Ministrul Apărării despre coronavirus Este inamicul nevăzut care nu are tabără militară, doctrină sau strategie de atac

Aseară, Ionel Ciucă, ministrul Apărării Naţionale a postat pe paginsa sa oficială de Facebook următorul mesaj:

Doresc să transmit acest mesaj atât militarilor activi și în rezervă cât și populației. Indiferent de regiunea țării unde vă desfășurați activitatea profesională ori unde locuiți, chiar dacă sunteți în afara granițelor țării, trebuie să fim uniți în acestă perioadă dificilă atât pentru populație cât și pentru autoritățile care se confruntă cu o provocare nemaiîntâlnită în istoria contemporană a României.

De-a lungul istoriei, poporul român laolaltă cu Armata și instituțiile statului a depășit toate momentele de cumpănă.

Vă asigur că militarii sunt şi vor fi implicați total în ceea ce presupune apărarea ţării, în lupta cu un inamic nevăzut care nu are tabără militară, doctrină sau o strategie de atac.

Coronavirusul este inamicul global al tuturor statelor: fie că sunt ţări din Asia, din Răsărit sau din Occidentul apărat de NATO.

Principala strategie pe care o putem aplica în lupta cu coronavirusul, singura care și-a dovedit eficiența, este să stați acasă, să evitați cât se poate de mult apropierea de alte persoane și mai ales... să vă protejați. De fiecare dată când reveniți acasă sau vă întâlniți cu prietenii și cunoscuții, nu dați mâna și nu vă îmbrățișați. Spălați-vă pe mâini de fiecare dată când aveți ocazia, cât mai des și obligatoriu de fiecare dată când reveniți acasă.
Fac un apel către militarii Armatei României. Sunteți pregătiți pentru a acționa atunci când țara are nevoie de voi. Sunteți bravi, profesioniști, dedicați poporului român! Sprijiniți în contiunuare autoritățile în această luptă inegală cu un inamic nevăzut. Protejați-vă pe voi, protejați-vă familiile protejați țara!

Dragi români,
respectați sfaturile autorităților, nu acceptați decât informații din surse sigure și, din nou, vă rog să stați în casă. Este primul lucru pe care îl spun tuturor. Nu vă părăsiți domiciliul dacă nu aveți un motiv întemeiat. Dacă nu avem o urgentă, nu văd un motiv să ieșiți din casă. Trebuie să ne protejăm nu neapărat pe noi ca indivizi, ci societatea, pe toți cei din jurul nostru. Ce este sigur, așa cum observăm deja în alte țări, dacă nu sunt respectate sfaturile autorităților
își pierd viața sute de persoane.

Știu că nu este ușor, dar împreună vom depăși acestă perioadă. Învingătorii sunt cei care scriu istoria.
Doar uniți, respectând măsurile impuse de autorități, vom învinge acest inamic nevăzut.


Sursa foto: Facebook/Ionel Ciuca


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Baia vasile

24 Mar, 2020 11:13

Pentu noi cei din mihail kogalniceanu expropiati de mapn ......coronavirusul este pedeapsa lui dumnezeu pentr ce urmeaza sa faceti la kogalniceanu si ne dorim ca economiile celor care ne confisca mosile sa fie distruse ......

Articole asemanatoare

MApN. Strategia militară a României pentru perioada 2021 - 2024 a fost aprobată de Guvern

11 Aug 2021 1368