Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu Astăzi vor fi distribuite 6,5 milioane de teste de salivă în școlile din toată ţara

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că joi vor fi distribuite 6,5 milioane de teste de salivă în școlile din toată ţara.

"Conform informării primite chiar azi de la Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, s-au semnat două ordine de distribuţie ale comandantului acţiunii, de distribuţie a testelor în teritoriu.

În total, vor fi distribuite, astăzi, 6,5 milioane de teste în teritoriu, formate din 1,5 milioane, plus 5 milioane, conform fiecăruia dintre cele două ordine ale comandantului acţiunii, dintr-un total de 12 milioane de teste contractate pentru primul lot.

Termenele de livrare - 24 noiembrie, 2 decembrie şi 9 decembrie. Din motive obiective, termenul de 24 noiembrie a suferit o întârziere de o zi. Să sperăm că nu vom avea întârzieri pentru următoarele livrări", a spus Ministrul Sorin Cîmpeanu la Palatul Parlamentului, conform Agerpres.roSorin Cîmpeanu a menţionat că ordinul comun de miniştri Educaţie - Sănătate prevede foarte clar că aceste teste se pot face în şcolile în care cadrele didactice au disponibilitatea de a le face iar infrastructura şcolii permite testarea.

 

"Acolo unde şcoala nu ia decizia că va administra testele în şcoală, testarea urmează să se facă la domiciliu, sub supravegherea părinţilor, tutorelui legal sau a unui adult. Ordinul nu prevede nici obligativitatea testării, nici obligativitatea cadrelor didactice de administrare a testelor. Nu sunt obligaţi. Cei care doresc şi pot să administreze aceste teste o vor face.

Singura diferenţă este că testarea administrată de altcineva decât de părinţi necesită acordul părinţilor pentru testare", a explicat acesta.

Sursa: Agerpres.ro
Sursa foto: Facebook/Ministerul Educației

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Sorin Cîmpeanu, demonstrație de utilizare a testelor antigen pe baza de salivă (VIDEO)

29 Nov 2021 468

Ministerul Educaţiei publică zilnic rata de incidenţă COVID-19 pentru ca şcolile să decidă asupra sistemului de lucru

24 Nov 2021 522

Sorin Cîmpeanu Ziua de 29 noiembrie, posibil să fie declarată zi liberă. Când vor reveni elevii la școală

24 Nov 2021 692

De luni va fi permisă prezenţa fizică în şcoli din localităţile cu rata de infectare sub 3 la mie (VIDEO)

18 Nov 2021 665

Teste de salivă în școli. Cîmpeanu "Școala va decide dacă are capacitatea de a face testarea, dacă nu vor face părinții" (VIDEO)

18 Nov 2021 617

Mesajul Asociației Elevilor din Constanța referitor la deschiderea școlilor

13 Nov 2021 805

Cîmpeanu Testarea de către personal medical în şcoli ar bloca acest proces. Ministerul Educaţiei nu are competenţă pentru administrarea testelor

12 Nov 2021 560

Ministrul interimar al Educaţiei anunță Testele de salivă vor sosi săptămâna viitoare în școli

08 Nov 2021 561

UPDATE. Ministrul Sorin Cîmpeanu „Voi propune ca în localităţile în care rata de incidenţă este mai mică de 3 la mie să se poată renunţa la acest prag minim de vaccinare“

08 Nov 2021 897

După două săptămâni de vacanță, elevii au reînceput cursurile. Lista școlilor din județul Constanța care îndeplinesc condițiile pentru cursuri în format fizic (DOCUMENT)

08 Nov 2021 2091

Ministrul Educației Controale în unităţile de învăţământ cu rată mică de vaccinare anti-COVID

07 Nov 2021 650

Asociațiile elevilor cer controlul psihiatric al ministrului Sorin Cîmpeanu „Deciziile acestuia reprezintă un pericol social pentru elevi, părinți și cadre didactice”

07 Nov 2021 1375

Ministrul Educaţiei Care este procentul unităților de învățământ ce au decizie de a începe școala cu prezenţă fizică

07 Nov 2021 822

Ministrul Educației Testele non invazive vor fi utilizate de preşcolari, elevi şi de cadrele didactice. Când vor ajunge în școli

05 Nov 2021 703

Sorin Cîmpeanu a făcut anunțul privitor la tezele elevilor de clasa a VIII-a şi de liceu. Ordinul, trimis la Monitorul Oficial (document+video)

05 Nov 2021 1108