Ministerul Afacerilor Interne Punctul de trecere a frontierei Nădlac 1 deschis numai pentru autoturisme. Nădlac 2 - destinat camioanelor

Astăzi, la ora 18:00, Ion Marcel Vela, ministrul afacerilor interne, a avut o convorbire telefonică cu omologul ungar, Sándor Pinter, în contextul eforturilor comune depuse pentru identificarea celor mai bune soluții în vederea fluidizării traficului prin punctul de trecere a frontierei comune, NĂDLAC 2, care a fost stabilit culoar de tranzit pentru transportul rutier.

Demnitarii au evidențiat foarte buna cooperare și au apreciat reciproc eforturile depuse în scopul limitării răspândirii COVID 19. Partea maghiară și-a exprimat acordul cu privire la continuarea, în aceleași coordonate, a bunei colaborări la frontiera comună.

Totodată, a fost făcută referire la deschiderea celor trei puncte de trecere a frontierei (Urziceni, Salonta și Săcuieni) strict pentru deplasarea lucrătorilor transfrontalieri, având cetățenie română și ungară, care domiciliază în limita a 30 de kilometri de la linia de frontieră către interior. Ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, și-a exprimat disponibilitatea ca, în funcție de necesitățile identificate, să poată fi deschise și punctele de la Petea și Turnu, în același scop.

Având în vedere timpii mari de așteptare înregistrați în anumite intervale orare, în vederea decongestionării punctului de trecere a frontierei Nădlac II și pentru funcționarea corespunzătoare a ”culoarului verde”, partea română a propus ca acest punct să fie folosit în exclusivitate pentru camioane și traficul de mărfuri, urmând ca traficul de persoane să fie direcționat către NĂDLAC 1.

Ministrul ungar a fost de acord cu această propunere, iar detaliile tehnice au fost stabilite imediat la nivelul conducerii polițiilor de frontieră  din cele două state.

Astfel, începând cu ora 20:00 ( ora României), traficul, prin punctul de trecere a frontierei NĂDLAC 1, a fost deschis numai pentru autoturisme.

Această separație a tranzitului va duce la fluidizarea traficului pentru camioane prin punctul NĂDLAC 2.

Ca măsură suplimentară a fost mărit dispozitivul de ordine publică pe traseul NĂDLAC 1- Autostrada A1, inclusiv în localitățile Nădlac și Pecica.

De asemenea, echipaje ale poliției rutiere vor însoți convoaie de maxim 10 autoturisme care vor fi preluate de la frontieră și însoțite până în județele de destinație prin preluarea escortei de fiecare inspectorat județean de poliție sau jandarmerie de pe traseu.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

„Am renunțat la gradul de colonel“ Fostul jurist al ISU „Dobrogea“ a dat în judecată ISU „Dobrogea“, după procesul intentat chestorului Despescu și lui Marcel Vela

02 Apr 2022 6023

Juristul ISU „Dobrogea“ nu renunță la procesul intentat chestorului Bogdan Despescu și lui Marcel Vela, fostul ministru de Interne (DOCUMENT)

30 Nov 2021 3267

Chestorul general de poliție Bogdan Despescu și Marcel Vela, fostul ministru de Interne, dați în judecată la Constanța. Pronunțare

26 Oct 2021 6174

Chestorul Despescu și Marcel Vela, fostul ministru de Interne, așteptați azi la Tribunalul Constanța

11 Oct 2021 9987

Juristul ISU Constanța i-a dat în judecată pe chestorul Bogdan Despescu și pe Marcel Vela, fostul ministru de Interne. Cum s-a terminat procesul

07 Jul 2021 3361

Declinare în dosarul juristului ISU Dobrogea Chestorul Despescu și Marcel Vela, fostul ministru de Interne, proces și la Tribunalul Constanța

01 Jun 2021 3985

Chestorul Bogdan Despescu și Marcel Vela, fostul ministru de Interne, chemați în instanță de juristul ISU Constanța. Avem prima decizie

22 Apr 2021 5569

Chestorul Bogdan Despescu și Marcel Vela, fostul ministru de Interne, dați în judecată de juristul ISU Constanța

01 Apr 2021 9916

Premierul interimar Ciucă, prezent, la inaugurarea Punctului Mobil de colectare de plasmă convalescentă

20 Dec 2020 1643

Posturi vacante la IPJ Constanța pentru Biroul Protecția Animalelor. Liber la angajări

19 Dec 2020 6347

Mesaj de condoleanțe, transmis de Marcel Vela, după moartea fost subsecretarului de stat al MAI

13 Dec 2020 2113

Ordinul de suplimentare a personalului IGSU, semnat de Marcel Vela

11 Dec 2020 1784

Activist de mediu, acroșat de o mașină în timp ce urmărea un posibil transport ilegal de lemne. Ce spune Marcel Vela

10 Dec 2020 1891

Despre campania de vaccinare Anunțul lui Iohannis după ședința de urgență

23 Nov 2020 3578

Klaus Iohannis, întâlnire cu mai mulți miniștri la Cotroceni, pe tema vaccinării anti-Covid

23 Nov 2020 1498