Mesaj de interes public Primarul comunei Oltina, Gheorghe Chirciu - „Lumea să aibă grijă, să se ferească de ce este mai rău”



Epidemia de Coronavirus ce a adus starea de urgenţă decretată la nivelul României şi măsurile restrictive pot crea confuzie în rândul cetăţenilor. În acest context, pentru a veni în întâmpinarea nevoilor de informaţii corecte şi concrete a constănţenilor, ZIUA de Constanţa a demarat un amplu demers jurnalistic. Rând pe rând, vom prezenta măsurile luate la nivelul municipiilor, oraşelor şi comunelor din județ, pentru a preveni răspândirea virusului şi a asigura protecţia oamenilor. 

Şi primarul comunei Oltina, Gheorghe Chirciu, ne-a vorbit despre măsurile luate la nivelul comunei pentru prevenirea răspândirii infectării cu Coronavirus.

Acesta a luat măsuri din primele zile pentru binele comunității pe care o conduce. Numărul de persoane autoizolate este raportat direct la poliție, iar persoane în carantină nu există în comuna lor. Poliția și DSP ține permanent legătura cu aceste persoane. Pentru cei în vârstă, de peste 65 de ani, primarula luat, de asemenea, măsuri. Sunt puțini care nu au pe nimeni, căci ori au îngrijitori personal ori copiii la sat.

„Sunt 4-5 persoane așa care nu au pe nimeni, iar pentru aceeia, am dat o notă internă, iar asistenul social are doi șoferi cu care se ocupă de aceștia. Sunt doi care stau la Casa Agronomului, asta după ce locuințele lor s-au dărâmat”, a spus edilul. 


De dezinfectat, doar Primăria a fost supusă substanțelor, căci restul instituțiilor sunt închise. Secretarul primăriei s-a ocupat de achiziția substanțelor omogate.

Ca mesaj, primarul Gherghe Chirciu a transmis locuitorulor următorul sfat: „Să stea acasă! Lumea să aibă grijă să se ferească de ce este mai rău. Sunt puțini oameni care nu respectă regulile, iar aceia sunt cei mai periculoși”. 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.