UPDATE Ministrul Sănătății continuă verificările în teritoriu. Nelu Tătaru, prezent la Constanța (galerie foto+video)


Nelu Tătaru, ministrul Sănătății se află în județul Constanța. Ministrul Sănătății a vizitat deja Spitalul de Boli Infecțioase. Ministrul Sănătății va vizita și spațiile de carantină și Spitalul Județean din Constanța.

Nelu Tătaru discută la fața locului cu autoritățile locale medicale și administrative, dar mai ales cu personalul medical implicat direct în  actul medical.

Sunt verificate circuitele, stocul de echipamente și medicamente, realizându-se o analiză a nevoilor pentru a se putea interveni operativ pentru limitarea oricăror riscuri.

Ministrul discută cu echipele medicale și cele de management despre proceduri și respectarea lor.

Pe tot parcursul vizitei, ministrul Sănătății a fost însoțit de prefectul județului Constanța, George-Sergiu Niculescu, care i-a prezentat situația actualizată.

UPDATE 2 - Oficial de la Instituția Prefectului – Județul Constanța​

În contextul evoluției pandemiei de coronavirus, ministrul Sănătății, Nelu TĂTARU, a fost, astăzi, 5 aprilie a.c., în vizită oficială la principalele unități medicale din Constanța, dar și la centrul de carantinare din Techirghiol.

În primul rând, ministrul s-a oprit la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța, acolo unde a discutat cu personalul medical, care a dat asigurări că situația este sub control și au prezentat schemele de tratament aplicate pacienților infectați cu virusul SARS-CoV-2.


Apoi, delegația condusă de Nelu TĂTARU s-a deplasat la centrul de carantinare din Techirghiol, acolo unde sute de oameni sunt ținuți sub observație strictă, în cele mai bune condiții. De altfel, ministrul Sănătății a fost întâmpinat cu un mesaj arborat la balconul Sanatoriului Balnear, prin care oamenii aflați în carantină au mulțumit autorităților pentru modul în care sunt tratați.

La întoarcerea în Constanța, ministrul Sănătății a fost pe stadionul „Portul”, acolo unde a fost ridicat spitalul militar modular care va primi cazuri ușoare și medii de infectare cu COVID-19, obiectiv vizitat ieri și de ministrul Apărării Naționale, Nicolae CIUCĂ.

Ultimul punct din vizita lui Nelu TĂTARU a fost Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța. Acolo, ministrul Sănătății a inspectat fluxurile și procedurile aplicate de personalul medical. „Circuitele sunt respectate la Constanța, am vrut să mă asigur că nu ajungem la ce s-a întâmplat la Suceava. Este un potențial focar, dacă nu avem grijă, și mă repet, cu acele măsuri de izolare, carantinare și identificare”, a declarat ministrul Sănătății, Nelu TĂTARU.

De altfel, ministrul Sănătății a subliniat faptul că vor fi controlate fluxurile din toate județele care au peste 100 de cazuri de infectare cu COVID-19 confirmate. În acest moment, județul Constanța are 114 confirmări și două decese survenite în urma infectării cu SARS-CoV-2. De asemenea, 8 cadre medicale (3 medici, 3 asistenți și 2 brancardieri) sunt infectate, iar la nivelul județului sunt 77 de cadre medicale izolate la domiciliu.

Pe tot parcursul vizitei, ministrul Sănătății a fost însoțit de prefectul județului Constanța, George-Sergiu Niculescu, care i-a prezentat situația actualizată.

„În acest moment, situația în județul Constanța este sub control, fapt subliniat inclusiv de ministrul Sănătății. Este foarte important, însă, ca managerii spitalelor să ia toate măsurile preventive, pentru a nu ajunge într-o situație similară celei din Suceava. Nu trebuie repetate greșelile de acolo, trebuie protejat personalul medical, în primul rând, pentru că el este în prima linie de luptă împotriva virusului. În acest sens, beneficiem și de suportul Guvernului României, care, prin Ministerul Sănătății, a trimis 4.000 de măști FFP2 pentru siguranța medicilor și a personalului medical din Spitalul Județean Constanța. Totodată, fac apel, din nou, către toți locuitorii județului, să respecte măsurile impuse prin Ordonanțele Militare, să fie responsabili și să nu îngreuneze misiunea celor care luptă împotriva răspândirii virusului”, a declarat prefectul județului Constanța, George-Sergiu Niculescu.

UPDATE 1

Ministrul Sănătății a încheiat vizita la Spitalul Județean Constanța, aproape de ora 13:00. „Plecările în teritoriu o să fie din ce în ce mai dese. Realitatea este alta decât cea văzută acum 2-3 săptămâni. Am fost la Techirghiol, am fost la SMMIT la Portu. La Boli Infecțioase am vorbit cu personalul medical care mi-a arătat rutina de zi cu zi. Personalul medical rămâne în centrul atenției. Avem peste 800 de carantinați, în zona Constanței. Avem în efectiv în tratament, pacienți cu simptome medii. Avem un singur pacient la Terapie Intensivă, un medic de familie, la Constanța”, a spus Nelu Tătaru. 

„La Suceava avem un focar pierdut de sub control. La Constanța, trebuie să avem foarte mare grijă la izolare și distanțare socială. Sunt 77 de cadre izolate la nivelul județului Constanța, dintre care 3 medici și 5 asistenți” a subliniat Nelu Tătaru. 

„La Techirghiol, dacă vă spun că am și fotografiat cearceafuri la geam care mulțumeam de condițiile în care sunt ținuți”, a mai precizat ministrul. 

„În general, cazurile nu sunt cu surse inițiale în spital, sunt multe care au venit din concediu sau alte părți. Am vrut să mă asigur că nu se va ajunge la situația Sucevei. Voi merge și la Brașov”, a mai spus Nelu Tătaru. 

„În funcție de evoluția pandemiei, dacă vor fi necesare de mai multe aparate sau nu. Sunt suficiente acum”, a mai subliniat ministrul.

„Stocurile sunt în reevaluare. Am văzut că s-au primit și măștile. Vor fi dirijate stocurile UNIFARM, care vor fi dirijate către spitalele COVID”, a mai adăugat ministrul. 

„Starea domnului Dina este bună, asimptomatică deocamdată. Toți din minister ne-am testat ieri, am avut rezultat negativ”, a mai spus ministrul.


 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Elevii rămân cu masca la școală! Decizia, luată la Constanța. Ce se întâmplă mai departe (documente)

30 Sep 2021 2844

Ordinul privind începerea anului școlar, contestat la Constanța! Când s-ar putea da prima hotărâre

21 Sep 2021 1659

Judecătorii din Constanța ar putea anula mâine ordinul privind deschiderea anului școlar

18 May 2021 2150

Când vor analiza judecătorii din Constanța Ordinul privind deschiderea anului școlar 2020-2021

05 Apr 2021 1705

Dosarul, la Constanța Se cere anularea Ordinului privind deschiderea anului școlar 2020-2021. Ce spune Monica Anisie, fostul ministru al Educației

11 Mar 2021 5327

Despre campania de vaccinare Anunțul lui Iohannis după ședința de urgență

23 Nov 2020 3587

Nelu Tătaru, despre sistemul de sănătate „Am avut o modernizare forţată. Venim după 30 de ani în care nu am avut nimic”

03 Nov 2020 1601

Spitalele din județul Constanța, date exemplu de ministrul Sănătății, Nelu Tătaru. Mai multe paturi pentru bolnavii de Covid-19

30 Oct 2020 5182

LIVE Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, la Constanța. Declarații

29 Oct 2020 4863

Deputatul PSD de Constanța, Cristina Dumitrache s-a adresat ministrului Sănătăţii, Nelu Tătaru, cu privire la femeile însărcinate diagnosticate cu virusul COVID

22 Oct 2020 3735

Ministrul Sănătăţii, mesaj către credincioși ”Haideţi să adaptăm acest pelerinaj la pandemie şi nu pandemia la pelerinaj”

11 Oct 2020 2011

Coronavirus România. Număr record de cazuri noi Nelu Tătaru - ”Haideți să respectăm regulile!”

07 Oct 2020 1923

Nelu Tătaru și Raed Arafat prezintă noi măsuri, în contextul noului coronavirus

05 Oct 2020 2598

Nelu Tătaru, declarații despre un eventual nou lockdown

23 Sep 2020 2129

Tătaru Nimeni nu este pregătit să facă experimente cu copiii şi cu profesorii; sunt nişte reguli, trebuie să le menţinem

14 Sep 2020 1482