Constanța

07 Mar 2021 717

Incidența cu noul coronavirus, creștere ușoară la nivelul județului Constanța

07 Mar 2021 1000

Câți ani are cel mai tânăr român care a fost imunizat împotriva Covid-19. S-a vaccinat în această seară

06 Mar 2021 1260

Sute de persoane au protestat împotriva restricțiilor anti-COVID în capitala Suediei

06 Mar 2021 680

Raport coronavirus în județul Constanța. Peste 2.000 de persoane în carantină la domiciliu

06 Mar 2021 1319

Florin Cîțu „A început să crească iarăşi numărul persoanelor depistate pozitiv. Nu trebuie să ne relaxăm”

06 Mar 2021 1261

Situația privind infectarea cu COVID-19, la nivel național. Cazuri noi la Constanța

06 Mar 2021 2148

Coronavirus Incidența în localitățile din județul Constanța, în ultimele 14 zile. Unde există o rată a incidenței ridicată

06 Mar 2021 2271

Coronavirus Restriciții în Valu lui Traian o data cu instituirea scenariului roșu

06 Mar 2021 1593

CNSU Lista actualizată a țărilor pentru care se instituie măsura carantinei

05 Mar 2021 916

COVID-19 35 de unități de învățământ din județul Constanța își schimbă scenariul de funcționare

05 Mar 2021 1191

Județul Constanța 252 de persoane infectate cu COVID-19, internate

05 Mar 2021 718

Coronavirus Trei decese, raportate la nivelul județului Constanța

05 Mar 2021 634