Coronavirus - ultimele stiri despre epidemia de coronavirus

Mesaj de interes public Primarul comunei Corbu, Marian Gălbinașu - „Nu avem nicio persoană, nici un cetățean depistat pozitiv până la această oră“Epidemia de Coronavirus ce a adus starea de urgenţă decretată la nivelul României şi măsurile restrictive pot crea confuzie în rândul cetăţenilor. În acest context, pentru a veni în întâmpinarea nevoilor de informaţii corecte şi concrete a constănţenilor, ZIUA de Constanţa a demarat un amplu demers jurnalistic. Rând pe rând, vom prezenta măsurile luate la nivelul municipiilor, oraşelor şi comunelor din județ, pentru a preveni răspândirea virusului şi a asigura protecţia oamenilor. 

Primarul comunei Corbu, Marian Gălbinașu, ne-a vorbit despre măsurile luate la nivelul comunei pentru prevenirea răspândirii infectării cu Coronavirus.
Conducerea primăriei a transmis către cotidianul ZIUA de Constanța următoarele măsuri luate de conducerea UAT Corbu:

1. Întrunirea în regim de urgență a Comitetului Local pentru Situații de Urgență.
2. Elaborarea de Hotărâri ale Comitetului Local pentru Situații de Urgență, afișarea acestora la avizierul Primăriei, pe site-ul Primăriei, precum și distribuirea acestora sub semnătură la agenții economici, farmacii, cabinete medicale, biserici, etc.
3. Afișarea la avizierul Primăriei și în toate locurile publice, la nivelul clădirilor aparținând instituțiilor publice a informațiilor primite de la autoritățile de drept privind informații noi împotriva virusului COVID-19.
4. Limitarea după caz a interzicerii activităților publice funcție de de măsurile dispuse la nivel național.
5. Restricționarea programului de lucru cu publicul.
6. Evidența și controlul la domiciliu a persoanelor aflate în izolare la domiciliu, identificarea nevoilor acestora.
7. Identificarea persoanelor peste 65 de ani, persoane care sunt vulnerabile.
8. Asigurarea materialelor destinate igienei personale cu măști de protecție, mănuși și substanțe dezinfectante a personalului din cadrul primăriei și a unor cetățeni, în limita stocului disponibil.
9. Dezinfecția periodică sediului Primăriei, a școlilor, Căminului Cultural, Centrului de Tineret, stații mijloace de transport în comun, spații de interes comun, a spațiului din mijloacele de transport în comun

10. Identificarea și pregătirea spațiilor adecvate de cazare și masă pentru izolarea persoanelor care sosesc din zonele afectate și care nu au posibilitatea izolării la domiciliu.

În prezent sunt 74 de persoane izolate la domiciliu, la 34 de adrese.

“Situația în comuna Corbu vis a vis de virusul COVID-19, deocamdată nu este chiar asa de gravă și sper să nici nu devină. Mulțumesc lui Dumnezeu, deoarece nu avem nicio persoană, nici un cetățean depistat pozitiv până la această oră. În prezent sunt 74 de persoane izolate la domiciliu, la 34 de adrese diferite, iar o parte mare dintre aceștia urmează să iasă din izolare. Conducerea Primăriei a acordat o mare atenție acestei pandemii, in sensul că am informat în permanență populația comunei in ceea ce privește legislația, hotărârile stabilite de Comitetul, Local pentru Situații de Urgență, prevenția infectării cu COVID-19 prin respectarea regulilor de igienă personală, dezinfecția  periodică a a școlilor, Căminelor Culturale, Centrului de Tineret, stațiilor mijloace de transport în comun, spații de interes comun, a spațiului din mijloacele de transport în comun.

De asemenea ne–am preocupat de aprovizionarea cu alimente pentru persoanele vărstinice sau fără aparținători, am identificarea și pregătit spații adecvate de cazare și masă pentru izolarea persoanelor care sosesc din zonele afectate și care nu au posibilitatea izolării la domiciliu. Vom continua să fim alături de cetățenii Comunei Corbu și sa-I sprijinim cu tot ceea ce putem, pentru a putea trece cu bine și cât mai ușor peste aceste momente grele din viața noastră”, a transmis edilul din Corbu.


 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Poliția Animalelor. Bază legală a fost publicată. În ce situații pot acționa oamenii legii

22 Oct 2020 244

22 octombrie 1846 – S-a născut Dimitrie Brândză. A fondat Grădina Botanică din București

22 Oct 2020 348

22 octombrie 1911 – A apărut revista literară, artistică și socială Flacăra

22 Oct 2020 329

Fostul primar PNL de la Corbu contestă în instanță mandatul edilului nou ales. Magistrații se vor pronunța astăzi în acest dosar

22 Oct 2020 498

Iulian Tudorache, primarul ales al comunei Crucea, declarație de avere

22 Oct 2020 403

LIVE VIDEO. PNL Constanța a depus astăzi candidaturile pentru alegerile parlamentare. Declarații ale politicienilor

21 Oct 2020 1158

21 octombrie 1999 – primul număr al revistei Playboy, în România. Cine a fost pe prima copertă

21 Oct 2020 364

21 octombrie 1925 – S-a născut Celia Cruz „Regina muzicii latine”

21 Oct 2020 414

O firmă din București va asfalta străzile din Castelu, județul Constanța

21 Oct 2020 1201

Vasile St. Lumînare, primarul ales al comunei Corbu, declarație de avere

21 Oct 2020 1187

Primăria Corbu face angajări. Iată posturile scoase la concurs

20 Oct 2020 1735

Cutremur, în zona seismică Vrancea. Ce magnitudine a avut

20 Oct 2020 553

Tenis Monica Niculescu s-a calificat în sferturile probei de dublu la Ostrava

20 Oct 2020 916

Papa Francisc a purtat pentru prima dată mască la o slujbă publică

20 Oct 2020 492

COVID-19 Situație actualizată la nivelul județului Constanța. Paturi suplimentate la Spitalul de Boli Infecțioase

20 Oct 2020 832