Ministerul Apărării Naționale instalează formațiunea medicală de nivel ROL 2 la Institutul „Ana Aslan”. Cum va funcționa

Ministerul Apărării Naționale a început pregătirile pentru montarea formațiunii medicale ROL 2 în incinta Institutului Național de Gerontologie și Geriatrie „Ana Aslan” Otopeni.

Primele operațiuni care se vor executa la fața locului vizează pregătirea terenului  pentru montarea containerelor și echipamentelor. Ulterior, vor fi desfășurate activitățile de instalare a tuturor elementelor componente ale structurii medicale și racordarea la utilități.

Formațiunea medicală ROL 2 va avea în compunere corturi medicale și containere - care cuprind, printre altele, unități de triaj, laborator, radiologie, sterilizare, zonă de decontaminare – structura urmând să devină operațională, din punct de vedere administrativ, în circa 5 zile de la începerea lucrărilor de instalare, iar din punct de vedere medical, după parcurgerea etapelor de autorizare și acreditare.

Formațiunea medicală va funcționa ca o entitate medicală adaptată patologiei infecţioase pentru tratarea cazurilor uşoare și medii de infectare cu COVID-19.

Din cadrul MApN, activitatea este sprijinită de Direcția medicală, Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Carol Davila”, Statul Major al Forţelor Terestre, Statul Major al Forțelor Aeriene, Comandamentul Logistic Întrunit și Comandamentul Comunicaţiilor şi Informaticii.

Formațiunea medicală de nivel ROL 2 al MApN a mai funcționat ca secție externă de boli infecțioase la combaterea virusului Ebola și a fost parte componentă a exercițiilor NATO „Saber Guardian 19” și „Vigorous Warrior 19” – cel mai mare exercițiu cu focus medical organizat până în prezent de Alianța Nord-Atlantică, care s-au desfășurat anul trecut în România.

Ministerul Apărării Naţionale continuă să sprijine autoritățile centrale și locale în acţiuni destinate limitării răspândirii virusului COVID-19, conform planurilor de cooperare.

De asemenea, MApN are pregătite forțe și mijloace gata sa intervină în orice moment, dar, suplimentar, are și personal și mijloace tehnice menținute în rezerva acțională.

Sursa foto: Facebook/ Nicolae Ionel Ciucă 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

BNR lansează o monedă de argint cu chipul Anei Aslan. Cât costă moneda

14 Oct 2022 1411

„ZIUA-n amiaza mare”. Aurelia Lăpușan, despre copilăria Anei Aslan (VIDEO)

03 Jun 2022 1831

Aurelia Lăpușan despre „Moștenirea” Anei Aslan, la „ZIUA-n amiaza mare”

02 Jun 2022 2679

LIVE VIDEO Prezentarea cărții „Moștenirea”, într-un cadru inedit! „Să nu uităm că Ana Aslan a lăsat pentru generațiile viitoare o Moștenire care trebuie păstrată”

04 Mar 2022 5662

#DobrogeaAcademică Aurelia și Ștefan Lăpușan, co-autori ai unei impresionante monografii lansate recent în Aula Academiei Române

01 Mar 2022 3266

Șefa Institutului Ana Aslan, condamnată cu suspendare pentru fraude cu fonduri europene

29 Dec 2021 1611

#citeșteDobrogea - „Armeni sub cupola Academiei Române“, de Simion Tavitian O sănătate mai bună, o speranță de viață mai mare, țeluri strâns legate de opera științifică a savantei Ana Aslan

20 May 2021 2557

Șefa Spitalului Ana Aslan din Capitală, trimisă în judecată pentru fraude europene în proiectul "Anotimpuri la borcan"

08 Jan 2021 1624

Spitalele de campanie din Timişoara şi Constanţa, în proces de înlocuire a corturilor cu containere

02 Nov 2020 2113

Șeful secției ATI din Spitalul Militar Central, col.medic conf. univ. dr. Dan Corneci „ Majoritatea pacienților prezintă și patologii asociate“

03 Aug 2020 2354

Spitalul ROL 2 de la „Ana Aslan” - redeschis pentru internări. Comandantul unităţii - „S-au efectuat lucrări de refacere”

02 Aug 2020 1500

Lucrările de modernizare și extindere a capacității de tratament, finalizate Reluarea internărilor la Spitalul Militar ROL 2 din București

01 Aug 2020 1493

Pacienți diagnosticați cu virusul SARS-CoV-2 internați la spitalul militar ROL 2 din Otopeni

18 Apr 2020 1976

LIVE VIDEO. Klaus Iohannis „Vom face o analiză la sânge a sistemului spitalicesc“

28 Mar 2020 3059

Preşedintele României, vizită la Spitalul Militar de Campanie ROL II

28 Mar 2020 2309