Coronavirus - ultimele stiri despre epidemia de coronavirus

Ministerul Economiei a lansat aplicația dedicată operatorilor economici din turism


Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, prin Direcția Generală Turism, a lansat astăzi, 22 aprilie 2020, aplicația dedicată operatorilor economici din turism, în vederea inventarierii sumelor achitate în avans, aferente pachetelor de servicii de călătorie și serviciilor turistice independete încă neexecutate. Aceasta poate fi accesată pe platforma https://csu.prevenire.gov.ro/, secțiunea Forumulare (Formulare operatori economici din turism).

„Așa cum am promis, astăzi a fost lansată aplicația prin intermediul căreia toate agențiile de turism și unitățile de cazare din România pot raporta totalitatea plăților făcute în avans, încasate de la clienți și, eventual, achitate către furnizori.  Prin centralizarea acestor informații vom ști concret situația financiară a acestora, cu date actualizate la zi. Mai mult decât atât, pentru a avea o privire de ansamblu, ne-am propus să colectăm și informații referitoare la resursele umane. Aceste date ne vor permite să evalăm situația reală din piață, iar ulterior să propunem măsuri care pot sprijini industria ospitalității și turiștii”, a declarat Emil-Răzvan Pîrjol, secretar de stat în Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri – Direcția Generală Turism.

În contextul situației epidemiologice actuale și a efectelor ei, la nivelul Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri – Direcția Generală Turism se dorește digitalizarea, eficientizarea și transparența procedurilor. Astfel, prin intermediul aplicației se vor colecta digital informații financiare din partea operatorilor economici, referitoare la sumele încasate în avans de la clienți pentru pachetele de servicii de călătorie (o combinație de cel puțin două tipuri diferite de servicii de călătorie, spre exemplu transport și cazare) și serviciile turistice independente (spre exemplu, doar cazare cu eventuale servicii de masă incluse), totodată despre plățile efectuate către partenerii externi, dar se are în vedere și evidența resurselor umane existente la nivelul acestora (numărul de contracte suspendate, anulate, cu program redus, cât și numărul de contracte suspendate din alte motive). Se recomandă operatorilor economici din turism furnizarea acestor informații prin intermediul formularului online, însă completarea acestuia nu este obligatorie.

„Precizăm că Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri – Direcția Generală Turism deține o serie de date referitoare la sumele încasate în avans de către agentiile de turism pentru pachetele de servicii de călătorie, obținute prin intermediul raportărilor lunare, însă este necesar ca aceasta să fie actualizată la zi și completată cu informațiile referitoare la serviciile turistice independente, dar și la resursele umane”, menționează reprezentanții Ministerului.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

OMV Petrom a câștigat licitația pentru un perimetru de explorare țiței și gaze din Marea Neagră, în zona offshore a Georgiei

29 Jun 2020 479

Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, prin Direcția Generală Turism, încurajează angajatorii să ofere vouchere de vacanță (document)

22 Jun 2020 395

Ședință, prin videoconferință Secretarul de Stat Emil Pîrjol, discuție cu autoritățiile din Israel. Ce subiecte au fost atinse

10 Jun 2020 403

ANAF Bonificațiile, evidențiate în noul formular al Declarației Unice

09 Jun 2020 660

Ședință de Guvern Premierul a cerut ministerelor să definitiveze actele normative privind pachetul de relansare economică

04 Jun 2020 1611

Primarul Decebal Făgădău și prefectul George Niculescu, întâlnire de lucru cu investitorii de pe litoralul Mării Negre (galerie foto)

28 May 2020 870

Ministerul Economiei a solicitat Nuclearelectrica renunțarea la proiectul de 6,45 miliarde euro pentru construirea reactoarelor 3 și 4!

26 May 2020 835

Ordinea de zi a ședinței acționarilor Societății Șantierul Naval 2 Mai – SA Mangalia a fost suplimentată

22 May 2020 476

Ministrul Economiei, videoconferință cu reprezentanții a 18 organizații importante din turismul românesc

09 May 2020 1537

Termenul pentru completarea formularului dedicat operatorilor economici din turism, prelungit

05 May 2020 878

Senatorul social-democrat Ștefan Mihu solicită guvernului măsuri concrete pentru susținerea IMM-urilor în această perioadă de criză

14 Apr 2020 1963

Ordinea de zi a ședinței AGA a Șantierului Naval 2 Mai SA, suplimentată. Statul Român cere revocarea unui administrator

07 Apr 2020 878

Primele 15 izolete produse în România, recepţionate de Ministerul Apărării Naționale

27 Mar 2020 853

Decizii semnate de Ludovic Orban de numiri şi schimbări din funcţii cheie. Doi nominalizaţi sunt constănţeni

27 Mar 2020 2587

Ramona Dinu (USR) - „Este nevoie de criterii clare privind certificatele de situații de urgență și documentele justificative pentru firmele din domeniile afectate de COVID-19”

18 Mar 2020 1339