Mesaj de interes public Primarul comunei Corbu, Marian Gălbinașu - „Nu avem nicio persoană, nici un cetățean depistat pozitiv până la această oră“



Epidemia de Coronavirus ce a adus starea de urgenţă decretată la nivelul României şi măsurile restrictive pot crea confuzie în rândul cetăţenilor. În acest context, pentru a veni în întâmpinarea nevoilor de informaţii corecte şi concrete a constănţenilor, ZIUA de Constanţa a demarat un amplu demers jurnalistic. Rând pe rând, vom prezenta măsurile luate la nivelul municipiilor, oraşelor şi comunelor din județ, pentru a preveni răspândirea virusului şi a asigura protecţia oamenilor. 

Primarul comunei Corbu, Marian Gălbinașu, ne-a vorbit despre măsurile luate la nivelul comunei pentru prevenirea răspândirii infectării cu Coronavirus.
Conducerea primăriei a transmis către cotidianul ZIUA de Constanța următoarele măsuri luate de conducerea UAT Corbu:

1. Întrunirea în regim de urgență a Comitetului Local pentru Situații de Urgență.
2. Elaborarea de Hotărâri ale Comitetului Local pentru Situații de Urgență, afișarea acestora la avizierul Primăriei, pe site-ul Primăriei, precum și distribuirea acestora sub semnătură la agenții economici, farmacii, cabinete medicale, biserici, etc.
3. Afișarea la avizierul Primăriei și în toate locurile publice, la nivelul clădirilor aparținând instituțiilor publice a informațiilor primite de la autoritățile de drept privind informații noi împotriva virusului COVID-19.
4. Limitarea după caz a interzicerii activităților publice funcție de de măsurile dispuse la nivel național.
5. Restricționarea programului de lucru cu publicul.
6. Evidența și controlul la domiciliu a persoanelor aflate în izolare la domiciliu, identificarea nevoilor acestora.
7. Identificarea persoanelor peste 65 de ani, persoane care sunt vulnerabile.
8. Asigurarea materialelor destinate igienei personale cu măști de protecție, mănuși și substanțe dezinfectante a personalului din cadrul primăriei și a unor cetățeni, în limita stocului disponibil.
9. Dezinfecția periodică sediului Primăriei, a școlilor, Căminului Cultural, Centrului de Tineret, stații mijloace de transport în comun, spații de interes comun, a spațiului din mijloacele de transport în comun

10. Identificarea și pregătirea spațiilor adecvate de cazare și masă pentru izolarea persoanelor care sosesc din zonele afectate și care nu au posibilitatea izolării la domiciliu.

În prezent sunt 74 de persoane izolate la domiciliu, la 34 de adrese.

“Situația în comuna Corbu vis a vis de virusul COVID-19, deocamdată nu este chiar asa de gravă și sper să nici nu devină. Mulțumesc lui Dumnezeu, deoarece nu avem nicio persoană, nici un cetățean depistat pozitiv până la această oră. În prezent sunt 74 de persoane izolate la domiciliu, la 34 de adrese diferite, iar o parte mare dintre aceștia urmează să iasă din izolare.



 Conducerea Primăriei a acordat o mare atenție acestei pandemii, in sensul că am informat în permanență populația comunei in ceea ce privește legislația, hotărârile stabilite de Comitetul, Local pentru Situații de Urgență, prevenția infectării cu COVID-19 prin respectarea regulilor de igienă personală, dezinfecția  periodică a a școlilor, Căminelor Culturale, Centrului de Tineret, stațiilor mijloace de transport în comun, spații de interes comun, a spațiului din mijloacele de transport în comun.

De asemenea ne–am preocupat de aprovizionarea cu alimente pentru persoanele vărstinice sau fără aparținători, am identificarea și pregătit spații adecvate de cazare și masă pentru izolarea persoanelor care sosesc din zonele afectate și care nu au posibilitatea izolării la domiciliu. Vom continua să fim alături de cetățenii Comunei Corbu și sa-I sprijinim cu tot ceea ce putem, pentru a putea trece cu bine și cât mai ușor peste aceste momente grele din viața noastră”, a transmis edilul din Corbu.


 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

APM Constanța Undă verde de la Mediu pentru extinderea zonei de exploatare de către Celco SA

18 Apr 2024 235

Imobiliare Constanța Când are loc dezbaterea publică pentru construirea unui imobil de 11 etaje la Neptun?

18 Apr 2024 263

LIVE VIDEO-TEXT Probleme de interes național și local dezbătute de AUR filiala Constanța (FOTO)

18 Apr 2024 418

Scenariu rupt din SF Pasajul rutier de la intersecția bulevardelor Tomis și Aurel Vlaicu va avea 5 deschideri (DOCUMENT)

18 Apr 2024 2474

Imobiliare Constanța Cine vrea să ridice un imobil de două etaje pe strada Baba Novac?

18 Apr 2024 394

Imobiliare Constanța Mation SRL a obținut un certificat de urbanism de la municipalitate

18 Apr 2024 308

Constanța Miercuri a fost cel mai cald din țară! Temperaturile au scăzut și cu 20 de grade Celsius

18 Apr 2024 312

ZIUA LIVE Comuna Ghindărești, în viziunea candidatului USR la primărie - Mihai Vîlcu

18 Apr 2024 408

Un nou magazin Kaufland va fi construit în Constanța!

18 Apr 2024 5327

Licitații Constanța Primăria Techirghiol va reabilita Biblioteca Orășenească și Grădinița cu Program Prelungit (DOCUMENT)

17 Apr 2024 279

Editorial Imaginea durerii – protest pentru dreptate după cazul Pascu de la 2 Mai

17 Apr 2024 387

Arimex Comexim 2000 SRL Constanța - „Fii milos și fii smerit!”

17 Apr 2024 395

Primăria comunei Mihail Kogălniceanu, județul Constanța, cumpără mobilier școlar!

17 Apr 2024 390

Imobiliare Constanța Leahu Estetic SRL se poate apuca de construit imobilul de pe strada Maior Șofran

17 Apr 2024 423

LIVE TEXT - Constanța Se lansează OMD Mamaia Nord Năvodari! Cum se pregătesc pentru sezonul estival 2024? (GALERIE FOTO)

17 Apr 2024 737