Mesaj de interes public Primarul comunei Lumina Ioan Roman – „Recrutăm persoane care doresc să devină voluntari în cadrul instituţiei“



Epidemia de Coronavirus ce a adus starea de urgenţă decretată la nivelul României şi măsurile restrictive pot crea confuzie în rândul cetăţenilor. În acest context, pentru a veni în întâmpinarea nevoilor de informaţii corecte şi concrete a constănţenilor, ZIUA de Constanţa a demarat un amplu demers jurnalistic. Rând pe rând, vom prezenta măsurile luate la nivelul municipiilor, oraşelor şi comunelor din județ, pentru a preveni răspândirea virusului şi a asigura protecţia oamenilor. 

Primarul comunei Lumina, Ioan Roman, ne-a vorbit despre măsurile luate la nivelul comunei pentru prevenirea răspândirii infectării cu Coronavirus.
 
Potrivit primarului Ioan Roman, la această oră, în comuna Lumina, sunt 100 de persoane autoizolale la domiciliu. „Avem peste 100 de persoane în autoizolare. Pentru unele dintre ele, săptămâna aceasta, perioada de carantină se termină“, ne-a spus primarul Ioan Roman. Mai mult, în fiecare zi se face dezinfecţia locurilor publice din comună: primăria, staţiile de microbuz, locurile de joacă, unităţile de învăţământ, scările de bloc.
 
De asemenea, Primăria Comunei Lumina a anunţat recrutarea de persoane care doresc să devină voluntari în cadrul instituţiei.
 

„Voluntarii vor efectua activități necesare în această perioadă (deplasări la domiciliul persoanelor aflate în izolare, bătrâni singuri ce nu pot ieși pentru a își procura alimente, medicamente sau bunuri de strictă necesitate etc.) Pentru deplasări în teren aceștia vor fi dotați cu echipament de protecție în funcție de situație“, ne-a mai spus primarul comunei Lumina.

 Printre ale măsuri luate de primăria Lumina se mai numără:
 
- limitarea accesului în sediul instituției Primariei Comunei Lumina a persoanelor provenite din afara instituției care nu au o urgență reală. Persoanele care se prezinta la sediul instituției vor aștepta în afara instituției, accesul se va face gradual, vor folosi aparatul de dezinfectare instalat la intrarea în instituție, vor fi identificate la intrare și vor completa o declarație pe propria răspundere;
Accesul în sediul Primariei comunei Lumina a curierilor comerciali se face exclusiv la parterul instituției sau în afara instituției dacă a fost anunțat un functionar în prealabil;
- Se suspendă toate activitățile de servire și consum a produselor alimentare și a băuturilor alcoolice și non-alcoolice, organizate de restaurante, hoteluri, cafenele sau alte localuri publice, în spațiile destinate acestui scop, din interiorul sau exteriorul locației, cu excepția activităților de comercializare a produselor alimentare și bäuturilor alcoolice și non-alcoolice, care nu presupun rämänerea clienților în spațiile destinate acestul scop, precum cele de tip ,drive-in",room-service" sau livrare la client,
- Se suspendă toate activitățile culturale, știintifice, artistice, religioase, sportive, de divertisment sau jocuri de noroc, de tratament balnear și de ingrijire personală, realizate în spații închise;
- Se interzice organizarea și desfăşurarea oricărui eveniment care presupune participarea a peste 100 de persoane, in6 spații deschise, iar pentru cele ce presupun participarea a maximum 100 de persoane, organizatorii sunt obligați să dispună măsuri care să asigure distanța de minimum 1 metru între participanți;

- Colectarea deşeurilor menajere de la populație se va face conform programării cu rugamintea ca în momentul deplasării muncitorilor Serviciului de salubrizare să se evite contactul cu aceștia, să se păstreze distanța conform instrucțiunilor mediatizate de oficialități;
- Cetățenii sunt rugați insistent să nu se deplaseze prin comună dacă nu au un motiv bine intemeiat (aprovizionare, medic, urgențe ce nu suportă amânare) și să stea cât mai mult posibil în propriile locuințe. Copiii nu vor fi lăsați nesupravegheați și vor fi ținuți în locuințe/curți,
- Cetățenii care au cunoştință că în comuna Lumina sunt persoane care au venit in ultima perioadă din străinatate (din orice tară) și nu stau izolați la domiciliu sunt rugați să informeze primäria, poliția, cabinetele medicale. Doar prin izolare la domiciliu împreună cu aparținătorii se poate reduce riscul infestării celorlați oameni.


Nu în ultimul rând populația este rugată să nu intre în panică, să respecte măsurile privind igiena personală, să își cumpere produse alimentare sau de uz casnic cu măsură și pentru uz personal, să se informeze doar din surse oficiale, și cel mai important, să nu dezinformeze alte persoane cu diferite știri false. 

Nu în ultimul rând, primarul a mai explicat că primăria face toate demersurile necesare pentru a sprijini organele Ministerului Afacerilor Interne în lupta cu COVID-19, în sensul respectării noilor prevederi şi recomandări legale intrate în vigoare în această perioadă.
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ora pământului, marcată la Constanța

22 Mar 2024 773

Licitații Constanța Draft Construct SRL, contract de circa 200.000 de euro cu Primăria Lumina, pentru Clubul de Vară (DOCUMENT)

22 Mar 2024 625

Cumpărări directe Constanța Sediul administrativ al Primăriei Lumina, reabilitat de IDNA SRL (DOCUMENT)

10 Mar 2024 477

Primăria Lumina, județul Constanța, un nou contract cu firma Solar Center SRL

06 Mar 2024 470

Cumpărări directe Constanța Primăria Lumina a contractat servicii de întreținere Parc și anumite spații verzi (DOCUMENT)

05 Mar 2024 837

Cumpărări directe Constanța O firmă din Galați va realiza un Sistem Informatic Geografic ce integrează componentele PUG al comunei Lumina (DOCUMENTE)

03 Mar 2024 534

Primăria Lumina, județul Constanța, contract cu o firmă din Galați. Iată ce achiziționează

03 Mar 2024 597

ZIUA LIVE Stelian Ion despre o posibilă candidatură la Primăria Constanța - „Cred că este o mare șansă să scăpăm de Vergil Chițac la Constanța“ (VIDEO)

22 Feb 2024 582

Primăria Lumina din județul Constanța închiriază terenuri. Cum puteți participa la licitație?

18 Feb 2024 811

Primăria comunei Lumina, județul Constanța concesionează trei terenuri. Două firme, câștigătoare

05 Feb 2024 1035

Știri Constanța O nouă viață pentru un cățel adoptat din Adăpostul Public de Animale Abandonate Constanța! (FOTO)

30 Jan 2024 573

Licitații Constanța DAF Consulting Star SRL și YLO Star Consulting Construction SRL vor construi un centru de colectare deșeuri în Lumina (DOCUMENT)

29 Jan 2024 891

Primăria Lumina organizează licitație prentru achiziția de mobilier săli de clasă și de laborator cu finanțare prin PNRR

23 Jan 2024 542

Ce firme vor renova sediul serviciului de salubrizare din Lumina, județul Constanța? (DOCUMENT)

09 Jan 2024 1330

Primăria Lumina, județul Constanța va construi un parc fotovoltaic! Firma fostului prefect de Vaslui, printre câștigători (DOCUMENT)

08 Jan 2024 1994